1600/1600Zbývá 1600 znaků
Moderátorka SZ
Před 2 roky

Jestli si něco poslechnout, tak tuhle vzpomínku na Tinu Turner. Je to dávka inspirace pro celý den. Magnetická zpěvačka poutala davy svým vystupováním na podiu, ale i osobním příběhem. "Byla ztělesněním emancipace na pódiu. Prostě rockerka, která dokáže všechno," říká publicista Honza Vedral v dnešním podcastu 5:59.

4
Před 2 roky
Lenka Kabrhelová

Rockerka také nebyla, že? Zpívala Pop a soul, nikdy Rock. Měla rockový hlas, tzv. chraplák, to ano, na základě tohoto typicky rockového hlasu vznikla přezdívka "Rock & roll babička". Ale ne na základě žánru, který zpívala. Říkám, objektivita chybí, což vyvrátil již samotný článek. Ať již v tom, že se dostala na vrchol ona sama bez cizí pomoci ( natož mužské), což není pravda či hudební žánr který zpívala. A je mi úplně jedno co říká Honza Vedral, vždyť její životopis i hudba říkají v těchto věcech něco úplně jiného. To jí ale v mých očích nesnižuje, pořád je a vždy bude hudební Diva a Ikona. A pod jakou přezdívkou, či jakou cestou se dostala na vrchol je mi šuma fuk. Mystifikace jako "emancipovaná", či "rockera" jsou úplně zbytečné. W.Houston, Celine Dion, Cher a mnoho dalších jsou světové hudební ikony taktéž a nemusíme psát, že díky emancipaci se dostaly na vrchol. Díky emancipaci určitě ne, ale díky svému hlasu, hudebním hitům, a ve stejném soudku je i T.Turner.

4
Zobrazit další 3 reakce
Editorka SZ
Před 2 roky

Přežila domácí a sexuální násilí, prorazila v hitparádách v době rasově segregované hudby, podařil se jí comeback, i když hudební průmysl jí dávno odepsal. Příběh, který žije dál ve filmech i knihách...

10
Před 2 roky

Patřila mezi TOP interpretky světa, to bez pochyby. Co mě na článku opět iritovalo bylo slovo "emancipace". Nebýt Ike Turnera, Ervina Bacha,Roger Davise, dostatek štěstí a lobinngu tak sama by cokoliv nedokázala. Vždy v pusunu její kariéry stál muž. Texty písní ji také psali muži. Možná by autorka článku mohla být více objektivní. V tomto případě je emancipace jen slovo, které kazí celkový dojem z článku.

2
Před 2 roky

Tyna byla super,ale pochopitelně že všecko je taky dílem štěstí.Nekeři lidi só taky genijální,ale když se nedostanó ke své šanci,tak vo nich nikdo nic nevi 😕 To stejny byla tá další podobná Týně,jo Vili Hjustonová,ta taky uměla,ale taky zle skončila :-/

8
Před 2 roky
Jirka Novák

Mislíš Vitni Hjustonovou, né?

3
Zobrazit další reakci
Před 2 roky

Byla pořád taková svěží a mimo úžasného chrapláku měla teda i krásný nohy , ty jsem ji skoro záviděla, no jo, tak ne , no . 🙂

2
Před 2 roky

To teda nevím co porážela Tina Turner za předsudky. To bych spíš věřil, že novináři jsou lháři.

7
Aleš Pazderník

Sám říkáte, že nevíte - takže vám prostě jen chybí příslušné vědomosti.

Víra, to je trochu jiná disciplína...

4
Před 2 roky

Je mi celkem fuk, jestli to byl rock, pop nebo r'n'b, ale byla skvělá, nejlepší! Nechť odpočívá v pokoji. ❤️

6
Před 2 roky

Nebyla Tina nakonec aktivistka?

Vy novináři... 🙄🙈

8
Před 2 roky

Milí novináři, označení rockerka je v případě Tiny dost nepřesné klišé....

8
Martin Illáš

Mohl byste ho tedy upřesnit?

3
Zobrazit další 4 reakce
Před 2 roky

Byla úžasná

6
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt