Nevím, jak jsme my, občané pro volby důležití. Před asi 10 dny byly v pěti ze čtyřiceti malých schránek v našem domě vloženy volební lístky. Přestože máme i druhé, velké schránky, do kterých se v pohodě velké obálky vejdou aniž by je někdo zcizil, tak většina obyvatel domu je nedostala. Takže může dojít k absurdní situaci: Vyfasuji volební lístky ve volební místnosti, půjdu za plentu a tam se teprve začnu rozhodovat, koho budu volit. A tím volbu vzdají další lidé, kteří nevydrží čekat.
Dokonce, jestli si dobře vzpomínám, proběhla kdysi diskuse o tom, že se volební lístky nebudou voličům dodávat předem... A jak si tedy mám promyslet a připravit, koho chci volit, abych nezdržoval další!?
seznam stran najdeš na internetu
Děkuji za tuto kalkulačku, ale nepotřebuji ji. Dostal jsem do schránky obálku s lístky do voleb. Přečetl jsem si jednotlivé kandidátky. Přečetl jsem si jména, o kterých jsem doufal, že je nikdy nebudu číst. A jsou tu zase! Jejich jediným motem je, že tam dobře platí. A tak "co kdyby to vyšlo" je pro ně moc silné! Ale neumí ani jazyk,
neví jak se domluvit a ničemu nerozumí...
Hned z popisu první otázky je mi na zvracení: "Od roku 2021 může EU pozastavit financování členským státům, které porušují principy právního státu. Týká se to zejména Maďarska, ale také Slovenska a Polska." Tak sugestivní s*ačku jsem ještě nežral a žrát nebudu. Samozřejmě, že jsem proto, aby EU zastavila financování členským státům, které porušují principy právního státu. Ale řekněte mi, čím porušuje například Slovensko principy právního státu, vy bolševická bando!
Dobrý kvíz. Vyšlo mi to úplně přesně ! Na 1. místě strana, kterou chci a budu volit. Takže paráda! Doufám, že budou volit občané právě ty "populisty", i když jsou to právě ti normální, co chtějí suverénní Česko a nelezou nikomu do zádele.
Ať si každý volí každý podle svého přesvědčení. K tomu nepotřebuje žádnou kalkulačku od někoho, kdo není nestranný. Takhle přesně dopadnou volby ze zahraničí. Lidé, kteří tu léta nežijí, dostanou podstrcenou kalkulačku .
Problém volebních kalkulaček je v tom, že některé jejich otázky mají pro jejich uživatele zásadní (nebo alespoň větší) váhu a některé jiné jsou pro něj podružné (mají pro něj menší váhu). Jenomže pro kalkulačku má každá otázka (samozřejmě přesněji, odpověď na ni) ve výsledku stejnou váhu. Je nepravděpodbné, že by pro někoho měla každá otázka stejný význam).
V kalkulačce by se tedy u každé otázky měla hodnotit nejen odpověď (ano/ne) ale také hodnotit, jaký význam otázce přikládám. Tzn. čím větší význam pro mě otázka má, tím větší váhu by pak měla mít moje odpověď na ni při vyhodnocení testu.
Kdybyste četl návod, věděl byste, že k otázkám, kterým jste přikládal velký význam, jste měl přiřadit hvězdičku.
Mě spíš vadila nejednoznačnost některých otázek, například časová, ale pro prvotní rozhodování je ten test určitě užitečný.
Tahle kalkulačka začíná opravdu připomínat volební navádění nerozhodnutých voličů a tím je zákeřná a to je přes čáru.Když se snažíte neustále někomu vtloukat názor co a jak a proč sleduji tyto ankety nenápadné ale dobře zaměřené a v den voleb to není fér ale kdy u nás poslední volby byly fér že?
Nepotřebuji kalkulačku. Kdo chce zachránit Evropu, musí volit proti eurohujerům a eurosoudruhům. Tož tak.
Také někomu vyšli mimozemšťané.eu 🙂
Nedá se nic dělat, když mi vyšli, musím volit, hned jak nějaké UFO z Alfa Centauri bude kandidovat, má můj hlas jistý 🙂 mezigalaktická jednota a síla!!!
Na paranoidní leviici si naše media nepřijdou. Tu si neochočí ...