Co to je za blbost? U mého mladšího 2 roky jsem mu to asi tak před půl rokem nechtěně špatně přetahovali, takže se mu tam moc nedostala voda a pak měl pěkný zánět a měl to červené tak, že při lehkém dotknutí hned plakal. Zachránil nás Sudokrém. Ano, nemá se přetahovat hned po narození, ale jakmile se mu začne pomalu uvolňovat, tak se mu má pomalu začít přetahovat. Kde jste tohle vzali, proboha. Prosím vás budoucí rodiče kluků, tenhle článek ignorujte. A nejlépe se přetahuje ve vodě, na sucho to nebespečné být může, ale ve vodě ne. Každý rodič snad ví, že to má dělat s citem ne? S citem se mu ublížit nemůže. Mám dva kluky 5 a 2. A vysvětlovat jim až v pubertě hygienu je další snůška keců 🙄
Ve vodě, zvlášť ve vaně, kde se dítě koupe, je přetahování velmi rizikové s důvodu zanesení infekce že špinavé vody. A ano, i když se dříve přetahování doporučovali a plno doktorů, kteří se nevzdelavaji, to stále doporučuje, tak doporučení ministerstva zdravotnictví a urologické společnosti se shodují s článkem. Dříve se také doporučovala lobotomie, dokonce ji nechali v dobré víře udělat i sestře amerického prezidenta, dnes je to však už jen smutná historie.
To byla nejméně odborná rada pediatra mého syna MUDr Miláčka z Havlíčkova Brodu, který bazíroval na přetahování předkožky ještě před dovršením jednoho roku dítěte. A ještě se naštval při další prohlídce, že jeho doporučení nedodržujeme.
No to záleží v kolika měsících se jim začne uvolňovat. Já zastávám názor, hlavně opatrně, nepřetahovat násilím. Ale nepřetahovat vůbec nebo čekat až sám začne, je blbost. A vysvětlováním hygieny až v pubertě? To je další blbost. Vysvětlit hned jakmile dítě začíná chápat a pořád opakovat.
Pěkný den Všem
Tak nestačím zírat, jako muž co se tady plodí za hrůzy.
Můj Kmotr i kmotřička byli dětští lékaři a strýc ještě i porodník. Celá oblast od Frýdku Místku až po Pražmo byla na nich závislá. V létě i zimě se jezdilo po rodičkách i dětech.
Kmotr i kmotřička razila zásadu, že vše musí být čisté. Tedy od jednoho roku museli rodiče začít přetahovat předkožku a když to nešlo tak to řešili se strýcem i tetou. Předešlo se spoustě problémů a navíc se vlastně i samo dítě seznamovalo se svým tělem . Sám na sobě jsem to poznal a bylo mi vysvětleno jak to mám dělat a jak se mám umývat. Taky mi bylo vysvětleno co se může stát, když to bude neumyté. Navíc se i při mytí dostavovala běžně erekce . A hraním si s přirozením má blahodárný vliv ,protože dochází p prokrvení a zdravému vývinu topořivých tělísek ,jak mi strýc s tetou před pubertou vysvětlili. Prokrvování a překrvování topořivých tělísek má vliv i na velikost a tu mám díky tomu slušnou. Nikdy za celý život jsem neměl žádné problémy .
Takové babské rady mi nikdy nepřirostly k srdci. Navíc mám 4 syny a všechny jsem od mala vedl k tomu samému dle rad svých kmotřenců. Žádný nikdy nemel problém a vývin slušný. Dceři se od mala nikdy nezakazovalo ,jako v jiných rodinách ,tam si nesmíš sahat s tím si nesmíš hrát a pod. Dostala taky rady.
Nahota to taky nikdy nebylo u nás tabu.
Dnes jsou moje děti všechny dospělé ,mají své rodiny a dělají to samé co jsem je já naučil . A nevím ,že by některý vnuk ,nebo vnučka měli nějaké problémy.
Mám 11 vnoučat a jejich zdravý vývin je naší prvořadou věcí. Čistota je vždy základ !!!
Čistota je samozřejmě základ, ale dokud je předkožka přilepení k žaludu, nic se pod ni nemůže dostat, genitál tak stačí pořád umýt. Až se předkožka uvolní, ideálně působením hormonů a tím, jak si chlapec s penisem hraje, je třeba to vymýt i pod ní.
Nase pediatricka je od narozeni syna pro, samozrejme vzdy tak, kam az to jde samo a nenasilne..
Sdilim tez nazor,ze lepsi, nez ho mit slepeneho, bolestiveho, smradlaveho..😥
Syn mel jit na zakrok, odstraneni blanky, diky pretahovani, ovsem ne kazdy den, se mu to zlepsilo, ze nemusel na operaci🙏
Sam zatim nechce, tak ze nyni v 8mi letech vzdy po par dnech a vse v poradku.
Nechci si ani predstavit, ze tento problem se resi treba v tomto veku...😥
Doma mu syn rika "pan parek"....a neni to lehke s jeho Aspergerem...
Ano, deti si hraji se svym.prirozenim, prirozena vec u chlapcu i devcat, zkoumani vlastniho tela jiz od mimi..
Jen, ze pretahovani je uplne jina vec, syn treba sam vubec nechce...
Madam Smatlavova, tzv.autorka textu, ma kolik synu????
Nebo si zrovna precetla nejnovejsi trend v pretahovani pindiku???
Klidne "ucte" dal chlapce, ze smradlavy tvaroh za ravkem je v poradku🙄😝😝
Autorka si nějak protiřečí. Do puberty se nemá nic stahovat a 7% šestiletých stáhnout nejde. Ví autorka kdy mají chlapci pubertu ?
Je to blbost.🤦
Zajímavé je, ze všichni kdo to nedělali v mém okolí tak jejich děti skončili na strnuti nebo operaci! Já pretahovala a? Nic naprosto v pořádku! Takže absolutní nesmysl! 🤦♀️
A proč skončily DETI na strhnutí!! nebo operaci? Protože narazili na lékaře, ktery rází po staru přetahování a rodiče sprdl, že to nedělají, že to má kluk přilepené a poslal je na zákrok. Taky mám takový případ v okolí, kde mamince doktoři hubovali, že nepřetahovala, že to je přilepené a že ve 3 letech musí pretahovat. Pointa je v tom, že dítě nepotřebuje přetahování ani v roce, ani ve třech, ani v pěti, protože většině se uvolní samo az během puberty vlivem hormonu. Víte kolik mužů musí třeba na operaci v dospělosti, protože přetahování v dětském věku způsobilo mikrotrhlinky a jizvení, to už matky ale často ani od syna pak nevi, a myslí si, jak se o něj dobře staraly
Neměl by tento veb označit pan Ministr Rakušan jako za dezinformační ?? Protože toto je dezinformace, a tohle mu fakt jde..
Nepretahovali a pak zjistili,že má fimozu.
Fimoza je vrozená většině chlapců, a je plně fyziologická. Bohužel předčasným přetahováním vznikají jizvy které vedou k jizevnate fimoze a tak plno chlapců konci na obřízce právě díky snaze rodičů o přetahování (často až v dospělosti, kdy o tom matka ani neví a netuší, co svou přehnanou péči způsobila.)
To je lež ,co píšete,předkožka se má přetahovat!
V pubertě se napřetahuje sám až až