Masarykova slova: "Jestliže lide jsou nevzdělaní a hloupí, nemůžete toho moc udělat. Lidé jsou rádi hloupí, nedělejte jim to jednoduché, hádejte se a hádejte se s nimi".
PROROK!!
Není totiž tajemstvím, že strany jako SPD, ANO, Stačilo! Sterzik, Rajchl a spol volí lidé s nízkým a nebo žádným vzděláním.
Přesně potvrzujete to co TGM myslel.....
Teď je je jen otázka, koho těmi hloupými lidmi myslel, protože jedna půlka národa je chytrá, ta naše, protože mi máme zdravý selský rozum, ale ta druhá je hloupá, protože věří České televizi...
Odkaz
Pane kdyby neměl pravdu😉Tak jsme dneska vyspělá země na úrovni Švýcarska.A né rozkradená postkomunistická korupční republika😉
Sikulka ten Masaryk
Je zajímavé, že se dopis otevírá před volbami a že jednou historička cituje a jindy parafrázuje text. Ale zase nic tak zásadního tam není, jen to, že Masaryk přiznává, že je velmi zesláblý. To co dokázal a v jakém věku už nikdy nikdo nedokáže.
Nechápu úplně význam toho k čemu přesně to je 🤣.Jsem nejspíš taky ta hloupá a neudělám nic🙈🤣 . 90 let nebo jak dlouho někde sušit kus papíru o ničem ?
asi jo
To by asi měl T,G.Masaryk radost když by viděl ,že čtení dopisu asistuje bývalý komunista.Nas prezident.👎👎👎
Soudíte lidi podle toho co udělali jako mladí ve škole, nebo podle jejich zásluh a činů za dlouhé desítky let ?
Tento pohled na našeho prezidenta je pěkná hloupost, ale chápu že se vám to hodí do krámu.
Ano, lidé jsou nevzdělaní a hloupí a jen hlupáci mohou věřit všemu těm planým slibům Andreje Babiše, a že za něj bude v zemi líp. T.G.Masaryk byl vlastenec stejně jako náš současný prezident Petr Pavel. Je třeba za demokracii bojovat a ne se podřizovat Rusku jako už to dělá na Slovensku Fico.
Moje babička s dědečkem když žili tak neradi vzpomínala na tu dobu. Říkali nám že za Masaryka byla bída a hlad. Zkrátka těžký život i když byl člověk starostlivý a pracovitý.
Tím chci říct že většinu z politiků nechválím, naopak je tam plno lumpu kteří by se měli stydět ale stejně jsem rád že žiju v této době.
Když je někdo moudrý, vyvíjí osvětu, a to ve společenství těch hloupých, tak z manažerského grafu zvítězí hloupost, bohužel. Masarykova slova jsou dle mého názoru až chaotická. Myslím si, že jako by podlézal Mnichovskému diktátu, který ještě nezažil, ale náš národ krvácel - viz řeč o Němcích. Dle mého názoru je třeba opětovný vznik Československa, abychom něco ve světě znamenali. Masaryk byl zpátečnický dle mého názoru, i když jsem četl jeho texty. S přáním ideální doby a státu. Václav Kovalčík, Zlín
A nebyl právě ten Mnichov jenom následek lidské hlouposti? V tomto případě českého i německého nacionalismu.
Nechci se vyjadřovat k textu. Ale povětšina (těch chytrých co ví co je správné) diskutérů zde vyzdvihuje větu o hloupých lidech, a ti aktivnější doporučují dělat jakýsi test inteligence než jdou lidé volit. Tak těm aktivnějším doporučuji ať rovnou rozdají hlasovací lístky s tou správnou stranou, tím by odpadla agenda s testem. Tak chytří a na takovou jednoduchou a desítky let vyzkoušenou věc nepřijdou. Co na tom že to dělali komunisti, teď je naše doba, naše, naše a naše.
Demagogie...
Takže nepřečetli vůbec nic. Když začala cist o politice, začala říkat ještě tam psano jak a co. Tak proč to nepřečetla. Pak hned cosi o pohřbu, pak zase začala číst a hned mluvi pise se tam o tom no. Tak proč to nepřečetla. Ze by tam pan M. Psal co si opravdu myslel, kdo se pachtuje s Nemci měl by být pověšen za ... do průvanu. Nebo zaparahnout za šemíka.
Mluvíte z cesty....