K barvám nic netřeba dodávat, jsou prostě německé, nikoliv české.
Komediantský a až přespříliš umělecký vzhled už je takovou smutnou tradicí návrhářů olympijských KOSTÝMŮ (nikoliv oděvů ☝️).
Ale zajímalo by mě, kdo ten finální vzhled opravdu schvaluje?? Ten člověk musí být nějaký blázen či co, nebo někdo s poruchou osobnosti. Vždyť to není módní přehlídka, ale sportovní událost, takže to má být funkční, v národních barvách a decentně umělecky doladěné.
Umělci žijí v totálně jiné dimenzi... Co nechápe na tom, že český tým má mít jasné 3 barvy z české vlajky? Když už teda! A ten příběh... To má jako běžný čech poznat jak??? Není třeba tam cpát "příběhy". Nejsme umělci. Tak se sakra tak k tomu stav!
Zkuste si najít něco o našich národních znacích a jaké jsou určené jejich barvy a najdete tam modrou,zlatou a červenou a kromě nich, tam je ještě stříbrná a černá.
Minulou Olympiadu v Parizi mi ta nase strasliva "ultramoderni" a ultrajina kolekce a ten superprogresivisticky LGBTXYZ++ uvodni ceremonial devastujici veskere zakladni krestanske a obycejne lidske hodnoty tak znechutil, ze jsem se poprve po 50 letech na Olympiadu nedival!! A tak moc jsem se na ni tesil. Myslel jsem, ze uz to nic neprekona, ale tento klaunsky nemecky nebo belgicky oblecek to minimalne dorovnal! Za me rozhodne ne! Vzbuzuje to ve me ne hrdost, ale odpor!
Není podstatnější co tam naši sportovci předvedou za výkony, než to v čem budou oblečeni při zahájení ?
Nejedou totiž na módní přehlídku ale na OH a tak spíše než oblečením nás budou reprezentovat svými výkony.
Takový E. Zátopek nás reprezentoval v teplákách.
Tady se pše, že se to nelíbí jenom bezcharakterní lůze. A kdo jste vy, že si uzurpujete právo říkat, že se to musí líbit? Taky lůza - úplně stejná jako ta ve 48.
Každému se líbí něco jiného. Jenom si myslí, že z díla by mělo být na první pohled jasné o co v něm jde a ne dlouze vysvětlovat, že je to podle nějakého člověka, který je významný umělec, ale kterého tu nikdo nezná.
ASsi jsem tedy ta lůza, ale kdybych nevěděl, že jsou do toho oblékáni naši sportovci, tak bych si myslel, že se ukazuje kolekce německá. Promiňte mi znalci, ale asi jsem kulturní barbar. Nejsem ulec a hodnotím jenom líbí nelíbí a nevadí mi to. Tohle se mi nelíbí.
Ta tmavě modrá je stejná jako tmavě modrá použitá na poslední všesokolský slet. Tam už byl taky posun od tradičních vlajkových barev, Nezapomeňte, že modrý klín se do československé a pak české vlajky dostal z vlajky sokolské. Takže i tady my Sokolové určujeme směr.
Pokud bych měl říct své vlastní pocity, tak se mi ten design na poslední slet nelíbil, stejně jako tento na olympiádu. Je to na mne příliš tmavé a příliš roztříštěné. Jenže já už jsem boomer. A jsem si toho vědom a jsem na to hrdý. Takže když se na to podívám očima svých dětí - dcera, která vystudovala estetiku, to odborně zařadí do moderních stylů, o kterých nemám šajn, že existují. A syn, který si důkladně hledá svůj styl, byl tím sletovým nadšen a tímto bude taky. A naši sportovci jsou ve věku mých dětí, ne v mém. Takže to plně schvaluji.
A zlatá? Chceme snad zlato, ne?
Kolekce je poměrně zajímavá, ale ty barvy jsou opravdu nešťastné. Ten návrhář by se měl naučit pokoře, bohužel při pohledu na oblečení málokdo bude přemýšlet o životě a díle malíře, ať byl sebelepší. Olympiáda je oslava sportu. To, že naše národní barvy jsou červená, modrá a bílá není věc komunitní ani autoritářství. Je to základní zadání a v tom selhal. Je to škoda, protože jinak se mi to moc libi
Borisek je klasický dezolát zamrzlý v 19.století a k tomu formovaný zlodějem per, není třeba se vzrušovat.
Na čem jedeš?
Teda pane Jaroši nevím nevím, ale zlobte se či nikoliv oni ta kolekce opravdu vypadá jako kolekce německá. Nevidím na ní jedinou spojitost a odkaz na Českou republiku a navíc je i dost smutná díky zvoleným barvám - modrá je spíše černá a zlatá zase žlutá. Fakt se Vám to ani trochu nepovedlo.
Navíc si myslím, že zviditelnění pana Preissiga a jeho připomenutí se dá udělat daleko lépe a na jiném místě než na kombinézách - tady jste tak trochu šlápl vedle.
Sportovní kluby mají své barvy, kterým přizpůsobují své klubové dresy a jsou na to hrdi. stejně tak národní tým až dosud své dresy a oblečení přizpůsoboval státním barvám. Proto absolutně nechápu barevné provedení s absencí čehokoliv státního. Do provedení se míchat nebudu, současné módě nerozumím. Panu Jarošovi doporučuji ať si vezme tužku a papír a pozorně sleduje slavnostní nástup a dělá si čárky, kolik zemí nebude ctít své národní barvy. Papírek určitě nebude muset mít veliký.