1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 měsíci

Tak velice aktuální pro dnešní dobu jsou Masarykova slova " lidé jsou rádi hloupí,ale nedělejte jim to jednoduché, hádejte se a hádejte se s nimi". A také čekám rozzuřený kvikot ze strany současné vládnoucí koalice na Slovensku na Masarykova slova ve kterých objasnil podstatu Hlinkovi osobnosti.

2
Před 8 měsíci

Tohle jako byl první Československý prezident? Tak proč se naváží do čechů a slováků? Proč ten dopis je napsanej anglicky když byl pro čechy a slováky. Asi něco podobnýho jako Pavel a Fiala

7
Před 8 měsíci
Milan Telvák

No asi ho nepsal pro vás. Mluvil několika jazyky a po mrtvici přecházel z jednoho do druhého.

1
Před 8 měsíci

Obsah a výklad textu, který byl dnes zveřejněn zabere asi ještě hodně času. Co bych však rád zmínil je výkon paní PhDr. Dagmar Hájková, Ph.D..

Nevím zda vůbec většinu sledujících napadlo v jaké situaci je odborník vědec ... který je zvykly bádat v klidu a teď musí vydat základní stanovisko pod dohledem kamer a celé země během pár minut .... aniž by znal předem obsah či dokonce jazyk textu ..... za mě naprosto šílena situace 😊

Každopádně podle mého názoru se toho paní doktorka za mě zhostila velmi důstojně jako vědec s ohledem na to v jaké situaci musela pracovat.

Velký respekt paní doktorce Hájkové  👍❤️

9
Před 8 měsíciUpraveno

Dobrý den. To co bylo p. prezidentem sděleno o lidech německé národnosti je velmi zajímavé. Je si třeba uvědomit, že při sčítání lidu v roce 1929 se k německé národnosti hlásilo přibližně 3 milióny obyvatel České republiky. Jediná věc, která mne překvapila, že je dopis psán v anglickém jazyce a nikoliv v jazyce českém.

1
Před 8 měsíci
Vladimír Frajs

To i hrozilo. Slyšel jsem pořad na Českém rozhlase, kde tohle uváděli jako možnost. Prý v posledních letech života hodně přepínal do AJ. Tam byla mrtvička, a ta udělá někdy paseku

3
Zobrazit další 2 reakce
Před 8 měsíci

Teda udělali z toho pěknou šaškárnu. Správně měli dopis otevřít, pak ho přečíst, tak jak je, od začátku do konce a na závěr ho ofotit a zveřejnit na internetu. Proč se to proboha snažila ta doktorka přeložit. Pak do toho ještě vkládá své názory, které nikoho nezajímají a vrcholem bylo, když se omlouvá za slova pana prezidenta, jakoby se snad bála, že jí za to někdo vyrazí nebo bude honit po poli či co, a ještě to na závěr zopakuje, aby proboha jí nikdo s těmi slovy nespojoval. Bože! Ta míra připosranosti se hned tak nevidí. Nepřekvapilo by mě, kdyby tam bylo i něco ostřejšího třeba směrem k levici, ale to raději vůbec nepřečetli. Akorát takto dávají prostor ke spekulacím. Doufám, že ho brzy celý zveřejní, aby si to všichni mohli v klidu pročíst.

7
Před 8 měsíci

„Jestliže lidé jsou nevzdělaní a hloupí, nemůžete toho moc udělat,“

To platí stále, proto se plácáme stále z leva doprava a čekáme na spasitele který nám zlepší život a nechápeme, že to závisí jen na nás jak se budeme mít.🙂

11
Před 8 měsíci

Moc tomu nerozumím. V přímém přenosu a za účasti prezidenta pronášejícího projev se obálka slavnostně otevře, zveřejní se tři čtyři krátké úryvky z celkem pěti stran – a poté se dopis vrátí zpět do archivu, kde se bude zkoumat a zjišťovat jestli je vůbec pravý. Obsah bude zveřejněn až za měsíc. Není to trochu absurdní?

Čekal bych, že přečtení dopisu bude vyvrcholením přímého přenosu, maximálně (pokud by nikdo nečekal, že bude v angličtině a nebyl k dispozici vhodný překladatel) bude (i s anglickým originálem) zveřejněn krátce poté.

Jaký ale mělo smysl dělat takovou velkou událost z otevření obálky zalepené před dvaceti lety, jejíž obsah navíc někteří znali předem (a překladatel tak mohl být připravený)?

Před 8 měsíci
Zdenek Stuchlik

Jediné možné vysvetlenie - predvolebná show, ktorá nevyšla podľa infantilných predstáv SPOLU... ono sa medzičasom zabudlo, že Masaryk bol inteligentný, chytrý a poznal ľudí 😅!

Před 8 měsíci

Bylo tam to co jsem chtěla aby tam bylo.

4
Před 8 měsíci

Paní Hájková tedy působí dost chaoticky. Chvílemi to vypadá, že si začne dělat poznámky přímo na ten dopis. Vezměte jí tu propisku z ruky, než bude pozdě 😄

22
Před 8 měsíci

František Dobrota a ti Vámi nejmenování a vysoce vzdělání hodně pro lidi udělali ? Děkuji mám jinou zkušenost asi žijeme každý jinde nemám rád signalisty kšeftare s Bictony , Kampeličkári a dalšími podobnými ti myslí jen na sebe. Dále radíči 2 svetry topte na 18C nebo jezdete nakupovat do ciziny atd. Velmi dobré rady pro lidi kteří je daněmi živí že???!

5
Před 8 měsíci
Oldřich Popek

Nauč se dát dohromady souvislou srozumitelnou větu a pak vykřikuj nějaká moudrá do kyberprostoru, prosťáčku se základním vzděláním (a to nevím, jestli ti moc nefandím).

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA