1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíci

A teď dodám druhý soudek.

Povídá se tu o tom jak to mají v Polsku. tak čistého vína. !!!

Do důchodu jdou v 55 letech. Neplatí sociální a zdravotní . Stát jim na 100 procent dotuje všechny vývozy !!! a za poslední mají dotace přesahující 10 tisíc na 1 ha !!!

Komu chcete konkurovat !!!

A teď Rakousko, tam mám rodinu.

Tam jsou kovozemědělci. Rodiče se starají o hospodářství, jako důchodci a děti chodí do práce.

Ti co půdu pronasjímají musí dotace které tam dostává vlastník dát tomu kdo na půdě hospodaří !!! Tedy tam nemůže být půda v binci jako u nás plná plevele !!! Pokud by to nedal hrozí mu vysoká pokuta v desetinásobcích dotace na 1 ha . A ta tam je cca 15 tis !!!

Za další tam je celkem 15 platů !!!

Kalsický třináctý a i důchod 13 ty . Navíc 14 a 15 to jsou vlastně dávky v počtu 12 l olej, 12 kg cukru,2 kg soli Od každé mouky 12 kusů teda 36 a to mohu pokračovat. Důchod v 60 letech !!!

Tak co Vážení a tomu my Čeští zemědělci máme konkurovat ???

A další lež.

Víte já mel 25 krav 15 prasnic,2500 krůt a asi 500 slepic a k tomu 200 husí . Koupil jsem zkrachovalé družstvo za úvěr z Rakouska !!! Tady mne vždy z banky vždy vyhodili ,že je to neperspektivní !!!

Tak jsem to opravil a podnikal.

Pak přišli LUX a nechal dovézt tisíce tun brambor . My je nemohli prodat za 1,5 koruny a Poláci je sem vozili za 1 Kč !!! Za 2 roky bylo po bramborářích. Pak došlo na cibuli a opakovalo se to samé tisíce tun za 2 Kč z Polska a my neprodali za korunu.

Tak skončili cibuláři.

A tak dopadly sady broskví ,meruněk i okurky, rajčata ,ořechy a pod. Zavřely a zbořily Fruty !!!

16
Před 3 měsíci
Viktor Novotný

Zajímavé, zemědělství je podle vás neperspektivní, ale zájem o nákup zemědělské půdy a celých zemědělských podniků roste. A ještě dodám, že v Polsku neplatí pojištění jen tzv. sociální farmy, to je do několika hektarů půdy. Ostatní samozřejmě platí, tak doufejme, že ostatní informace, které tu uvádíte, budou pravdivé.

3
Před 3 měsíci

Toto je prohání článek od začátku do konce a srovnání s Polskem je nenormální! Kdo nás uživí jsou převážně velké celky,které jedině mohou konkurovat cizině! Podívejte se co se prodává v obchodech, tam je to především z velkých celků a malého zemědělce tam neuvidíte, protože nemůže konkurovat velkých celků a tak ho vidíte jen na farmářských trzích a za podstatně vyšší cenu! Pracoval jsem v zemědělství 47 let a je to jen o dřině a sezoní praci kdy makat od rána do večera! JZD je to nejlepší co nás potkalo, protože bez nich by byli potraviny o polovinu dražší a ne každý na to má! A malí zemědělci mohou naše trhy jen obohatit, ale v žádném případě uživit! Tenhle článek napsal člověk, který zemědělství vidí jen od stolu v kanceláři, ale o praxi nemá ani ponětí.

8
Před 3 měsíci

Velmi by mne zajímalo, kolik zemědělské půdy padlo na výstavbu rodinných domků. V mém okolí je to násobně víc než zabral Hyundai i všechny nákupní střediska, tedy spíš prodejní, dohromady. A to žiji na severu Moravy, kde výstavba nových domků je poměrně nízká. ( Ano v mém odkazu se některé inzeráty opakují. Kdo má zájem, může se podívat i na množství nabídek stavebních pozemku, nebo srovnat starší a nové letecké snímky na mapách seznamu.) Odkaz,rodinne-domy?strana=3&stav=novostavby&region=Fr%C3%BDdek-M%C3%ADstek&region-id=4753&region-typ=municipality&vzdalenost=10

www.sreality.cz
Prodej projektu domu na klíč • Sreality.cz
218 domů v aktuální nabídce projekty domu na klíč k prodeji ✓ Parametry hledání: projeky domu na klíč ✓ Největší nabídka nemovitostí v Česku (97 005 inzerátů) s hledáním na mapě a filtrováním s...
5
Před 3 měsíci
Jiří Máca

A pro koho chcete tu púdu nechávat volnou ? Pro ty afričany co sem přijdou ? Pokud si ti mladí nepostaví , tak nebudou mít děti a my jsme poslední generace bílých čechú.

3
Před 3 měsíci

A teď to dokončím.

Živočišná ,kapitola sama pro sebe.

Chtěl jsem si zbudovat domácí jatka ,na kterých by mi zabíjeli profici a byl tam dozor z Veteriny. 2 krát týdně.

To co mi naházeli pod nohy jsem nečekal a nic jsem nestavěl. Pak přišlo na řadu mléko .Postavil jsme novou mléčnici v nerezu, včetně pasterizace mléka. A to moratorium už nikdy.

Tak jsem prodával mléko napřímo ,ale jenom chvíli protože mi říkali jo ty máš za 12 Kč a já ho mám hyper za 10 Kč. Tak mu říkám ale co piješ?

To byla velká sláva automaty . Vystřízlivěl jsem za rok. A krávy šly na jatka. Prasnice ,to bylo ještě horší postavil jsem podle moderního způsobu chovu Cena v součtu byla likvidační i když jsem měl 14 odchovaných selat na prasnici !!! To je špička. Tak jsem to zrušil a lidem prodával selata na rožeň protože výkrm byl ztrátový. Přešlechtěné prase jenom na maso. Jatka srážky likvidační pokud to nemělo téměř přesnou jatečnou váhu. 80,10,120 Kg.

Drůbež na volný odchov. Cena vajec super, ale musíte je mít čistá a nesmíte je čistit. Stálo to balík snášková hnízda a ve finále předpisy se měnily jako houby po dešti. Tak konečná jenom pro sebe.

Krůty to samé a husy mám, ale prodávám jenom housata po vylíhnutí

Dělám rostlinou a plodiny co nesou . Proso ,řepku, kukuřici čirok a obiloviny jenom málo.

Mám konečně čas na rodinu, jezdím na dovolené po Česku ,nebo k Baltu. Mám necelých 150 ha z 80 procent vlastních. Sedlačíme už jako x tá generace včetně mých synů . Máme celkem 600 ha. A dělají totéž. Tak že blábol ,že soukromník uživí republiku , Ano tam kde má podmínky ,ale ne u nás.

10
Před 3 měsíci
Viktor Novotný

A kdy dojdeme ty Pražáky co o nás rozhodují vyhodit z okna? V Polsku už by to dávno udělali, nikdo si toto, co se děje tady tam nedovolí. A to je právě to, co je třeba udělat. My mlčíme a dáváme jim na platy. Jim nic nechybí. Co udělali oni pro nás? Pohrdají s náma.

7
Zobrazit další reakci
Před 3 měsíci

Půdu jsme prodali, ale ti co kupují u nás jí používají k zemědělství, nesází řepku a hospodaří na ní. Horší je to zastavění, které je vidět u každého města. Hnusné šedivé haly, mnohdy prázdné. V ostatních mezisklady, občas montovny a zbytek oplocené parkoviště.

5
Před 3 měsíci

Zase se řeší komunisti, ale jak se likvidovala půda po roce 1990 to jako by se přešlo potichu.

Stačí se podívat na ty obrovské sklady, továrny, které po daňové úlevě zmizí, supermarkety co vyrostli na zelené louce.

