1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Autor by se měl dovzdělat - slovo antiutopie neexistuje, používá se "dystopie"...

2
Před 2 roky

Ono je to celé zvrácené. Když se skřípějícími zuby připustím, že banka není zlo, ale kamarád, tak mi vysvětlete logiku věci:

V potu tváře si vydělám peníze, ty ale nedostanu na ruku, zaměstnavatel je pošle kamarádovi, ten MOJE peníze smí libovolně otáčet. Pokud se rozhodnu zaplatit si z mých peněz libovolnou útratu kartou, strhne si kamarád kousek z ceny, sice na to doplatí obchodník, ale spravedlivé mi to nepřipadá. Když se rozhodnu pro platbu převodem, kamarád si z mých peněz, které jsem mu nedobrovolně svěřila ztrhne kousek jako poplatek, když chci dobýt tel z mých peněz, zase si ztrhne. Navíc který kamarád ví o všech platebních transakcích, které člověk provede - banka. Ví o všem, má mé peníze, se kterými může dle libosti nakládat, a ještě za to chce platit. Nevím, ale banka je zlo. Hotovost je hotovost, nikdo nemá právo kontrolovat jak nakládám se svými poctivě vydělanými penězi, a jestli toto právo padne, je na tomto světě něco prohnilého.

13
Před 2 roky
Romana Linkova

Souhlasím. Jakmile kryptoměny vyřeší anonymitu, tak budou splňovat všechny vlastnosti hotovosti. Tohle mě děla jejím fanouškem. “Freedom to transact” je extrémně důležité a líbilo by se mi, kdyby se stalo základním lidským právem .

Před 2 roky

Na Kypru zavřeli všechny banky, je to pár let. Ti, co měli hotovost byli v pohodě než se po nějaké době otevřely, ovšem moderní lidé platící kartou měli hlad. Protože si najednou nemohli koupit ani rohlík, i když měli na kontě miliony.

I lidé, kteří věří naší vládě a našim bankám snad pochopí, že black-out není vůbec nereálný scénář. Velkému přes celé Německo a Čechy jsme se údajně vyhnuli před dvěma lety o kočičí chlup, v současném eko-šílenství vám nikdo nezaručí, že se nemůže stát, že proud bude vypnut i několik dnů. Pokud v té době budou jenom digitální peníze, tak nám pomoz pánbů.

4
Před 2 roky

Sdílím s autorem článku, stejný názor. Digitální měna je volnou cestou k nesvobodě...Je smutné, že si lidé toto riziko vůbec neuvědomují.

3
Před 2 roky

Nu, zlato/stříbro apod. zůstává a tak na fušce, dám přednost platbě klasikou prověřeným kovem...

Holt, zase se rozjede ve velkém šedá ekonomika 😄

Komunisti to nepochopili a zdá se že nový marxisti zase myslí...

Před 2 roky
Karel Novák

Zlato navzdory všem očekáváním a ideální situaci (inflace, nejistota, válka v UA) neroste, dokonce je celkem znatelně nižší než před měsícem. Osobně jsem nakoupil 200g slitky v lednu a nyní bych je koupil o 10 tis levněji...

1
Zobrazit další 2 reakce
Před 2 roky

Autorovi článku: podobné úvahy k ničemu nevedou. Už teď o nás ví Google a Meta tolik věcí, že záznam v bance, co a kolik jsem utratila je naprosto minimální starost. To, že si můžu roky dozadu dohledat, kde jsem byla, čím jsem jela, s kým jsem se sešla a co jsme dělali viz Google mapy je tedy znepokojující více.

Před 2 roky

Ano, mladí zblbli z univerzit, platí mobilem a hodinkami, přitom nechápou co je svoboda jednotlivce

7
Před 2 roky
Daniel Linzer

Ono je to celkem jedno, jestli to ví banka, co jsem utratila a kde nebo jestli to ví Google a Facebook z polohy a stráveného času si to dá dohromady, že jsem si asi v kavárně dala kafe a že když lajkuju zákusky, tak jsem si taky dopřála zákusek.

Před 2 roky

Orwellovy romány - novodobá učebnice pro oligarchy...

3
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt