Písečák není rybník. Rybník by měl přítok a odtok. Písečák je vytěžená jáma, do které sákne voda z Jizery.
Paní je mi líto.
Přesně tak, narodil jsem se kousek tam odtud. Písečák v Příšovících není rybník, jak mylně tvrdí novinář.....Jinak tak trochu kecy v kleci...Dobré hospody rozhodně nezaniknou....Spíš si myslím, že důvodem je věk paní a to že Zrcadlová koza, byť letos obtížně přístupná, pro jejich rodinu je dobrý byznys.
Přeji jí, ať se daří!!
Svinská pětikolka, mohli jsme dál odebírat ruský plyn a ropu. Ale to ne, museli jsme lézt do řitě eu a americe zároveň. Z týhle pokrytecký solidarity je mi na blití. Kdybych neměl děti a hypotéku, tak vodsud asi padám. Paní je mi líto, o té hospodě jsem slyšel a to jsem z Jižních Čech. Ach jo. Když jsem se podívám na všechny čelní představitele naší vlády, napadá mě citát Charlese Bukowskiho
"Problém ve světě je ten, že inteligentní lidé jsou plni pochyb, kdežto blbci jsou plni sebedůvěry"
Neházejte to na pětikoalici. Kdyby nás nezadlužili babiš s šillerovou, nemuselo to dojít tak daleko. A mimochodem, plyn z Norska a ropa z jihu a západu nejsou dražší než z Ruska. Najděte si příslušné statistiky.
Pokud se tam scházela celá vesnice a bylo jim pospolu dobře, tak by se měla celá vesnice zasadit o to, aby hospůdka skončit nemusela. A také z článku vyplývá, že je populární po celé republice. Myslím si, že návštěvníci budou nevyhnutelné zdražení, bez kterého to nepůjde, akceptovat. A díky článku se možná stane hospůdka ještě populárnější 🙂 Vyúčtování paní zaplatit stejně musí, takže si moc nepomůže, když teď zavře...
Složit celá vesnice? ..
Že vy jste podporovačka ODS a těch hloupých kravín co vláda dělá.
Lidi jsou lidi a taky nepůjdou na pivo za 80kc. Probuďte se.
Tohle co vláda chce udělat je likvidace drobných živnostníků. A ti půjdou na pracák panicko.
Pravicová strana likviduje živnostníky. No čeho se ještě nedoziju
Je mi paní nesmírně líto. Sám jsem od revoluce podnikal ,naštěstí jsem včas podíl ve firmě prodal , tudíž dnešní starosti nemám.
Po mém podnikání zůstaly pracovní místa a ti lidé stále platí daně!
Co by mě ale opravdu zajímalo je , co v životě dokázali a co zůstalo po těch chytrých kriticích např. této paní hostinské.
Naprostý souhlas,každý je chytrý,ale v životě nic nedokázal.
Je to velká škoda a zároveň velmi smutné, že to co má stoletou tradici a vždy to bylo pro radost a potěšení musí úplně zmizet. Nejsou to jen hospůdky, obchůdky apod. Jsou to i mnohé tradice s tím spojené. No prostě, aby se jedni ještě víc nažrali, tak ti druzí musí být hlady. Za vše mohou pouze velké koncerny a nadnárodní společnosti , jejichž manažeři mají komplex, když je někdo bohatší než oni. A stát má problém, že ho řídí lidé jenž jsou to samé.
Za tohle může tato neschopná zlodějská a z.....á fialova banda !!! Za chvíli v tomto státě nezbyde vůbec nic z čeho můžeme mít radost...... atd. 👏🤡
Já myslela, že ti, kterým bude líto připlatit si pár korun za točené pivo, a raději budou lemtat po garážích lahváče :)
Tak je mi smutno když jsem si přečetl článek o této legendární hospodě v Příšovicích.Paní Jarce velmi děkuji za krásné chvíle strávené v její hospůdce po procházkách krajem.
A co takhle zdražit, to by přece pomohlo. Já 47 let rok co rok neustále poslouchám pláč ,, to snad není možný oni to zase zdražili a o tolik! " Ještě snad ani jednou nic nezlevnili. Pravda jen že rozdíl čepované vs lahvové nikdy takový nebyl.
Poděkujte pivovarům za dražší točené pivo. Přetahování o restaurace a jejich vybavování se musí někam promítnout. To samé za covidu, než aby dodaly pivo do hospod za rozumnou cenu. Pak se přešlo na lahváče.
já jenom nevím zda je nájemce nebo majitel, když je majitel tak by to mohla v pohodě utáhnout, nájemné neplatí, pivo lahvové a točené je 100% rozdílu, když vytočí 200 piv deně za 40 korun tak zisk je 25 korun celkový hrubý zisk je ročně cca 500 tisíc, k,tomu tvrdý chlast a nějaké jídlo a jsem na 700 tisících, velice slušný hrubý příjem
Zisk 25.-kč.?vy vůbec této práci nerozumíte.zisk25.-kč?to pivo musíte nachladít.buď točíte přes kompresor.tak potřebujete elek.nebo točíte přes bombu.ale to vy určitě nevíte co to je.potřebujete ten pulitry umýt ve vodě.je potřeba teplá i studená voda.sanitace trubek..
Dělám tu samou práci pane 34 let v Bezně.je to srdeční záležitost.stát dělá vše pro aby vesnické hospody zanikli a lidé se nezdružovali.je to cílené.Hezký večer.
Neplival bych na současnou vládu,podnikám v pohostinství od r.1990 a od začátku je to stejné,všichni vykládají jak malým podnikatelům pomůžou,ale opak je pravdou,v nynější době neseženete kuchaře,dobrého číšníka ( a to ani za nadprůměrnou mzdu),dnes raději kuchaři po covidu odešli třeba jezdit s PPL a jsou spokojeni,ráno vyjede,večer je doma,so-ne volné a klídek,to že má o pár tisíc méně je mu jedno,dále odvody sociální v r.1990 - 113,- Kč,dnes 3000,-,je to normální ? A pokud si budete platit těch 3000,- tak důchod budete mít tak 12000,-Kč,a k tomu si připočtěte ty nervy,přijde kuchař,uklízečka,číšník do práce ? Dnes je to celkem normální že se nedostaví a je mu úplně jedno co budete dělat,kdybych se měl znovu rozhodnout v roce 90 tak bych určitě nešel podnikat v pohostinství i když jsem vyučen kuchař a žena servírka,opravdu bych již volil něco jiného
Kolik je ta nadprůměrná mzda , která je vyšší než v ppl? To by mě zajímalo,kolik se platí kuchaři v restauraci.