A podobných věcí je více. Když se řekne A tak se má říci i B.

20
Před 3 měsíci

Za komunistů,jsme měli nejlepší zemědělství na světě,což dnes neplatí, protože po převratu ho kapitalisté na dobro zničily.A co se týče průmyslu,tak to dopadlo stejně.

6
Před 3 měsíci

Jako vlastník menších zemědělských pozemků jsem se setkal s tím, že mi určité firmy posílají v pravidelných intervalech nabídky na odkup. Letos jsem obdržel kolem 20 nabídek. Vesměs jim jde o to, aby mohli koupit pozemky v určité lokalitě. Ty pozemky se snaží scelit v jeden větší a ten se pak snaží se značným ziskem prodat. Toto se ve velkém snažila udělat společnost Viagem. Nepodařilo se jim scelit prakticky nic, tak teď ve velkém pozemky prodávají za trojnásobek toho, co je nakoupili. Mě neúspěšně oslovili minimálně 5x.

Nenechám se zlomit od překupníků, radši pronajímám místnímu zemědělskému družstvu a mám klid. Oni ty pozemky obdělávají, přijdou mi nějaké kačky.. Takže no stress 🙂 Kdybych jednou chtěl prodat, nabídnu to prvně spoluvlastníkům, potom by přišlo na řadu to družstvo, které by pozemky koupilo hned. Vím, že překupníkům bych to nedal, ani kdyby na chleba nebylo.

2
Před 3 měsíci

Půda ,to je trvale nejcennější majetek každého národa , který nikdo nemůže odvézt jinam ! Je třeba ji chránit pro další generace ! Její zastavování a zneužití k finančním machinacím je neodpustitelné zlo pro budoucnost národa. V Německu si nikdo nemůže kupovat půdu mimo zemědělské podnikání, asi jsou lepšími národohospodáři ! Novou půdu totiž nikdo nevyrobí.

8
Před 3 měsíci

Komunisté stavěli kdekoli je to napadlo, i na nejúrodnější půdě, což autor článku považuje za největší zločin. Tak by mě jen zajímalo, jestli považuje za zločin i to, že se dnes staví na nejúrodnější půdě. Za komunistů se tam stavěly zejména obytné budovy, dnes se tam staví skladovací haly. Co je tedy větší zločin? Řekl bych, že v tomto ohledu máme i dnes máslo na hlavě. To málo, co máme ze zemědělské půdy, ničíme něčím, co vlastně ani nepotřebujeme.

Jako problém dřívějšího režimu vnímám spíš to, že se neřešila ekologie a všechen možný sajrajt se vypouštěl do půdy. Rozoraly se meze, zaoraly se všechny odvodňovací příkopy.. Teď máme velké, často i podmáčené lány polí. Na podmáčených místech nejen že zapadá technika, ale navíc tam nic neroste.

1
Před 3 měsíci
Milan Rulc

Vážení přispivatelé. Nikomu se nebrání, aby si koupil a pronajal půdu, postavil stáje (potřebujete hnůj zpět na pole), pořídili si zemědělské stroje a můžete vesele v daném odvětví podnikat. I nějakou dotaci prý dostanete, pokud si jí zdárně vyřídíte. Pak už jen od rána do večera pilně pracujte a to celých 365 dní v roce (máte dobytek). Pak se třeste, aby se urodilo a aby zvenčí někdo nepodsekl výkupní cenu. Takže samá pozitiva a jistoty. Slyšel jsem vyprávění své babičky o rozdílech a výhodách mezi sedlačením a JZD v té době

(myslím před a po druhé světové válce). A věřte, že pracovat v JZD bylo pro ně vysvobození od dřiny při sedlačení. Ale to z nás nikdo nepochopí, protože jsme tuto dobu neprožili. My už jen sbírali plody práce našich (z pohledu padesátnika) dědů a otců, kteří tu republiku po 2. SV znovu obnovili.

1
Zobrazit další reakci
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt