Škoda, že ji nedali Aničce Slováčkové.
Asi to nešlo..?
Anička měla rakovinu prsu, nikoliv plic.
Povídali, že mu hráli! Lékaři mají vždy fantastické zprávy ohledně léčby a lidé umírají dál. Anička Slováčková byla známá, mohli se tak chlubit jak jí pomohli a zemřela. Spoustu nemocí se podařilo vymýtit, spoustu úspěšně léčit, ale na tuto potvoru se žádná spolehlivá léčba dosud nenašla! Jen vzbuzují u pacientů plané naděje a kde nic, tu nic!
Jsem deset let po operaci nádorů v hrtanu s metastazemi do uzlin
Po rádio a chemoterapii jsem byl vyřazen z onkologické péče. Primář URO mi při loučení řekl že nic spolehlivějšího neexistuje..
Bravo. To je záslužná práce pro lidstvo. Tihle lidé jsou hrdinové. Klaním se.
Myslim ze jste veliky optimista,ja tomu az tak neverim.
Panu přednostovi, odborníkovi a hlavně "člověku", který má profesionální přístup ke své práci, pacientům, bych chtěla z velkého srdce poděkovat za záchranu mé maminky. Při zdánlivě lehkém zákroku jí lékaři protrhli jícen (léčila se s rakovinou nosohltanu), transportovali 200km sanitou v nesmírných bolestech do Motole a pan doktor Lischke ji zachránil. Děkuji mnohokrát.
S Lischkem občas spolupracuji a je to v poho, stejně tak ale i kluci a děvčata z Bulovky (což je moje bývalé pracoviště a nyní spádová lůžka) šli nahoru.
Víte co něco vám všem řeknu.....je mi 46let a podobně članky v novinách v tv a tet na internetu čtu už skoro 30let....už jako ditě když se rodiče dívali večer na zprávy(ano každy večer o půl 8 jsme čekali co se stalo tet den duležiteho.ne jak tet) jsem to vnímal ale řekněme si to narovinu!!!!!... ŽADNY LEK NA RAKOVINU NIKDY NEBUDE........problém rakoviny je i v diagnostice......nemáme takové přistroje které by určili rakovinu v 1 stádiu většinou se na to přijde nahodně a když budete mít už přiznaky tak je většinou pozdě. Prevence neexistuje. Zajděte si do obvodního lekaře a řekněte mu že chcete ct mozku,plic a sono jater atd. A on se zeptá proč????? A když řeknete prevence tak se vám vysměle a řekne že jste hypochondr!!!!!!!!
Máte pravdu, bohužel. Označili by skutečně takového pacienta za hypochondra.
Nejenomže vás nepošlou na vyšetření, ale i když rakovina u pacienta už je, neuznávají vliv stravy na zdraví. Osobní zkušenost.
Odkaz
Dobrý den. Fascinující. Ano, opravdu fascinující. Chirurg sám moc dobře ví, že každá operace, kdy se řeže, je špatně. Metastáze. To je bez debat. Za toho strašného minulého režimu se z Afriky vrátil profesor, možná se jmenoval Holý, opravdu si nevzpomenu, a ten se naučil u domorodců podvazování. Prostě seberete nádoru, poté, co ho ohraničíte a zmenšíte, výživu, a on sám zanikne. Chcípne hlady. Naopak, pan chirurg musí řezat, za to je placen. Ale je to špatně, protože, a je to napsáno i v nadpise, léčí rakovinu. Já ji zabíjím, přijde mi to, hlavně pro nemocného, lepší. To, že mi za to nezaplatí, je vedlejší. Navíc by byl asi předposledním, ale rozhodně posledním, komu bych pomohl. Je to o pomoci a víře, ne o penězích. PS. Ten profesor byl natolik lékařskou lobby zdiskreditován a ostouzen, že se vrátil do Afriky a myslím, že tam i spokojeně, mezi svými, dožil. Přeji krásné dny.
Věřte, že kdyby to bylo tak jednoduché, tak všichni budou jezdit do Afriky a nechávat si tam ty nádory podvázat. Ono to asi může fungovat, ne že ne, ale zase jenom u dobře ohraničených primárních nádorů, které takto můžete zbavit živin (aniž byste ohrozil zdravou tkáň). Jen totéž umí, a asi o něco elegantněji a účinněji, i ta kombinace chirurgie a např. chemoterapie. Problém je u metastazujících ložisek, která se rozšíří všude po těle - tam asi s podvazováním moc neuspějete.
Na podobném principu fungují i různé diety a půsty, kdy se využívá toho, že rakovinné buňky mají větší spotřebu energie (zejména glukózy), než buňky zdravé. Jenže k vyléčení to obvykle nestačí, jednak proto, že nádor si může potřebnou glukózu syntetizovat z tukové tkáně, a jednak se nakonec dostanete do bodu, kdy stejně musíte tu energii načerpat, abyste nevyhladověl dřív sám sebe.
Tak to je super! Může se zase všude hulit o 106, protože i ty děti které to budou dýchat z toho nakonec vyléčíme!
Ve Velké Británii probíhá průlomová klinická studie, testující vůbec první vakcínu proti rakovině plic na světě. Ta na rozdíl od chemoterapie posiluje imunitní odpověď člověka a přitom ponechává zdravé buňky nedotčené. Vakcína BNT116 využívá mRNA podobně jako vakcíny proti koronaviru, a funguje tak, že imunitnímu systému předkládá nádorové markery z NSCLC, aby tělo připravily na boj s rakovinnými buňkami, které tyto markery exprimují. Tento projekt je součástí širšího mezinárodního úsilí, které zahrnuje 7 zemí a zaměřuje se na pacienty s nemalobuněčným karcinomem plic, což je nejběžnější a zároveň nejnebezpečnější forma této choroby. Studie probíhá na několika špičkových onkologických pracovištích v USA, Spojeném království, Německu, Maďarsku, Polsku, Španělsku a Turecku, kde se na výzkumu podílejí přední odborníci na onkologii. 👍👍
Otázkou zůstává, proč neprobíhá i u nás ??? 🥴😐
Přesně. Krásně a výstižně napsáno.
Ničemu se nedá věřit už 15 let se píše jak není problém vyléčit všechny rakoviny a že jsou všechny zázračné léky už vymyšlené ale k pacientovi se doposud nedostali? Proč Asi? Lobby? Hra o stovky miliard dolarů a i kdyby se to dostalo až obyčejnému člověku pojišťovna stejně řekne neproplácíme nejsou peníze– na naše výplaty peníze budou vždycky. Tak hlavně pleťte pojistné.
Tohle všechno je moc hezký, ale rada Choďte včas je teda opravdu ráda nad zlato. Objednací termíny na odborné vyšetření plic 3 až ,6 měsíců. Bohužel mám osobní zkušenosti. Manžel dostal od obvodního lékaře žádanku na plicní a první volný termín , který jsem sehnala byl ta 5 měsíců. Obvolávala jsem plicní ambulance a všude plno. Manžel za 4 měsíce zemřel na selhání plic a srdce. Měl všude vodu a když jsem ho odvezla na pohotovost - na radu obvodního lékaře ,co že máme dělat - už bylo pozdě. I když měl spirometrii
pouze 64 %, nikde ho nechtěli přijmout, že nemají volný termín.
Závidím panu Bartoškovi, paní Bohdalové, a těmto dalším, že mají své osobní lékaře, kteří se o ně na zavolání postarají.
Přeji všem pevné zdraví.
Mamka od vyšetření a podezření po screening atd 6 týdnů. Nebyla žádná prominentní osoba. Záleží asi dost na lékařich, městě atd.