Ano, car Liliputin Ukrutný bude jednou i v samotném ruSSku vnímán jako jeden z nejhorších vládců. Už teď je jistě v TOP Five.
Četl jsem Galeottiho knihu "Pojďme si promluvit o Putinovi", spíš taková mělká sovětologie, jejímž zhuštěním je klišé, že Putin není žádný geniální stratég, ale jen taktik, který improvizuje. Lepší kniha o putinovském režimu a modu operandi je třeba Nic není pravda a všechno je možné od P. Pomerantzeva.
Jak by měl vypadat konec války? Klidně Putinovi poradím.
Jednoduše, územní celistvost Ukrajiny v hranicích daných Budapešťským memorandem podepsaným 5.12.1994 ukrajinským prezidentem Kučmou, ruským prezidentem Jelcinem, americkým prezidentem Clintonem a britským premiérem Majorem.
Takový konec by byl jediný správný a v souladu s podepsanými smlouvami. Mám ale velké obavy, že se ho nikdy nedočkáme. Kéž bych se mýlil!!!
"rusko se ale až teď začíná řídit určitými principy válčení, jež od začátku invaze neuplatňovalo"
takže to vlastně podporuje putinovo tvrzení, že nejde o válku, ale speciální operaci. válkou se to stane asi až teď, když má operace jednoho jmenovaného velitele a začne se řídit těmi principy válčení...
Ja mam pocit, ze Putinova strategie je jednoducha i kdyz strasna. Vezmete si Ukrajinu, ja ji ale nejdriv rozflakam. Takovou Ukrajinu nikdo nebude chtit. Po dobrym to neslo, tak to pujde po zlym.
Chce vládnout šestině svěra jako byla RSFSR
Ukrajina se nevzdá. Putin už válku prohrál, ale jeho zločiny a vraždy pokračují.
Čím déle bude Putinova válka trvat, tím ho čeká větší trest.
Jen chci připomenout, že všichni největší a nejmocnější dojeli na svou ješitnost.
Pamatuji si na to, jak nám bylo vtloukáno:" Se Sovětským svazem na věčné časy.." Přiznám se, že jsem si nedokázala představit, že bych se dožila svobody a demokracie, svobodu jsem prožívala jen skrze " tehdy živé, podzemní křestanství". Neříkám, že je vše je dokonalé, ale vím, že Věčnost patří jen Bohu. Pokud si toto uvědomíme, budeme mít sílu ovlivňovat nejen dění v naší republice, ale i v Evropě.
Rusko je zeme velkych moznosti. I takovy zahorkly blazen s hitlerovskymi sklony se dostane k moci a k tlacitku s jadernymi zbranemi. Sam schovany Z zbabele v krytu a kvuli nemu umiraji mimina, stejne jako dalsi civilisti. Peklo by ho melo semlet a bude na svete zase chvili klid.
...tedy proč by měli Rusáci ohledně 'denacifikace' mlžit? Stačí propracovaná propaganda: denacifikace = likvidace pluku Azov (navíc v prostoru areálu fabriky 'Azovstal'; to se bude svou symbolikou propagovat o to lépe! stačí jen potlačovat to upřesnění 'pluk' aby zmizelo pojítko, že jich bylo jen pár tisíc a propagovat a vykládat to jako nějaké hnutí...('pryč s azovštinou!' a podobně...)
Je to taková strategie ode zdi ke zdi. Nikdo neví co Putin chce, neví to Západ, neví to v Rusku a neví to vlastně ani Putin. Prostě takový rozmar starého pána, který mu uniká život mezi prsty, a rád by se jakýmkoliv způsobem ještě zviditelnil.