Autoritativní a sebestředné osoby kritiku nechápou. Výsledek uvidíme až podle toho, kolik lidí si koupí repliku toho oblečení. Já to pro nehezkou kombinací barev nebudu, ale třeba jiní si to rádi pořídí.
Ten pán z něčeho vycházel co jemu se líbilo, ale v širším kontextu to nepochopil on. Jedeme na olympiádu a tam naši sportovci reprezentují ČR, kde má být na první pohled jasné, že jdou naši sportovci , čili národní barvy.
Historie k návrhu fajn, ale kdo ji zná a koho zajímá. Jde o olympiádu !
První olympijská kolekce co se mi opravdu líbí. Design je moderní a přitom vychází z historie. Pan Šťastný je holt narodil v době, kdy politici kontrolovali každou volovinu. Ale hlavně že to přinese body od jejich voličů, kteří přesně taková vyjádření od svých politiků čekají. Mají pocit, že nějaké barvy nám chrání naši národní identitu. Ale kdybyste se jich zeptali, co je naše národní identita, tak budou v koncích.
MUDr. Šťastný je omezený svou touhou po funkcích, moci a bezpracném živobytí. Jako takový bude blábolit jakékoliv nesmysly, aby se zalíbil ještě větším hlupákům, kteří ovšem mají volební hlasy. A k nim svou dávku závisti a nenávisti ke každému, kdo umí víc než oni, což je často i přes 90 % populace.
No, zatím jste zde svou dávku nenávisti, vulgarity a pohrdání lidmi vyjádřil hlavně Vy. Hezký den.
Toto se opravdu nepovedlo, vypadá to jak barvy německé kolonie za kterou nás mají zřejmě i naši návrháři. Být sportovec tak bych se asi styděla a i bránila si toto obléct 🙁
Máte 100% pravdu
Můj první pohled je to samý co píšete vy, barvy německé kolonie
Mám na to ten stejný názor jako vy, taky bych se styděl
Přeji pěkný zbytek večera
Nechť si pan umělec argumentuje jakýmkoliv rádoby bohulibým záměrem, oblečení sportovců, kteří zastupují svoji zemi na tak obřím sportovním svátku, jakým jsou Olympijské hry by mělo být pokud jde o barevnost zcela jasně čitelné. Tak to prostě bylo a je. Nechť si svoji kolekci sbalí a na vlastní náklady ji přepracuje na ČESKOU.
Je to takové retro, ale pěkně zpracované a velmi jiné než cokoli jiného, co jsem viděl. Národní barvy tam nevidím, ale to mi nevadí. A je pěkné, že návrh opět navazuje tradici inpirací nějakým uměleckým dílem. Příběh toho vlastence je taky velice zajímavý. Celé to dává smysl (až na odstíny barev)
Než jsem začala psát komentář, o kolekci jsem si něco přečetla a smekám. Pana Preissiga jsem neznala a myslím, že je to krásný nápad, po všech stránkách, líbí se mi detaily , celkový dojem, zvolené barvy - modrá,červená, zlatá jsou velmi zajímavě zvolené a je fajn, že se návrháři nebáli jít i do jiných barev. Ostatně jsou ty barvy (aspoň pro mně) v zastoupení i moravské a slezské orlice. A tradiční trikolora mi už přišla na jednu stranu příliš svazující a trochu i nudná. Chtělo to oživit, vypadá to živě, zábavně a myslím, že se to povedlo po všech stránkách👍
Autor upřednostnil jméno Preissig před národními barvami a nevím, proč se diví, že má někdo jiný názor, který hned je komunistický.
Ten komunistický proces který kritizuje není o názoru. Pokud kandidát na ministra prohlásí, že to má být bíla modrá a červená, tak nemá pan ministr všech pět pohromadě a zavání to právě tím komunismem. Kdo by čekal, že bude problém zlatá barva na olympijské kolekci, tak snad naši získají jen strříbro to je bílé a nebude to narušovat naší identitu.
Jako mě se to líbí a klidně bych si to koupil, ale má-li to být v národních barvách tak se to velice nešťastně zvolená paleta barev. Je to prostě v barvách Německa. Schválně jsem to v práci ukazoval pěti lidem. Tři Poláci a dva Slováci. Jen jeden řekl že to jsou České barvy a to jen proto, že četl na Xku příspěvek Borise Šťastného. Ostatní bez zaváhání řekli že to je kolekce Německa