1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 měsícem

Není Českomoravská stanice podle Českomoravské ulice a ne podle ČKD? Někdy to smysl mělo,třeba když Anděl byl Moskevská ( Moskevská ulice je ve Vršovicích) a Nádraží Holešovice byla Fučíkova (tentokrát to od Parku kultury a oddechu jmenovaného nebylo tak daleko ale dost daleko to bylo). Jinak se občas humorně zadaří, třeba když jsem poprvé cestovala na polikliniku Mazurská.Dojela jsem autobusem na stanici Poliklinika Mazurská,nic jsem neviděla,zeptala jsem se a řekli mi že jsem měla vystoupit na stanici Obchodní centrum Krakov 😀

15
Před 1 měsícem

Spotřebujeme obrovské množství energie a pozornosti na debatu o problému, kterému “rozumí” každý (ROPID, MČ, občané) a při tom kvalita samotné MHD se tím nezvedne ani o milimetr.

Bohužel, to je jednodušší než prosazovat stavbu jakékoliv infrastruktury. Tam politici narazí na zákony, úředníky a občany, kteří budou proti všemu, a při tom mlčící většina k tomu nic neřekne. Viz léta blokování trati na letiště. Ale k názvu zastávek se vyjádři každý.

47
Před 1 měsícem
Vojtěch Zvolský

To jsem netušil že v Praze, plné moudrých a děsně inteligentních lidí, kde mění stanice DP jak ponožky, se ještě nerazí tunel Metra na letiště???

Naše stanice, "ČESKOMORAVSKÁ" se musí také nutně změnit na Arénu Libeň, obzvlášť, když už to posvětila nějaká místopisná komise magistrátu!!!

To by tak hrálo aby jsme se pyšnili zastávkou ČESKOMORAVSKÁ....

29
Před 1 měsícem

Nic jiného radní a spol. kloudně nedovedou, tak aspoň přejmenovávají ulice. Udělat z Hellichovy Pražské jezulátko je fakt návrh hodný myslitelů, neboť takhle je možný přejmenovat všechny stanice kdekoliv. Ideálně dynamické názvy stanic podle toho, kam dotyčný právě jede. Chudák kdo pojede na Kampu a bude chtít vystoupit v Hellichově a bude to Pražské jezulátko. A bude jezdit hodně dlouho, doufajíc, že dojede na zastávku Kampa, která neexistuje. Navždy ztracen...

66
Před 1 měsícem
Pavel Bart.

Chudák bude jezdit dlouho, doufaje, že ... Doufajíc by jezdila dlouho chuděra.

14
Před 1 měsícem

Pražští radní se drží zásady “to je blbý, to se bude líbit” (Jan Werich).

99
Před 1 měsícem
Aleš Čepek

Ještě tam určitě nemají stanici zlodějská?

34
Zobrazit dalších 6 reakcí
Před 1 měsícem

Jestli chtějí něco přejmenovávat, tak ale naráz. Jinak je to mrhání penězi! Eva Jurinová těžko donamluví 1 či 2 stanice, takže se bude muset všechno přemlouvat celé znovu! Anebo to udělají pomocí UI? Však i to malování tras v metru ve vagonech, po desetiletí zpět na černý podklad, také nebylo zadarmo. Přitom s tím stačilo počkat, až bude Déčko. Ne, peníze je třeba promrhat, ideálně opět někomu něco do kapsičky, proč bychom to jinak dělali, že? 🙁

53
Před 1 měsícem
Miloš Rímský

Eva Jurinová už bohužel nenamluví nic.

10
Před 1 měsícem

A to pan autor ještě opomenul, že sama Hradčanská je paskvil (kde jsou Hradčany?), že soudruhům byl proti srsti dávný (ó hrůzo, nespisovný!) název Špejchar.

Před 1 měsícem

Přejmenovávání ulic, zastávek, náměstí atd je trapným zvykem různých "pánů konšelů", kteří na víc nemají, lidem to jen ztěžuje život, těm, kteří tam bydlí, i těm, kteří to potom hledají. A pokud je motiv politický, tak to je špatně úplně. A to je v této naší pokleslé současnosti nejčastější.

87
Před 1 měsícem
Miroslav Němeček

Přejmenování ulic??? Je navíc administrativně předělání všech dokladů, OP, ŘP, Pasy, smlouvy a vlastně doručovací adresy, aj...

41
Před 1 měsícem

Tak Wolf právě potvrdil nekompetentnost a nevolitelnost katolických zpátečníků ze zbytečné KDU. Za chvíli přejmenují Husovu na Nepomuckého. To by v tom byl čert (pokřižovat!), aby tu víru do Čechů nenarvali.

4
Před 1 měsícem
Petr Nejedlý

Přihrát si polivcicku. Tak se tomu říká. Katolíci mizerni za to můžou. A možná taky Eskymaci.

1
Zobrazit další reakci
Před 1 měsícem

Co se týče dvou pražských vlakových nádraží, vždy to pro mě bylo a bude - Wolsonovo (vilzoňák) a Masarykovo (masaryčka).

Vzpomínám, že když jsem jezdil jako kluk, tak autobus měl přestávku "U Krobiána (nevíte, existuje ještě?). Já se vždycky těšil na limonádu...

Samozřejme, přejmenováváním zjednodušíte orientaci všem, co do Prahy jedou jednou za čas. Nezastavil bych se jen u stanic metra, vzal bych to zgruntu, autobusy, tramvaje, přístavy, letiště, štafly taxíků... A nejméně 1x za volební období - povinně.

17
Před 1 měsícem
Tomáš Dvořák

Tak Masaryčka už je zase Masaryčka,jinak máte samozřejmě pravdu. Dědeček má zásluhy na mém poznávání Prahy když mě pro něco poslal na Fošovku nebo na Belgrétku a podobně.

9
Před 1 měsícem

No nevim, stanice "Pražské jezulátko" bude pro cizince obzvlášť dobře pochopitelná a vyslovitelná

22
Před 1 měsícem
Jaroslava Turková

Ještě bych navrhl: Řeřichova(á), U úlů (ta ulice prý existuje), Křižíkova křižovatka...

Jen ať se cizáci poučí a vzdělají v češtině...

Jojo hloupí Amerikánci se vzmohli "jen" na 2-nd Avenue (a pod).

15
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt