"Začátek konce putinismu. I v Rusku tak jednou o válce budou psát". Už aby to bylo.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
můj děda ( dej mu pan Bůh věčnou slávu ) mě důkladně vysvětlovat proč komunisti vyvraždili všechy chytré kteří měli od přírody ve vínku být přirozený vůdce. A protože tu v takto vytvořeném nepřirozeném stavu zůstali jen ti co být vůdci v přirozeném stavu být vůdci nemůžou ( včetně soudruha Putina) proto jsou tu ty letité problémy. Takový Putin by byl v přirozených podmínkách možná nejvýše nějaký podržtaška.
Moudrý člověk, Váš dědeček...
Dej mu Pánbůh věcnou slávu.
O ruské duši slyším celý svůj život. Zpočátku jsem přece jenom pátral v čem se ruská duše liší od duší ostatních. Dlouho mně trvalo, než jsem pochopil, že ruská duše není ničím výjimečná, jde jednou o sen jindy jen o žvást ruských intelektuálů. Není ani široká, její výjimečnost je dána hladinou alkoholu, který do rána vyprchá. Dumá se, pak se pláče o tom, co mohlo být, není a nikdy nebude.
Hodně mně nakonec pomohl Jaromír Nohavica básní Petěrburg:
"Nad obzorem letí ptáci slepí
v záři červánků,
MOJE DUŠE, široširá stepi
máš na kahánku".
Konec války by měl vypadat asi tak, že rusák skončí v rezervaci někde za Uralem.
Putin Lavrov a ten spolek se slámou v mozku jsou barbaři a vrazi to je dnes jasné. Podávat si s nimi ruku je nepřijatelné. Pošlapali lidskost a hodnoty vyspělé Evropy.
Pokud byl problém měli ho řešit přes složky daní obyvatelé daného regionu ne třetí skupina RF. Pokud chtěl Rus zase něco ovládat tak ekonomicky kladně působit a koupil by si lidi a politický směr v regionu i v Ukrajině. Ty bilióny dolarů za válku a x desítek možná i stovek tisíc životů z obou stran si mohl ušetřit. V Evropě si uzavřelo RUSKO a RF cestu na několik desetiletí - jistě prachy ovlivní vše ale morálně NE.
Vždyť mu ty prachy na ovlivňování všechny rozkradli 😂
By mě tedy zajímalo, jakou válku autor článku vlastně sleduje a z jakých zdrojů čerpá. Protože je úplně mimo. Ruským cílem je vytvořit Novorusijskou federaci. Tu tvoří deset republik na jihu Ukrajiny. Pokud tento stát vznikne, Ukrajina zcela přijde o přístup k moři. Navíc, tyto státy, jejich představitelé, byli dohodnuti dlouho před válkou. Díky tomu, co se v Ukrajině začalo dít po Majdanu. Autorovi tak nějak nedošlo jaký charakter tato válka vlastně má. Je mnohem složitější, než se v médiích říká. Jedná se totiž o osm let trvající občanskou válku a to ne jen v oblasti Luhanska či Doněcka. Ale i v dalších oblastech, které nakonec tvoří budoucí novoruskou federaci. Teprve až poslední měsíc a půl se tato válka rozšířila na konflikt s RF. Takže cíle Putina jsou zcela jasné. Když se člověk koukne, s vědomím této informace na bojiště, tak už rozhodně nevidí chaotické přesouvání vojsk RF po Ukrajině. Síly RF u Kyjeva nebyly vyčleněné na dobytí města, kdyby ano, padlo hned po třech dnech. Tyto síly měly dva úplně jiné cíle. Jeden splnili a na druhý nedošlo protože se soukromé prapory zachovaly jinak, než se původně čekalo. A tak to maj rusové jednodušší.
Smažou mě, ale alespoň chvilku to tady bude. IDIOTE!
Válka ve 21 stol. a lidstvo chce expandovat do vesmíru a kolonizovat další planety ?. K smíchu, lidé jsou barbaři, kteří nesmí dál do vesmíru, je to násilnickej druh, kterej tam nemá vůbec co dělat, dokud se nenaučí žít sám se sebou v míru. Nemají právo tam zatím být. I když jsem člověk, tak se za to velmi stydím, ona nestačila ta pandemie a už zase neandrtálský boj. FUJ.
Doufali jsme,že lidstvo poučila světová válka a budou soupeřit v moderních technologiích.Zatím se rvou jak zvěř a ničíživot sobě i sousedům
No tak to, že to opravdu není brilantní stratég je vidět na tom ukázkovém šlápnutí do lejna v podobě invaze na Ukrajinu, která rusko a Putlera připravila o všechny pozice a trumfy, které si šikovným mlžením v minulých dvaceti letech vytvořili.
Přesně tak.
Přesně tak. A následky "stratégova" počínání si rusacko bude z boty čistit nejednu dekádu, než svět úžasná, že zase Rusko zase může vstoupit civilizace.
Jak by měl vypadat konec téhle války?
Ukrajina ve svých hranicích;
Putin, Lavrov, Šojgu, Medveděv, Peskov, velitelé ruské armády a představitelé DLR a LLR před soudem s obviněním že zločinů proti lidskosti, Putinova strana a s ním provázání oligarchové platící obnovu Ukrajiny, bolestné, odškodné a vdovské důchody.
Hrozně si přeju, aby Ukrajina dokázala útok na Donbas odrazit, ale pokud Rusko přestane dělat ty jejich pompézní divadla a očekávat vítaní jejich vojsk a naopak začnou postupovat z jednoho směru, systematicky, s udržitelným zásobováním vojáků a techniky a s očekáváním tvrdého odporu, tak to bude mít Ukrajina velmi těžké. Bohužel pořád mají dostatek sil, vojáků i techniky. Původně tam vlítli po hlavě, aby světu ukázali, jak si za pár dní podmaněj území velikosti Ukrajiny a jak jsou "opět" nejlepší, největší, nerychlejší, nejobávanější a hlavně co nejvíc vidět, typicky ruskej přístup bez ohledu na bezpečnost, životy a životaschopnost dané aktivity. No zesměšnili se, poslali svou zemi o pár desítek let zpět, ale tu sílu bohužel stále mají a já jen doufám, že nikdo z nich není skutečnej generál a stratég a že se tam vystřídá pár šašků a pak je ukrajinci vytlačej, potupení rusové řeknou, že opouštěj území Ukrajiny dobrovolně protože mají "splněno" to něco co nikdo neví co a bude na dlouhou dobu klid...
Dobrý postřeh, mám z té invaze podobný dojem,