Tak nejen v Česku, že?
Jo to je ekologie, na jednu stranu nesmyslná nařízení, na druhou stranu smrskflace, takže se vyprodukuje více menšího zboží, takže více obalů. Třeba u takového Termixu už to vypadá, že je více plastu než obsahu.Je to neekologické a už ani dítě to nemá jako svačinu, je toho málo, takže jsem přestala kupovat. Milka mě nezajímá, ta se tak zhoršila, že ji nekupuji už dávno.
Oni to dělají jen pro naše zdraví a finance.
Zmenší a zhnusují produk. Lidé to přestanou kupovat a je o jejich zdraví postaráno.
Mě už odnaučili kupovat hašlerky, jahůdky, všechny gumové medvídky a další takové pochutiny, sušenky opávia a další slakosti. Prostě to už není dobré a bolí z toho žaludek.
Z dětských piškotů, zůstane v puse sražené těsto, které se nerozpouští.
Čokolády už nejím mnoho let. Zůstává z nich cosi mastného, ale nerozpustného na zubech.To samé i z ovocných čoček.
Oni se tak starají o naše dobro.
Bývalo takové rčení o sedlákovi, který odnaučoval osla žrát. Když už to skoro uměl, tak nevděčník pošel.
Možná to zkouší i Nestle a další kejklíři.Možná ve spolupráci s Jurečkou a jeho termínu dožití.
Nekupuju.
V pořádku. Privátní výrobky jsou často kvalitativně srovnatelné, leč cenově nesrovnatelné. Neděkujeme, sbohem!
Co kdyby všichni místo nadávání začali něco dělat? Třeba nekupovat. Čokolády, ani sušenky, či Granko ( které už je i tak hodně drahé) prostě k životu nikdo nepotřebuje. Ani chipsy ne. Čokoláda ( pokud bez ní nemohu být) se dá udělat doma ( aspoň vím, co v tom mám), místo sušenek upeču koláč, nebo sušenky domácí a kaši si místo granka posypu skořicí.
Jednoduché jako facka. Copak lidé, jako zákazníci nevědí jak velkou zbraň mají v ruce?
Az se ta cokolada zmensi do formatu kreditni karty, tak si toho zakaznici vsimnou. A zacne to byt problem az z te cokolady zbude jenom vonavy obal. Rozbalit a honem !, cichejme dokud to tady je. To bude teprve smrskflace.
Smrskneme dodávky energie s Temelína ale na to nemají naši politici víme co tohle je čím dál víc ubohej stát a hlavně naši slavní politici i s tím co je ve vedení
Kupuju na vahu. Taky nevezmu 3 paky, kdyz chci 4. Muze to pusobit na cast tech mene vsimavych lidi.
Takže za stejnou cenu do sebe nacpeme méně nezdravých cukrů, tuků či solí? U takových potravin a nápojů škodících tělu je smrskflace dobrý krok. Alespoň pro mě, protože když mělo balení čokolády 120 g sežral jsem ho na posezení, když mělo 100 g sežral jsem ho taky na posezení, teď sežeru na posezení jen 90 g.:-)
.. no, to asi nebude velikostí čokolády, jako spíš mentální výbavy 🙂