Tak jsem pochopil, proč výborný student, nadaný na jazyky, dostal několikaletý výcvik diverzanta, rozvědčíka, navíc, když pocházel prověřeně komunistického rodiny a sám prokazoval oddanost komunismu. Takový ilegál se provrtal třeba až do generálního štábu NATO, zrovna tak skrytí profesoři nebo profesorky se dostaly jako ilegálové do struktur Landsmanshaftu nebo euro poslanců . Fakticky dobré mimikry. Jenom doufám, že nebudou brzy odhaleni, aby stihli také něco udělat ve své obojaké kariéře pro svojí mateřskou organizaci , či stát.😂
Nikdy se nedozvíte, kdo z občanů ČSSR, ač třeba vyloučený z KSČ pracoval pro StB.
Nebo kdo z členů KSČ pracoval pro západ.
Jistě zajímavé a poučené čtení a příběhy. Nic nového pod sluncem. Tohle provozují tajné služby co svět světem stojí. Ty "hodné" i ty "špatné" - je to prostě jeden ze způsobů jejich práce - sběr informací. No a k těm tajným se v daném státě asi jen tak těžko dostanete. Pro zajímavost doporučuji tuto knihy Odkaz
Ruská rozvědka má mnohem delší historii (navázala na Sovětskou fungující od roku 1922)...a u nás mnohem větší podhoubí, než MOSAD
Nedočetl jsem ten článek... Ten co psal účelově tenhle článek asi žije někde v pustině mimo realitu.. Jak kdyby zapomněl na Ameriku, nebo proslulý MOSAD... Jenže to se teď nehodí, že?... Chtěl být asi zajímavý...
No teď zrovna nás Izrael moc neohrožuje, na rozdíl od kremelského tupostánu...
Mimochodem, ilegálové jsou hodně přeceňovaní. Jejich původní poslání bylo řídit agenty na západě v případě války. Potom dostávali i jiné úkoly, ale velký úspěch byl, když se v té zemi usadili. Alespoň ti naši nikam vysoko nepronikli. Větší úspěch byl u studentů, které třeba na Stb vysílala jako emigranty ny vysoké školy a instituce, aby sbírali technické informace
Jak víme, opravdu schopné ilegály, jako kupříkladu našeho Pana Presidenta Zemana či Klause, nikdo ani nepodezřívá, a dokonce v anketách o největšího Čecha v historii bodují na předních místech!
Přesně 👍👍👍
Nic nového,dělají to všichni.Nejhorší je když to dělají spojenci/USA/,kolik toho ví na naše lidi...
Jo, ti nás ohrožují nejvíc.
A Rusko? Nooo, tak to holt dělá, a co jako?
Určitě má s námi jen dobré úmysly...
Obvyklá praxe : Z USA přijede student, který zde studuje Univerzitu, chodí do restaurace na obědy, kde se obchoduje s drogami z Iraku, Íránu. Nikdo neví, že ve skutečnosti je to agent FBI.
Co vám to tam v té ruské trollí farmě ti nadřízení diktují? Nebo jste tu hloupost vymyslel z vlastní iniciativy? 🙈 A s tímto přiděleným "jménem" nepatříte náhodou do německé sekce? Neměl byste být za takový přehmat vedením patřičně "odměněn"? 👎
Slyšel jsem, že někteří podobně vycvičení, dokážou infiltrovat třeba i na Hrad....
Slyšel jsem, že někdo ani nevi jak se ten na Hradě chová a co dělá. Špionáž pro rusaky to asi nebude.
To takové ruské onuce štve nejvíc.
Kdo nemá rád "toho na Hradě ", nemusí mít nutně rád Putina.
Kdo má rád Putina, ten zákonitě nenávidí "toho na Hradě ".
Tak už mi věříte, že lze přeprogramovat myšlení? Matka z kuřimské kauzy ho měla a není snaha odhalit, kdo za tím stál.
Za ruského agenta by se měl automaticky počítat kazdy rus a nepouštět žadné rusáky do EU.