Braňme se přejmenovávání míst, stanic či ulic pod praporem pokroku, prozření či nového hodnocení. Ti pokrokáři, kteří usilují o nová pojmenování se tím chtějí povětšinou zviditelnit, neb ničím jiným zaujmout nemohou. Zatím jsem osobně nenarazil na žádné podstatně zdůvodnitelné přejmenování tradičních názvů. Myslím, že energie a čas nutný k těm přejmenovacím snahám by se mohly investovat do užitečnějších snah a skutků.
A potom,že nic magistrát nedělá.Kolik musí stát nervů se dohodnout na změnách.A nakonec možná jen miliónek na nové informační tabule,označení vozů a další nutné změny.
Nějak to nepobírám, o co autorovi jde? To by se teda Českomoravská měla jmenovat zadek Prahy když tam nic jiného než aréna není. Co takový Anděl? To by měl být spíše feťákov. A Olbracht zas takovej borec nebyl aby si zasloužil pojmenovat stanici metra
V České republice a dokonce v Praze??
ČESKOMORAVSKÁ, nejde moc pražákům pod nos....
Milí chytří páni z magistrátu, proč vadí název Českomoravská. ČKD byla už za 1. republiky výstavní skříní státu, že komunisti nechali název ČKD chválím. Pokud vám vadí název vyhlášené továrny, tak je tu ještě i soužití Čechů a Moravanů, naše republika se skládá z Čech, Moravy a Slezska. Na to jste asi zapomněli, vy moudří pánové .Když jde o peníze, vše musí stranou.
Já jsme proti jakémukoliv, místopisnému, ekonomickému, podnikatelskému nebo i politickému přejmenovávání. Co už jednou má nějaký název, mělo by takto zůstat.
> už jednou má nějaký název, mělo by takto zůstat
Takže dle vašeho názoru se stanice metra neměly po roce 1989 přejmenovat?
Bydlím nedaleko O2 arény a nepamatuju si, že by tam někdy bylo něco jiného. Název Českomoravská mi vždycky připadal mimo, teď jsem si našel, že tam někdy byla nějaká továrna.
Nejvyšší čas to přejmenovat, ideálně na Aréna Libeň, aby lidi konečně přestali říkat, že aréna je ve Vysočanech, i když je v Libni.
Je i mnoho dalších stanic, které mají nepřesné názvy, např. Hradčanská, Vysočanská, Vltavská a další.
Naopak přejmenování Hellichovy mi připadá jako naprostá hloupost.
Je vidět že máme lidí na správných místech. Aby bylo znát že něco dělají tak vymýšlí takový kraviny. Ještě že nebydlím v Praze. Teď už jen čekám kdy nějakého myslitele napadne přejmenovat i stavby. Karlův most - most Médi Bédi, Muzeum - Sběrna vykopávek. Pak by se mohly třeba přejmenovat i profese. Kadeřnice - Kudrnatice a tak dále. Je toho dost na blbost.
Z pohledu turisty je příjemné, když se zastávky MHD jmenují podle toho, co u nich je, ale v maloměstě, jako je Praha, kde jde centrum hravě proběhnout pěšky, je to fakt jedno. I to metro je jednoduchoučké, už v porovnání třeba s vídeňským. Takže nakonec musím dát autorovi článku za pravdu, v Praze opravdu není potřeba přejmenovávat nic, na takové dědině se zabloudit nedá.
Z podtextu naprosto "vylézá" či dokonce čpí, že autorovi jde hlavně o toho Olbrachta! 🙂 Že si ale soudruzi pospíšili, ještě ani nestojí! Krůček po krůčku a za chvíli máme Stalina na Letné! :)
Některé zastávky u úřadů by měly být přejmenovány - Zastávka u blbců.
MělY, když už někoho nazýváte blbcem