za chvilku tam už bude prázdný obal s poukazem na slevu při nákupu 50 gramové čokolády....
Malá nepřesnost - ne poukaz, ale los.
Milka od té doby, co spadla pod Mondelez, začala být dost nekvalitní. A že zmenšují lázeňské trojhránky – že by kromě kakaa zdražil i palmový tuk?
Já s tím nemám problém. Sleduji gramáže, resp. v přepočtu cenu, už dávno, a nemyslím si tak, že by 1/3 nový obsah chipsů v sáčku nějak ovlivnil mé rozhodování koupit vs. nekoupit...
Ale jsou věci, kde to není o tom koupím-nekoupím, koupit prostě musím. 😪
Tahle naivní hloupost výrobců je až trapná.
výrobci to dělají protože to funguje, kdyby to tak nebylo nedělali by to a prostě zvedli cenu
Tyhle pahmoty by se již měly přestat nazývat čokoládami! U tohoto bych zákaz na poli EU i uvítal.
Jinak nechápu, jak to někdo za ty peníze může koupit. Ale asi to lidé kupují, když mají stále zisky. Jak se říká, Češi zvyknou i na smrt 😂
To chce od vyrobcu odvahu- prodavat jen velky obal bez naplne. Stejne to tak behem par let dopadne.
Asi si mysli, ze lidi snesou vsechno.
Ano, Češi jsou jako cyklisti, nahoře shrbení, ale dole šlapou, to už bylo známo za protektorátu.
Tak si to prostě nekoupím. Sice čokoládu miluji, ale dá se bez ní vydržet.
A zajímá se někdo v EU, že se jedná o nadbytečně velké obaly, které jen zatěžují životní prostředí? Co na to Uršula? Nemá ani potuchu, že? Má starost jenom o GD ve vlastním provedení, zákaz spalovacích motorů , topení v krbech a pšoukajících krávách.
Mám jen dotaz ... v nějakém filmu byla hláška " té bábě už stejně měkne mozek" a já si zaboha nemůžu vzpomenout, ve kterém ... neví to někdo z vás?
Hlášku si nespojujte se žádnou konkrétní osobou, já někdy mám jen zvláštní myšlenkové asociace.
Řeší, už se připravil jakýsi předpis, který bude upravovat převážení (obaly) vzduchu. Asi před měsícem jsem to někde zahlédl (tady Seznam).
Není nad to si koupit krásný barevný obal a pak ho vyhodit do koše. Jen toho materiálu, provoz tiskáren, barev a vše jen generování odpadu. Dále převážení vzduchu a nebo kombinované obaly, kde je víc papíru a igelitu, než samotného produktu.
“Zdražování se chceme vyhnout”. A dostat za stejné peníze méně výrobku není zdražení?? Stejne jako musí obchody zobrazovat cenu výrobku za posledních 30 dni a clovek si tam může ověřit, zda je zboží opravdu v akci, měli by mít výrobci povinnost pro změně váhy výrobku, u kterého se nezmění název nebo obal, tuto změnu na balení oznámit, bylo ný to fér. Současná praktika je vlastně od výrobců tak trochu podraz na zákazníka…