Už jsem se obávala, že se na staré a smradlavé vyžírky státního rozpočtu, rozuměj seniory, zapomnělo. Autorka článku to naštěstí vzala na sebe a varuje všechny voňavé. Zapomněla podotknout, že se páchne už od čtyřiceti. To říkal zase jiný článek na síti.
P.S. Jako správný smradoch odcházím do sauny. Zítra do bazénu. A za pár dní do lázní. A to všechno hradím z důchodu, heč!
Autorka nepáchne od čtyřiceti, ale od narození.
To je do nebevolající, jak se tady senioři ponižující. Jestli vám smrdí, tak si na to vzpomeňte, až bute taky stáří a nebude to dlouho trvat. Ego některých redaktorů je humus a ten smrdí mnohem více! A co lidi co se nemyjí a spodní prádlo nosí do roztrhání, ženy které mají měsíčky, nemocní lidé, lidé co kouří, jako fabriky, co feťáci, takto mohu pokračovat dál a dál ve výčtu smradlavých lidí. Také je tu budete linčovat?
Nevím, co vám hnulo žlučí, normální článek, kde popsali důvody typického odéru starších lidí. Nikde jsem se nedočetl nějaké dehonestace.
Jak se krásně říká: " Jinak voní seno koním a jinak zamilovaným." Můj dědoušek krásně voněl dýmkou, babička tím, co právě pekla dobrého.
Typický zápach naftalínu.....Znám ho leda z dětství, kdy jsme bydleli v sousedství sběrných surovin, kde vykupovali i kůže. A to už nějakou desítku let bude. Dnes už to nikdo nepoužívá, právě proto, že to smrdí. To je zase hloupost.
Od hlupačky nelze čekat nic jiného než hloupost.
Ale opravdu už běžte do.....mí rodiče se dožili skoro 90 a nikdy by nezanedbali hygienu. Takové články pořád dokola někoho dehonestují, fuj novinářská žumpa smrdí. 🙁
Nevim,moje mamka nikdy nezapachala,ani v 80.letech,ovsem kazdopadne kazdy den se sprchovala a obcas jsem ji sprejovala parfemem pro alergiky,vrz alkoholu,ani moje babca nezapachala,o obe jsem se starala
Pročetl jsem si komentáře a kolik se najde způsobů nepochopení odborného výkladu,to jsem se až podivil. Kolik rozmanitosti, kolik variant tuposti se sejde na jednom místě, musím všem poděkovat, jak jsem se zase poučil ;o)
Nic si z toho nedělejte.
Dámo Šmatlavová - máte vůbec rodiče, že takhle píšete o seniorech.i vy budete jednou stará.Zatím kolem mě zapáchají mladí kteří pot překrývají všelijakými spreji hlavně po ránu v Mhd když jedou do škol.
Všichni diskutující si prosím vygooglujte : Ten pach se nazývá Nonenal . Pach stáří je pro většinu lidí nepříjemný. Nejedná se přitom o zanedbanou hygienu. Za tento snadno rozpoznatelný pach údajně může nenasycený aldehyd 2-nonenal, který způsobuje změny tělesného pachu v průběhu stárnutí.
Děkuji za věcný komentář v tom hnoji osočování, který tu převládá.
Je to ale marné. Cokoliv, co se napíše, je pro ně útok na důchodce.
Nejbizarnější, co jsem v poslední době zaznamenala byli "chudáci důchodci", co si postavili načerno chaty a úřad to teď zjistil a mají malér.
Bohužel jim nedochází, že přesně těmito výroky o "útocích", "napadání" či "okrádání" sami vyvolávají averzi vůči seniorům - většina z nich o sebenaplňujícím proroctví neslyšela nebo není schopna jej na tento případ vztáhnout ☹️.
To je pěkná blbost pokud se i starší lidé sprchuji ráno a večer tak vůbec nezapachaji ale ti co se jenom otřou ziňkou tak ano to je nedostatek hygieny něco o tom.vim dělám.12 pečovatelku