1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 měsíci

Bublifuk, zahříváný nebo cigáro vždyť je to jedno, ani jedno plícím neprospívá a že do sebe místo hulení léčivky valí chemii je jejich volba🫠🫠🫠co se týká návykových látek nejsou ani lepší, ale ani horší než generace před nimi, jen prostě jedou v něčem jiném. Ale je fakt, že v čím dál tím víc v chemickém, než přírodním.

9
Před 2 měsíci

Nechápu, jak se mohou cítit hůž. Nic nevydrží, nemají žádné povinnosti, jako měly generace před nimi. Podle nich jsme my žili v útisku, nesvobodě, ale kupodivu vydržíme mnohem víc než dnešní mladí. Když mají vše? Když to bylo dřív tak nesnesitelné (haha), tak nevím, nač si stěžují, co nevydrží. Chybí jim pořádná práce, povinnosti, klukům alespoň krátká vojenská služba, aby přestali být mamánky a byli trochu samostatní. Když se na ně zvýší hlas, tak se hroutí, to je budoucnost státu? Jak chtějí obstát v zaměstnání, každý nemůže být manager, tak šéf něco nakáže trochu ostřeji a to se hned budou hroutit nebo dávat výpověď? No potěš koště, to jsou výhledy.

40
Před 2 měsíci
Renata Klánová

Já to chápu. Starší lidi nostalgicky vzpomínají na zlaté devadesátky, jak se měli všichni dobře, vládla všeobecná pohoda i svoboda, věci byly ještě levné a bydlení dostupné. Dnešní mladá generace dospívá během už několikáté krize jak ekonomické tak bezpečnostní, na vlastní byt si nemají šanci vydělat pokud nejsou top manažeři nebo programátoři a nakonec je na vzestupu oblíbenost konzervativních hnutí, které chce lidem kecat do života daleko víc než dřív.

Tímto nijak neomlouvám mamánky a další vaše hodnocení, nicméně se říkám nakolik to odpovídá realitě a nakolik je to vaše představa anebo obecný sklon starší generace trvdit, že ti mladí za nic nestojí a ta předchozí generace byla ve všech ohledech lepší. Což se nám tu pravidelně opakuje až snad do starověkého Egypta.

24
Před 2 měsíci

Tak to je na jednu stranu dobře. Na druhou stranu užívají chytré mobily více než je zdrávo (bez nich se ani neu.....mejou) a to může vyvolat stavy, jako kdyby kouřili klasické cigarety, pili a užívali konopí...takže, jak to vlasně s těmi mladými je ..?

3
Před 2 měsíci
Jaroslav Vrba

Kdyby jen mladí, spousta lidí v produktivním věku se baví na telefonu skrolováním krátkých videí či fotek typu TikTok, Instagram. Na sledování něčeho delšího či čtení neudrží pozornost nebo je to nebaví. Algoritmy těchto sociálích sítí ždímají dopamin uživatelů na maximum a z lidí jsou chodící zombie.

11
Před 2 měsíci

Velmi chybí statistika užívání ostatních látek, ale chápu že kratom je tak extrémně populární pouze u nás, narozdíl od zbytku Evropy.

Taky chybí důležitá zmínka ještě o jedné metrice, která se tu nezmiňuje, konkrétně sázení/gambling:

2015: 18,2%

2019: 20,6%

2025: 27,4%

1
Před 2 měsíci
Ondřej Bartoníček

Kratom je pseudodroga, na trhu je 15let a teď se z něj dělá málem zásadní droga na úrovni opiátů, přitom je to hořkej hnus na úrovni extrémně silného kafe nebo magoráku

Zobrazit další 2 reakce
Před 2 měsíci

To jsme přece chtěli, spíše však nepijí alkohol, neb se s drogami nesnáší. Řeči o tom jak se za dnešní vlády mládež polepšila jsou vážně dobrým volebním tahákem. Je třeba ještě říci, že místo alkoholu a cigaret konzumují fialovu krávu.

9
Před 2 měsíci
Zděnek Tomášek

Jako spojit klesající užíváni mladých s vládou, to už chce fištróna.

Před 2 měsíci

Toho vyzkumu v roce 1995 jsem se zucastnil. Na dotaz "jak jste se dostal k droze" jsem odpovedel "zasadil, vypestoval, sklidil, ususil, ubalil, vykouril".

12
Před 2 měsíci
Pavel Matoušek

Správná odpověď

Před 2 měsíci

Verim, ze se mladi neciti dobre. Vliv soc. siti je obrovsky. My jsme se umeli zabavit a uzit si kamaradu venku. Dneska na zadne nenarazi, vsichni jsou na mobilech.

Jsem rada a je mi lip, ze jsem si socialni site nastavila na 1h denne. Je to hrozny a zbytecny zrout casu. Kdyby si to mladez udelala podobne, byla by mozna stastnejsi a spokojenejsi.

1
Před 2 měsíci

A pak nemají být pořád v depresích 😄

2
Před 2 měsíciUpraveno

Je určitě dobře, že méně chlemtají a dneska strašně moc mladých vapuje místo cigaret, je to lepší alternativa.

1
Před 2 měsíci
Karel Halda

V čem je lepší ? Není lepší nezačít rvát do plic nic co se do nich rvát nemá? A to říkám jako kuřák. Závislost jako závislost, ničení plic, jako ničení plic.

Zobrazit další 2 reakce
Před 2 měsíci

To je fajn , hlavně ten chlast je průser, nejtvrdší droga ,z lidí dělá debily, dělám hospodu třicet let a to co dokáže udělat chlast to neudělá ani heroin, trosky

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt