Když si někdo nevydělá ani sám na sebe, tak končí, to dá rozum. Zřejmě platila sociální pojištění jen z minimálního vyměřovacího základu a teď se diví, že má malý důchod. Jak typické. Podnikatele stát podporuje, ale ne ty, kteří nevykazují záměrně žádné zisky, aby nemuseli nic platit a pořád by něco chtěli. Podnikám 30 let a důchod mi vyměřili na dvojnásobek, tak si dovedu živě představit, kolik asi zaplatila madam na daních a na odvodech😄
Škoda, že se nedomluvila s mladýma rozšířit služby. Přejít na uhlí a dřevo, pořídit si malý pivovar. Nabízet jednoduchá jídla, bramborové placky a domácí výrobky, uzeniny . .
Holt se vracíme do minulosti. . . jak dříve vypadala hospoda . . .
Lze si představit při návštěvě britských "old historic pubs" - došková střecha, uvnitř dřevo, kámen, nízké stropy, přítmí . .
ano,tak je to fajn,chtěl jsem udělat něco podobného,ale neuspěl jsem u naší hygieny,měl jsem nově zrekonstruovanou kuchyň dle nových norem,a stejně hledali stále chyby,jsem rád,že jsem se už zbavil hospody.....
Co se zrušilo EET, tak žádná hospoda neodvádí DPH za pivo, pokud lidé neplatí útratu kartou. Tak nevím co hospodští pořád brečí, že se zdraží pivo 🤣 hospodští a vlekaři, největší uplakánci Českého byznysu 👍
Zřejmě jste daňový odborník, takže se vás zeptám co s tím pivem hospody dělají? Koupí ho s DPH od pivovaru a co dál? Jak ho odepíšou ze skladu bez toho aby ho zase oficiálně prodaly???
Prošel jsem celou diskusi a nikde jsem nenarazil na doporučení osvědčeného receptu - použít fialový deštník proti drahotě. Dle návodu výrobce je to zaručený výrobek, který nenechá nikoho padnout. A kdyby snad v daném případě nezafungoval a ukázalo se, že je to šmejd z výrobny pochybné pověsti, tak snad i na něj platí zákonné záruky.
Pane jo, taková kravina a tolik práce to dalo. Dobré hospody nekončí.
To je jedno Než předražené pivo a jídlo v hospodě tak si dám raději steak doma na grilu a lahvače z akce s kamošema takhle to praktikujeme a jsme spokojeni
Jo, takovej Staročech z Penny, nebo Bruncvík z Kaufáče, to je pivečko pro fajnšmekry.
Pán je holt znalec. A za stejky taky neutrácejte, stačí ogrilovat gothaj.
Doufám, že si nenecháme na trvalo vzít hospody, které mimo jiné slouží jako kontaktní místa zejména na venkově s tradicí, kde se dá vše domluvit , potkat se a promluvit s lidmi. Těch garáží a jiných obdobných prostor zas tolik není, jedná se o nouzový momentální stav. Jsem optimista, chce to jen jediné - důraznější dialog s vládou!
Nedáme si je vzít pane Langer,zítra mažu na maryáš,kde bychom to hráli ,kdyby zrušili hospody,člověk se na to těší celý týden a doma by nás manželky vyhodily,protože se u toho občas pohádáme a v hospodě z toho mají lidé alespoň legraci.
To je tak, když tento stát vedou netáhla, která si nevidí ani na špičku nosu. Kdo tohle volil, omg ? Vyházet je, ale bohužel já prostě nevím, koho volit. V té politice jsou samí vyžírkové a nemakačenka. Jen melou hubou a kde nic ,tu nic. Za každou cenu se dostat ke korytu a udržet se tam co nejdýl. Senát bych zavřel, je k ničemu a ty chrápající trombóny ve sněmovně vyhodil, bez nároku na cokoliv.
Vlastně se jen opakuje historie, mého dědu také nikdo nenutil vstoupit do JZD, stačilo splnit několik nesplnitelných podmínek a mohl si klidně dál kulačit.
Přesně, pamatuji 50 .léta, to samé..
Nedokážu si představit, že by se něco podobného dělo třeba v Bavorsku. No to by si Bavorská vláda mohla hledat nové zaměstnání tohle udělat, co ta naše pětikoalice. Likvidují občanskou kulturu v téhle zemi.
Kolik prosím stojí pivo v Bavorsku?
„Dostala jsem vyúčtování za plyn 110 tisíc."
Tohle jde ještě i za Babišem. Jinak předpokládám, že jí buďto donutili na spotové ceny a nebo jí vykopli (dodavatel zkrachoval) a skončila u dodavatele "první instance". Každopádně nevýhodná smlouva.
Bohužel podniky žádné zastání neměly a to, že se potřebovali nažrat energobaroni odnesli fatálně.