1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Učiliště jsou fuj, protože mladým se nechce nic dělat, navíc je mladým, bez ohledu na nějaké jejích skutečné schopnosti a předpoklady, velmi hloupě vštěpováno, že jen jakýkoli titul jim zajistí blahobyt bez námahy/práce. A tak už dnes máme tisíce "študovaných" absolventů k ničemu, ale zámečníci, truhláři atd. prostě nejsou, protože práce rukama je fuj

1
Před 2 roky
Andrea Seková

Je to chyba rodičů, každý z nich ví, na co jeho dítě stačí, zda má dobrou hlavu, nebo šikovné ruce. To jsou základní atributy, s těmi, když je správně využijete, se dobře užívíte. Není dobré, když někdo se šikovnýma rukama marní svůj čas za honbou po titulu, nebo ten, kdo je kopyto se jde učit řemeslu.

Dřív to tak nebylo, asi naši rodičové byli soudnější a my jsme si nestavěli vzdušné zámky.

Před 2 roky

Co takhle přestat fakanům dávat svobodnej výběr, ale hrnout je na obory, který jsou potřeba? Filozofů, právníků a genderových odborníků je všude plno. Zedníci, topenáři, pokrývači... těch je nedostatek!

Před 2 roky
Jiří Novotný

Kdybyste měl v devítce vlastního dorostence bez záliby v technice nebo jiné manuální činnosti, byla by možnost školy, hnal byste ho do montérek?

2
Před 2 roky

A chtějí tam děti, nebo rodiče?

Za mě je to čirá hloupost.

Vidina budoucího výdělku a mamonu.

Leč šikovný řemeslník (elektrikář, tesař, soustružník...) si přijde na pěkné peníze.

Jako mladý jsem zvolil cestu postupu

Výuční list poté nástavba, pak na vojnu a při zaměstnání ještě jeden výuční list a zkusil jsem i vysokou školu, tu jsem už nedal, ale zkušenost se počítá.

7

Vnuk který udělal matematiku na 48 bodů se na gymnázium nedostal protože mu celkově chyběly 2 body. Ty ztratil v češtině. Je dyslektik a dysgrafik s výrazným matematickým nadáním, které je k ničemu, hůře čte a píše. Ve škole berou na jeho problém ohled je často zkoušen ústně a má za jedna. Co s ním bude je otázka.

1
Před 2 roky
Jaňourová Božena

I bez gymplu se úplně v pohodě uplatní. Existuje tolik vysokých škol, které si může vybrat a může jít normálně ze střední odborné. I kdyby šel na pedagogickou školu. Existuje obrovské množství lidí co úplně změnilo obor od střední školy. Jde to úplně v pohodě. Když se bude hlásit někam, kde koukají na matematiku tak se tam dostane.

2
Před 2 roky

Pokud nejsou místa na gymnáziích, tak holt se tam dostanou za výsledky v přijímacím řízení nebo úplatky či známostmi, ostatní si budou muset vybrat jinou střední školu s maturitou. Je hloupost kvůli jednomu silnému ročníku rozšiřovat kapacity škol. Vždyť všude slyšímu o síle "trhu". Jen by mě zajímalo, kolik míst budou gymnázia MUSET držet pro studenty z Ukrajiny.

2
Před 2 roky

Před dvěma lety dělala i moje dcera přijímačky na strední školu. Bohužel si vybrala obě školy s obrovským převisem, ale měla samé jedničky, tak nás ani nenapadlo, že může nastat situace, že se nedostane. Jakmile jsme zjistili, že se nedostala, začali jsme hledat nějakou jinou, která by se jí líbila, ale ta už byla plně obsazena a tak to bylo s další a další...Nakonec už jsme hledali JAKOUKOLIV střední školu a aministerstvo školství nás odkázalo na jakousi tabulku volných míst, kde na dceru zbylo pár míst na nějaké církevní škole a starožitník. Ten stres nikomu nepřeji. A to se z daleka nehlásilo tolik dětí jako letos. V Praze je situace nejhorší, mimopražští se cpou do Prahy a pražšké děti pak jezdí mimo Prahu ( Nymburk, Lysá nad Labem, Poděbrady .......). Moje dcera už studuje druhým rokem soukromou školu, kde jsem na kolenou prosila, aby ji vzali. Nakonec to dopadlo dobře.JIstě se zde najdou najdou tací, kteří se budou ptát proč jsem ji nedala na učňák? Nic proti nim nemám, ale se samými výbornými? Přeji všem dětem ať jim to vyjde a všem rodičům pevné nervy.

1
Před 2 roky
Gabriela Herlová

to je to, co říkám níž, no. Prostě až více rodičů řekne NE, tyhle školy nejsou pro nás, bohužel pracák a pojedem druhé kolo, tak se třeba stát zamyslí nad tím, že nastavit kapacitu středního školství podle demografie 90. let nebyl dobrý nápad.

Zobrazit další reakci
Před 2 roky

Já chápu, že Livesport musí do něčeho vrážet peníze (EDUin),ale chtělo by to něco smysluplnějšího. Třeba něco pro postižené děti, matky samoživitelky atd. Tohle jsou vyhozené peníze. Střední škola nemá být pro všechny, ale pro ty, co na to svým intelektem a usilím mají. Ono i jako "obyčejný" řemeslník si vyděláte více jako docent na VŠ, viz nářek některým "chudáků" profesorů z VŠ. Za chvíli tady bude samý politolog a filosof, ale nikdo, kdo opravdu bude pracovat.

8
Před 2 roky

Radní Středočeského kraje Mgr.Vácha tlačil a tlačí zavírání gymnázií na úkor odborných škol. Žádný argument s ním nehne. Ani fakt, že provoz gymnázií je levnější než provoz odborných škol, ani fakt, že svět se mění a průmysl je a bude utlumen a děti nemohou vědět kde najdou za pár let uplatnění a širší vzdělání se jim hodí. Rozhodl o uzavření minimálně jednoho gymnázia v Příbrami.

1
Před 2 roky

Ideální šance na to, vrátit zpět hodnotu vyšších stupňů studia zpřísněním výběru a umožnit nástup na takovou školu jen těm, co na to skutečně mají a ne těm, kterým se jen nechce pracovat a myslí, že se zašijí někde v teplé kanceláři.

4
Před 2 roky

Nevíte jak je to ještě s informací, že ukrajinští uchazeči zde pobývající dostanou automaticky plný počet bodů z ČJ, pokud prokáží, že se domluví česky? Dcera přišla domů s tím, že její kamarádka se nedostala na SŠ, protože vzali přednostně ukrajinského žáka, který automaticky dostal plný počet bodůz ČJ, aniž by z ní musel dělat přijímačky. Stačilo mu prý si jen popovídat. Na netu jsem našel ze zákona toto znění: (5) Cizinci, na které se vztahuje § 20 odst. 4, nekonají na žádost jednotnou zkoušku ze vzdělávacího oboru Český jazyk a literatura. Povinnost školy ověřit rozhovorem znalost českého jazyka, která je nezbytná pro vzdělávání v daném oboru vzdělání, není dotčena. v rámci kritérií podle § 60 odst. 2 písm. a) stanoví ředitel školy způsob hodnocení jednotné zkoušky cizinců podle věty první.

2
Před 2 roky
Karel Novák

Kdy dcera s tou informací přišla? Vloni?

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt