Jsem rád ,že je tady spousta názorů , čekal jsem až se toto téma otevře.
Po prvním shlédnutí a představení modelů jsem v první chvíli přemýšlel co mi to připomíná a ano jsou to barvy jiného státu!
Kladu si otázku jak se to mohlo stát, myslel jsem, že národní barvy jsou dané?!
A nebo,že bychom reprezentovali ještě další stát a zapomněl nám to autor zdělit?
Zase se snažíme jako bejt světový a klidně popřeme národní barvy na dresech při nejdůležitější akci na světě.......proč. Představa že jiný národ nepůjde na stadion v národním oblečení je prostě nepředstavitelná.Že by třeba Amerika šla ve žluté a černé s půlměsícem na zádech ......Chtělo by to firmě nezaplatit stejně jsou jejich produkty šunt a od sportovců protest jít např. s vlajkou přes ramena......protože nová by se už asi nestihla TAHLE JE HRŮZA
Úkol z EU zněl jasně! Rozvrátit národní státy, zničit národní soudržnost rozbít tradiční rodinné vztahy. Do tohoto zapadá i tento barevný Cirkus.
Kecy o tom kdo kde a s kým to je jen hloupá omáčka na oblbnutí lidí!
(Něco podobného jako SCANIA "národní" znak pro hokejisty)
Tak kritiku nechápe,...
Mě osobně připadají jako šášové nebo ze 18st. potulní kejklíři, nechápu tuhle barevnou módu...
A copak na to říká náš superGuru v módě mistr Vaněk? nikde nic?
To mi připomíná zakázku na restauráterskou obnovu soch v orloji na Staroměstském náměstí. On prostě změnil tváře a nechápal, co je špatně. Trochu chybí sebereflexe a možná taky správné zadání a kontrola všech kroků.
Kolekce na olympiádu by měla mít národní barvy!
Je sice zajímavé, čím a proč se její tvůrce inspiroval, ale se symbolem Česka to nemá nic společného. A ano, nejvíc se to podobá vlajce Německa.
No tak nevím. Nejsem žádný designer ani umělec či nějaké jiné "rozervané nitro umělce který chce něco sdělit" ale nezlobte se na mě budou vypadat jak klauni. Jim/ sportovcům a bafuňářům /se to samozřejmě líbí ale proč??
Mně se to líbí. Historii vzoru jsem neznala, tím víc mě to oslovuje. Kombinace barev je lahodná, přestože předpokládám, že jsou zkreslené. Nemáme žádný patent na "naše" barvy: červenomodrobílou kombinaci má více států. Zato jsou naši sportovci, historie vzorů, návrháři i designéři. Lidé jsou naše národní bohatství. Ne barvy.
Naši návrháři tradičně hýří vtipem a invencí. Bohužel, výsledkem je, že naši olympionici často vypadají jako hastrmani.
Ovšem vždycky se díky hledání s čínskou houževnatostí podaří najít nějakého alternativního sportovce, který ten outfit shledává slušivým.
Námět prý . Bylo by fajn kdyby to reprezentovalo ČR barvami a bylo to hezke a sedelo to. Vypadat jako šašek proc. Mohl by si vzit za námět nasi zemi.
Nechapu proc si cybira osobu, priste si vyberou Pekarovou nebo koho??????