1600/1600Zbývá 1600 znaků
Datová novinářka & analytička SZ
Před 1 rokem

Děkujeme všem za věcnou diskusi. Ani kalkulačka, ani žádná analýza samozřejmě nevolí za vás, do volebních místností musíte dojít sami 🙂

Zároveň kalkulačka, ale i inventura hlasování a analýza docházky a hlavně pak blízkosti hlasování samozřejmě dílčím způsobem pomáhají v rozhodování. A dlužno zmínit, že příprava otázek není úplně banální záležitost, spousta kandidujících osobností totiž ani nemá volební program, vybírají si jen několik kontroverzních témat, na kterých točí svou veřejnou komunikaci. Lidé pak mají pocit, že se s nimi shodují, ale je to jen maličká výseč toho, co se v europarlamentu skutečně projednává.

Proto mnoho měsíců dopředu připravujeme témata, abychom zachytili realitu co nejpřesněji. Aktuálnost a relevanci témat konzultujeme s experty z výzkumných agentur, profesních a neziskových organizací.

Odkaz

Odkaz

www.seznamzpravy.cz
Europoslanci: Kdo vás skutečně zastupoval a kdo (ne)chodil do práce - Seznam Zprávy
Analýza dat ukazuje, jak během pětiletého období hlasovali čeští zástupci v Evropském parlamentu, ale také to, kdo při jednáních nejčastěji chyběl, a kdo byl v docházce naopak nejsvědomitější.
25
Před 1 rokem
Kateřina Mahdalová

Jjj, jdu hlasovat zitra. Jste IN?¿?

Před 1 rokem

Kalkulačku jsem zkusila, i když vím koho budu volit a proč. Moje priorita skončila na druhém místě, takže docela dobré.

Je důležité, aby přišlo volit co nejvíc lidí. Čím víc bude takových, kteří jsou nespokojení se současným směřováním EU, která se vměšuje už téměř do všeho, prostřednictvím GD si podřezává vlastní větev a neumí vyřešit migrační krizi, tím lépe. A pokud pojmou hlasování i jako referendum o neschopné Fialově vládě vlády, tak to bude skvělé.

19
Před 1 rokem

Některým stačí jedna jednoduchá otázka, jste na straně rusácka které napadlo Ukrajinu, vyhnalo k nám statisíce lidí a vyhrožuje nám bombardováním.

611
Před 1 rokem
Václav Svoboda

Jednoduchým lidem stačí jednoduché otázky, na které si zpravidla najdou ještě jednodušší, resp. zjednodušenější odpověď.

108
Před 1 rokem

Chci být součástí Evropy, chci žít na západě, mít euro a mít v europarlamentu za Česko schopné, vzdělané a zkušené lidi, třebaže s nimi nebudu vždy a ve všem souhlasit. Kdokoli bude pindat nesmysly o nějakém referendu o vystoupení z EU, suverénní demokracii, neutralitě, mostu mezi Východem a Západem, ekonomické diplomacii nebo politice všech azimutů, může na můj hlas klidně zapomenout.

100
Před 1 rokem
Jan-Matěj Rak

Tak emigruj. Vlastně nemusíš, ale budeš to mít na západě těžké, tam preferujou migranty. z východu a jihu :-)

81
Před 1 rokemUpraveno

Hezké!

Na posledních místech mně vyšly strany Spolu, STAN a Piráti, takže tuto "volební kalkulačku" považuji za dobrou a odpovídající!

Mimochodem - včerejší "výkon" na Primě trojice Vondra, Kolaja a Nerudová byl naprosto děsivě a ukázkově odpudivý. Jejich neustálé nadřazené pochechtávání, nabubřelost, hloupé bezduché fráze a názory patřící někam do Euro-komunistické propagandy nového typu musely přesvědčit každého nerozhodnutého voliče majícího zdravý rozum, který to viděl, že k těmto volbám tentokrát prostě musí jít!

Pokud totiž v Europarlamentu bude stále někdo takový, jako tito tři, tak nám pomáhej Bůh!

565
Luděk Mazurek

Přesně jak píšete. Tito tři zástupci vládních stran z devíti pozvaných kandidátů byli trapní, ubozí a nekultivovaní oproti ostatním. Prostě nevolitelní.

333
Před 1 rokem

V téhle kalkulačce bych v první řadě čekal dotaz, jestli chci euro.

201
Před 1 rokem
Michal Dvořák

já ho chci 🙂.... banky teď berou 5% ze zisku firmám, které musí eura měnit na koruny. Lidem by se tak mohl plat zvednout o cca 10% hned, s příchodem eura...

23
Před 1 rokem

A až se tam Klárka dostane, tak zařídí celosvětový mír, zruší Green deal, který její šéf podepsal, migranty zažene přísným pohledem a bude zase nejlíp, nebo se mýlím?

47
Před 1 rokemUpraveno

Vyšlo mi Sen21. Vzhledem k tomu, že jejich lídrem je Láska, proč ne 😂😂😂

Velká shoda. Ale důležité pro mě je, aby to bylo uskupení proevropské, které chce v Bruselu tvořit a ne bořit. Bourači řádí u nás doma a jak to vypadá? 🤮

112
Před 1 rokem
Jaroslav Zelenka

Myslim, ze v EU se tvorilo az az, az se vytvoril fenomenalni Green deal a Migracni pakt 🙂

Ted je naopak potreba borit, jinak se vam pod tihou techto dvou narizeni cela EU zbori jako domecek z karet 😉

87
Před 1 rokemUpraveno

Je zajímavé, že ačkoliv mám jako konzervativec plus minus stále stejné názory a postoje, tak mi vycházejí úplně jiné strany, než mi vycházely před 15 lety. To se ty konzervativní strany sakra názorové posunuly někam úplně jinam…

97
Před 1 rokem
Tomáš Zámečník

Naprosto souhlasím. Čtvrtstoletí jsem volil ODS, ale už nikdy více! Green Deal jako “velká příležitost pro české firmy”, ESG, boj proti dezinformacím… Tentokrát volím Svobodné a v příštích českých parlamentních volbách nejspíš taky…

75
Zobrazit další reakci
Před 1 rokemUpraveno

Volte si sami. Jediný, kdo má mojí plnou důvěru, nekandiduje.

34
Před 1 rokem
Jakub Váňa

Kléma ?

2
Zobrazit další reakci
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt