Říká to úplně přesně. Nemělo by to být o tom, aby sítem prošel jen omezený počet žáků, ale o tom aby se všichni , co na to mají, dostali tam, kam chtějí.
Ale takhle to nikdy nebylo. Vždycky se hlásilo víc uchazečů, než vzali. Třeba na gympl šli opravdu jen špičky ze třídy. Jakmile měl nějaké dvojky, tak už tam neměl doporučení jít. A gympl bral zase omezený počet uchazečů. Takže se tam dostali ti nejlepší z nejlepších. Pokud by brali měli brát všechny, tak to by se nemuseli ty přijímačky vůbec dělat.
Nechápu ten komentář, že chudí jsou diskriminováni se dostat na gympl. I chudý člověk pokud na to má udělá přijímačky. Je tam pouze učivo ze základní školy. A ucnak je sprosté slovo, to je pravda. Nikde žádná propagace šikovných lidí z učňáku.
Úroveň prijimacek je žalostná hlavně ať maji maturitu ale jaká je kvalita budeme mít maturanty ale co dál kde vzit pro ně místa. Primacky by měli být trochu na úrovni a ne že udělá maturitu a půjde do kanceláře za slušný plat
remeslo ma a bude mit zlate dno, oni si skoro vsichni mladi mysli, ze pokud budou mit vysoke skoly, tak budou delat managery a budou za vodou
A kolik znáte nezaměstnaných vysokoškoláků? Já ani jednoho.
Co to je za nesmysl. Kromě gymnázií máme i spoustu středních škol se zaměřením a pak potřebujeme i učňovské obory naplnit. Jedna věc je co chce dotyčný studovat a druhá na co má rozumově.
Většinou za to můžou rodiče, kteří ty děti nutí do co nejvyššího vzdělání a chtějí mít doma vysokoškoláka, premianta, machrovat. Takhle to ale bohužel nefunguje....
Já nechci, aby děti vystudovali vysokou školu, proto, abych mohla machrovat, ale proto, aby děti měly lepší pracovní uplatnění a lepší životní podmínky. Já sama jsem vysokoškolák, manžel je vysokoškolák, tak proč by děti nemohly také studovat, když na to mají.
Jj stát plný IT ale do huby nebude co možná nějaký šikovný program každý chce VŠ ale něco vyrobit nebo opravit nikdo to dopadneme
Ta paní na finančáku, co se ji nezdála cena letenky do Venezuely a poradila mi levnější řešení, cestu vlakem, měla také titul. O škole to vždycky není.
No, proč ne? Pak přestoupíte z vlaku na loď a jedete dál. Určitě se to dá zvládnout ( jen si musíte zjistit návaznost spojů ).
Pokud by se měl na gympl, nebo na jakoukoliv střední školu, dostat každý uchazeč, proč se pak zabývat nějakýma příjimačkama?
Myslím, že to bylo myšleno tak, že jeden rok vám stačí na přijetí třeba 30 bodů z 50 a jiny rok musíte mít 45 z 50 a to prostě fér není.
To zase bude chytrých lidí, kteří nàm hlupákům budou radit jak víc dělat aby jsme se měli všichni dobře.
Nezaměstnanost vysokoškoláků je 1,6%, nezaměstnanost absolventů učilišť asi 17%. Za mě jasná volba.