Myslím, že to je jeho druhý průšvih. Prvním, který současní vládní politici a miliony občanů přehlédli, je jeho politická minulost a politické angažmá za komunistické vlády.
Kam to naši občané dali hlavy, ani pštros v
v podstatě nestrká hlavu do písku!
Jak protlačil? Prý záruka demokracie. Trafika pro ulhance, a nefachčenka. Asi mu thaiwanec česky nerozuměl. A nebo byl vícekrát na Krétě.
Prezident sám bývalý komunista má asi zřejmě nějaké sympatie k stejně postiženým lidem. Nebo je to spíše jenom jenom nezájem neobratnost neprofesionální. Závěrem lze ale říci že pardon ovat staré komunisty s tím že přece musel i ty lidi odsoudit co emigrovali je totální lež nikdo ty soudce nenutil aby byly soudci a podporovali.
Tak si tak přemýšlím - bývalý předseda ZO KSČ, vycvičený rozvědčík bývalým režimem, manželka vystudovala bratislavskou politickou akademii. Kontra soudce, několik měsíců člen KSČ, soudil podle tehdy platných zákonů. Kdo je horší či lépe lepší? Každý ať si odpoví sám. Dle mého jeden karierista, který si šel za svým a druhý se choval tak trochu z donucení.
Hmm, že je tady každý vzor dokonalosti a morální síly, který nikdy nepochybil, nikdy neudělal nic nečestného a hned každého odsoudí jsem si už zvykl...
Já například pracoval jako nezávislý poradce. A hned na startu s jednou firmou řešil, že u státní zakázky si těsně před podpisem smlouvy úředník řekl o úplatek. Pokud by o ni přišli, byli by co měsíc půl mega v záporu a museli by propustit nově najaté lidi. Nevěděl jsem, co poradit, tak jsem poradil, aby jim to dali a dopadlo to špatně. Pak druhá firma řešila to samé, tak jsem jim poradil, ať nic nedávají a popsal příběh té první firmy. Dali na mě a já pak propuštěl z firmy 10 lidí i jednoho co měl zrovna přírůstek do rodiny. Takže taky špatně.
Tak bych se rád zeptal přítomných moralistů, jak by věc řešili oni. Mám ověřeno, že ti, co nejvíce kritizují nikdy nebyli v pozici, že by o něčem rozhodovali, nebo stáli před těžkým rozhodnutím. Btw. zavloat Policii je špatná odpověď. Tihle lidé jezdí v drahých fárech k soudu, kde jen přepapouškují nacvičené fráze. Máme blbé zákony, podle kterých soudce MUSÍ soudit, jinak by byl ŠPATNÝ soudce. A dost je to štve, ale berou to jako OSOBNÍ OBĚŤ, aby mohli dělat práci svých snů. Já byl 4 roky soudce z lidu a z té práce měl deprese. Musel jsem dle zákonů propustit ty co si nakradli desítky miliónu o jejichž vině jsem nepochyboval a odsoudit ty, co udělali jedinou chybu, že uvěřili svým kamarádům.
Takže co tu řešíme? Že soudce soudil podle platných zákonů se kterými se neztotožňoval a odsoudil 4 lidi a 400 v NEPŘÍTOMNOSTI, protože UTEKLI a do vězení se tedy ani většina nedostala? Vážně?
Vim dopoledne řádí Rudí Khmérové !!!! Miru zdar a rusofilům zmar! Ti teď řvou kdo byl komunistou oni hodnotí ,kdo byl tím pravým? Soudruh kapitalista Babiš?
Každý, kdo si dovolí kritizovat prezidenta, je hned rusofil a volič Babiše? Pokud si tohle opravdu myslíte, máte asi problém.
Jak jednou někdo zalže, měl by ve veřejných funkcích okamžitě skončit. To by tu bylo krásně!
Hodně by se vylidnilo.
tak proč se cpal do politiky já jako důchodkyně ho nemusím a ani jsem ho nevolila tady jde vždy jen o peníze a na lidi se kašle a důchodce je potřeba zastřelit at jim neužírají peníze co jdou do jejich kapes at si zkusí vyjít s 19000 jako vdova s drahou energii
Protože jste ho nevolila ještě neznamená, že není náš prezident. Přestože je prezident, je to člověk, který má právo na chyby, ale také má také poradce, kteří by ho měli směrovat, radit mu. Já jsem ho také nevolila kvůli komunistické minulosti, jenže nebyla žádná jiná možnost. Rozhodně jsem nechtěla volit ani jeho protikandidáta Babiše.
Petr Pavel si myslí, že se může chovat jako monarcha a zapomíná, že je prezidentem republiky , která se navenek chová jako demokratická. Rád jezdí na motorce, navštěvuje města v republice , zúčastňuje se setkání s lidmi a zejména dětmi a pořádá zahraniční zájezdy, aby své elegantní ženě ukázal krásy světa. A pouze podepisuje vše, co mu předloží poradci , rekrutující se převážně ze zástupců pětikolky. Někdy ovšem umí pobavit a to, když se sejde k projednání ekonomických stanovisek s ministrem financí. O čem si asi mohou vyprávět, když tomuto tématu nerozumí ani jeden ? O způsobu "prověřování kandidátů na ústavní soudce je lepší se nezmiňovat. Mohla by mluvčí jeho kanceláře seznámit občany této země s týdenním programem jeho pracovních aktivit a jmenovat své poradce ? A že je fešák? Prezident může být i ošklivý jako Efa , ale hlavně musí být chytrý jako Werich.
Kdyby všechny průšvihy byly podobné tomuto, byl by tady ráj. Zmýlit se může každý a prezident se snaží chybu vyřešit. Mimochodem: který soudce ve věku nad cca 60 let nevynášel rozsudky před rokem 1989? Já sice jednoho znám, ale ten pracoval jako advokát, takže nikoho neodsoudil.
Aby bylo jasno, nejsem žádným obdivovatelem starého režimu, ale mám rád fair hru, což např. MZ nepraktikoval.
,
Zemana už nechte napokoji.......všichni víme, že jsou zde jedinci, kteří tomuto "matlákovi" odpustí každý prohřešek.......no a Vy jste jedním z nich.....