T.G. Masaryk byl náš první prezident a myslím si, že si jeho slova a poselství zaslouží větší úctu. Čtení jeho textu s doplněním a komentářem jak to vlastně myslel od nějaké historičky mi připadá dost trapné. Hodí se to spíše do pořadu pana Šípa.
Celkem mi to hodnocení s nadhledem připadalo celkem trefné. V Česku se běžně traduje, že "co je doma, to se počítá", Hlinka svou autonomistickou politikou nemoudře oslaboval Československo v době největší předválečné krize a Němcům se demokraticky mělo dát to, na co měli právo, ale ani o kousek více.
Takže jsme se vlastně dozvěděli eee ehh o tom kde chce mít funus a že je těžce nemocný...no twleee takový divadlo..🤷♀️🤦♀️. A nic víc? Nečekal náš Soudruh,že tam bude něco o Putinovi,Babišovi...🤣? Tak tohle byla tedy eee hhh eee ostuda největšího kalibru🤦♀️☝️!
No nevím, na vaši mozkovou kapacitu bych řekl, že toho bylo příliš moc.
Se mi líbí, jak lidé v téhle diskusi užívají slova jako "liberální demokrat" jako urážku. Do psí mateře...
Tomáš G. Masaryk BYL extrémně inteligentní a chtěl nás táhnout dopředu, blbcům navzdory! BYL to liberální demokrat (protože libertés - svoboda a demos kratos - vláda lidí) do morku kostí! Stavěl se PROTI blbosti (třeba viz "hádat se je třeba"), falešnýmu nacionalismu (třeba rukopisy) a antisemitismu (třeba hilsneriáda), volební právo žen jsme měli dřív než USA, nebo Francie (o východu nemluvě), svoje prostřední JMÉNO si vzal po manželce, protože ji tak moc respektoval.
Do háje... My měli TAK dobře a extrémně progresivně nakročeno, že by nám to kdekdo záviděl - mohli jsme jít příkladem Evropě. Nevzdávejme to teď! Ne když jsou tady volby.
Jsem velmi rád , že Český národ krade méně než Německý , ta slova mě potěšila a pohladila po duši 🙂
Bylo to napsáno v třicátých letech ale devastace národa komunisty ten poměr pravděpodobně otočila..
I když možná východní Němci při počtu 20 mil. obyvatel a menší zlodějině než u nás by to mohli dorovnat počtem 🙂
Co by na to řekl Jan Tleskač - krademe stále méně Němci ?
Neskutečná šaškárna...!
Trapný moderátor vyhlasí paní Hájkovou za hvězdu?
Nic ubožejšiho jsme se asi dočkat nemohli.
Proč to prachsprostě někdo nepřecetl & nepřelozil? Co ty nevyžádané kecy kolem toho?
Fakt trapné. Ještě si k tomu zatleskají...
Přesně, ta co to měla číst si pro jistotu nevzala brýle na čtení - následně komedie kdo ji půjčí brýle (hahaha). “Antidatovaný” anglický text, kde se to hemžilo česky “funusem” a zřejmě anglicky “hlupáky”. Masarykův útok ad hominem s ohledem na nenaplněnou “Pitsburskou dohodu” snad jen cudně pomlčet.
Pokud by byl Masaryk chytrý a vizionář bylo by sice hlavní město Vídeň, ale většině by nic nechybělo pouze šmejdi by museli na Východ.
Stejně absolutní většina průmyslu neměla České vlastníky, v okamžiku kdy se dostali do vedení Češi tak každý ví jak to dopadlo.
V jedné věci měl pravdu i Zeman, když nalitý mluvil o těch idiotech mezi námi 🙂 Střízlivý by to asi neřekl, ale v Becherovce je pravda 🙂
Akorát to ukradl jednomu psychiatrovi, není autorem.
Myslím, že přehnaná glorifikace, byl to taky jen člověk, navíc už nemocný a v pokročilém věku. Spekulanti o jeho původu ostrouhali, jak rozumný člověk předpokládal
"Jestliže jsou lidi nevzdělaní a hloupí, nemůžete toho moc udělat."
.
Andrej Babiš se již proti obsahu tajemné Masarykovy obálky ohradil, že se jedná o nechutnou předvolební kampaň a zasahování do voleb.
To je jako pravda, že to takto ten okomentoval?