Já nechápu tvrzení,že kritiku nechápu.
Co člověk,to názor,tím pádem být uražený, že ho kdokoli vysloví,to je minimálně podivné a svědčí o jistém pocitu čehosi nadřazeného.
Kývaču máme dost v důležitějších sférách.
Též se mi tato kolekce nelíbí,ale názor nikomu nevnucuji.
Není to zlé (dizajnově)...ale proč je tam třeba ta žlutá a modrá je skoro černá?! To přece nejsou naše národní barvy!
Zlatá a modrá se objevují ve znaku moravské a slezské orlice, červená zase dominuje u lva.. mně to národní přijde docela dost 😉, ta modrá je zřejmě tmavší, aby to k sobě lépe ladilo 👍
Mně se to líbí. Je to výrazné a nezapadne to v té zbývající hromadě modelů. Nakonec se ukáže, že na tom oblečení na olympiádě zase až tak moc nezáleží, ale kdyby náhodou, tak se na to bude vzpomínat jako na holínky. 🙂
To není módní přehlídka, to sportovní úbor na olympiádu.
Problém je, že ve výsledku reálně nikoho nezajímá, že původní autor ornamentů měl pohnutý osud, jak slavný byl, nebo jaký blízký vztah měl k Československu. To jsou všechno krásná historická fakta a kulturně -duševní přesah. Lidé chtějí hlavně, aby kolekce působila dobře, svěže a očekávají i národní barvy. Bohužel, celé to působí smutně až ošklivě a navíc dokonce vznikl pohled, že to evokuje Německo. Za mě dvojitý propadák.
Autor se zřejmě tolik ponořil do své umělecké myšlenky, až mu poněkud uteklo základní očekávané a obecně žádané zadání. Někomu se může zdát, že očekávání, že bude kolekce v národních barvách, je přízemní, dezolátské, buranské, banální, nekreativní.... Jasně, ok, ale prostě historicky takové je, a kritika a komentáře kolem tohoto výtvoru to jen potvrzují.
A k vládě a různým komentářům zde, jak začíná normalizace apod. - Olympiádu financuje stát, sportovci tam reprezentují stát. To není žádná komerční soutěž. A stát má právo mluvit do formy té reprezentace. A stát zde logicky zastupuje vláda. Takže je zcela oprávněné, že k tomu něco řekne.
Jen pomatený ,,umělec" může prohlásit, že bílo modro červená je návrat k bývalému režimu. Změnili jsme snad státní vlajku? Já se na rozdíl od něj, za naše národní barvy nestydím!!!
Nic takového o návratu k minulému režimu neříkal.
A kde jste vzal, že se stydí za národní barvy?
Tohle je oděv pro reprezentaci České republiky na OH.Melo by to evokovat že jde o reprezentanty Česka .Sorry ale já to v kontextu nevidím.Netouzite též přemapovat vlajku ,pane umělče? Tímhle nezviditelnujete naší zem ,ale možná že sám sebe.
Moc se mi to nelíbí, je to jednoduše strakaté, nic to nenaznačuje ČR, prostě harlekýni.
Mně se to také nelíbí. Jsou to jak kostýmy pro klauny🤣🤕. Líbí se mi jen čepice🤣. Ale nejsem olympionik, takže můj názor je irelevantní. Ale těch, kteří to budou nosit, těch se asi měli zeptat….
Krasný jako vzdycky 🙂
Navic odkazem na velmi zajimavou osobu a jeji pribeh, ktery jsem neznal..
Snad se bude, co nejvic zlatit!
Celý problém zjevně není v motivu, ale ve výběru barev. Modrá je tak tmavá, že vypadá jako černá. Zlatá vypadá podobně jako žlutá na německé vlajce. Takže pro Německo by to bylo moc pěkné oblečení.
V německé vlajce není žlutá, ale zlatá. Je to dokonce v jejich ústavě.