Tak asi poslechl Pekarovou. Když vám nestačí plat, musíte si najít druhou, třetí práci 😂.
Nemohu se ubránit dojmu, že autor článku nevyčerpal své možnosti objektivizace popisu situace kolem výuky pana předsedy vlády na Brněnské universitě. Hned na úvod řeknu, že jsem Moravák - Olomoučák, antropolog, je mi 79 let, na VŠ jsem učil 44 let, prošel jsem řadou funkcí, mimo jiné jsem byl také členem akademických senátů fakulty a VŠ, 2 období jsem byl pověřen funkcí děkana PdF UP. Dovedu si tedy docela dobře představit, že hlavním motivem výuky pana předsedy vlády opravdu nejsou peníze jak předjímá publikovaná kritika. Dle mého pan profesor Fiala nechce ztratit kontakt se svou Alma Mater a se svým oborem i pracovištěm. Několik let mimo obor totiž může znamenat kolaps odbornosti, který dotyčný již nikdy nedožene. Je to také o možnosti diskutovat aktruální problémy s lidmi mimo okruh přímých hýbatelů ve skleníkovém prostředí Prahy. Přednášky, semináře či přímá diskuse se studenty doktorandského studia vyžadují perfektní přípravu a měly by být přínosné pro doktorandy i pro vyučujícího. Z těchto absolventů by měli vyrůstat budoucí vědci, politici, špičkoví učitelé a další odborníci. Tón článku je vůči výuce doktorandů poněkud zlehčující. Z tohoto hlediska postrádám objektivní stanovisko na základě faktů : bylo něco odbýváno v této výuce, bylo něco panem profesorem Fialou nesplněno v rámci výkonu funkce předesedy vlády prokazatelně z důvodů výukových aktivit v Brně? Co se týká platu, zeptal se někdo pana předsedy vlády jak s ním nakládá ? Za svého života jsm zažil četná příkoří, právě proto nemám rád davovou psychózu a hony na lidi. Čistému vše čisté!
Učil jste 44 let , no tak to jste pochopitelně musel být funkcionář, to by jste jinak ve Vaší době nemohl na VŠ dělat ani vratného. Tak to bylo.
Fiala je typický dojič našeho HDP. Jako premiér (určitě nejhorší od dob Jakeše), má plat, který je téměř sedminásobkem průměrné mzdy, ale to mu nestačí, dostává ještě za 20% úvazku (určitě nepracuje ve svém volném čase, protože studenti o víkendu do školy nechodí) víc než milion za rok, to je prosím při plném úvazku 416 tisíc měsíčně! Tahle vyžírka nás stojí 380 tisíc měsíčně a to ještě učí naše děti své pitomé žvásty, protože nic jiného bohužel neumí.
Zapomněl jste na silný vývar z bitcoinů
Starej Berounskej by řekl: "člověk nemůže s jedinou zadnicí sedět na dvou židlích", ale politolog Kampelička to umí. No umí, podle toho jak to s jeho vládou vypadá, to tedy moc neumí ! Ale lhát to umí, to mu jde tak dobře, jako by seděl s jednou panimandou na pěti židlích a ještě při tom hrál ferbla o Bitcoiny s Donem Pablem 😉
To je právě ten problém- politolog…
Pane, Čermáku, rád bych se vás zeptal, kolik doktorandů jste vychoval? Předpokládám, že vaše spojování vedení doktorandů s nejasnou pracovní náplní je založeno na osobní zkušenosti. Pokud ji nemáte, tak o tom nepište. Pokud se chcete dozvědět, co obnáší vedení doktorandů, dejte mi prosím vědět. Rád se v vámi podělím o své osobní zkušenosti s touto pracovní náplní na jedné prestižní VŠ v ČR.
Jistě. Doktorandy v oboru politologie ohromně potřebujeme.
jako premiér, by se měl věnovat jen tomu co se od něho očekává ! Fiala selhal na celé čáře ! Premiér absolutně k ničemu ! tak jako celá ODS, a jeho poskoci !
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Tak nevím, jak to všechno stíhají?? Znám politika, který je poslancem, starostou obce, žádná větší akce se bez něj neobejde a že jich poslední dobou přibývá moc moc. Jo vlastně, už mi to došlo!!! Kdyby takhle musel makat rukama, tak by to nedal!!!! Takhle sedí na více židlích, prašulky se sypou, ale žádná funkce nemůže být na 100%. Hlavně ty prašulky ty jsou na 1000%!!!!!!!!!
Fiala, nemá žádnou soudnost. Nemůžete na jednu stranu křičet,že se podnikatel musí vzdát živnosti kvůli politice a sám si držet práci na fakultě,kde by měl něco předávat mladým,to je také střet zájmů, kdy můžete něco ovlivňovat.Třeba financování fakulty, žáky atd. Za mě tato vláda ukázala,jak se dá svou hlouposti, ješitnosti arogancí,nastartoval opozice a přijít takřka o všechny hlasy
Každý se snaží přivydělat si podle svých možností, aby přilepšil rodině. Proč by to nedělal premiér vlády, když má dost volného času ? Na druhé straně se nedivme, že mu unikají aktivity podřízených.
Dělal jsem ekonoma pobočky nadnárodní stavební společnosti s obratem cca 1 mld a nedokážu si představit že bych zvládal pracovat současně byť jen na částečný úvazek na druhé straně republiky... náš pán světový leader to zvládne "bez problémů" byť řídí stát s rozpočtem 1,3 bil...je to prostě fialový superman který zvládá i volební tour po celé ČR. A výsledek všichni vidíme ve svých peneženkách... nejdražší energie, stagnace reálných příjmů, seškrtání valorizace důchodů a astronomické dluhy státu. Stydím se že v čele státu je tento trubec...