Žatec 1965, jako učeň na chmelu a pan Zima tam měl rockovou kapelu a na tu dobu to byla fantazie, možná si vzpomene!
Přeju Pepíčkovi hodně zdravíčka,děkuju mu za krásné písničky a ať rozdává radost ještě spoustu let.
Když jsem prožívala pubertu a dospívání, tak pro mě pan Zíma byl symbolem dechovek. Ovšem poté jsem našla v archívu mého tatínka několik singlů s písněmi, jako byl Tichý kout, Zelené pláně, Nej nej nej, Sentimentální a hlavně Bílá vrána, kterou si snad i sám otextoval. Od toho okamžiku jsem se začala o něj víc zajímat. Rodiče mi něco málo naznačili - pana Zímu něco ošklivého v životě potkalo a díky tomu přestal hrát ve filmech a skončil u dechovky. Podrobnosti nevím a spekulovat nebudu. Ale byla jsem ráda, když hned po roce 1989 vyšla tehdy ještě kazeta s jeho písněmi z 60. let. Pouštěla jsem si ji v autě a jednou jsem vezla stopaře, které zaujala píseň Nebuď staromódní. Nechtěli věřit, že to opravdu zpívá Josef Zíma. On sám poté začal koncertovat a když jsem se v roce 2010 vrátila z USA, viděla jsem jeho plakáty. To už mu táhlo na osmdesátku. Říkala jsem si - jak dlouho to ještě může vydržet? A ejhle - do devadesáti to táhl skoro jako dřív. Myslím si, že to je odměna osudu za to, že přes dvacet let si v pop-music neměl možnost zazpívat. A dnes naopak je pro mě pan Zíma symbolem krásných písní z 60. let a dechovku si s ním už ani nespojím. Tak ať se mu daří a přeji mu nejen formálně VŠECHNO NEJLEPŠÍ!
Jen tak na okraj - jednou v televarieté s panem Dvořákem a paní Bohdalovou pan Zíma zazpíval směs svých dechovkových hitů se světelnými efekty. Ať mi nikdo netvrdí, že disco nevzniklo z české polky. Tam to pan Zíma jasně dokázal... Přeji hezký den všem.
vždycky zpíval svůj žánr pro své publikum a vždycky srdcem. Bylo na nem vidět, ze zpívá pro radost a ne pro penize. Klobouk dolů před tou životní energií a elánem. A preji Vám hodně dalších spokojenych let, pane Zímo.
Pane Zíma přeji Vám k tak nádherným narozeninám hodně zdraví
i ještě osobních úspěchů. Pamatuji si na Vás i smojí manželkou ještě z našich i Vašich mladších let. Pro Nás jste byl vždy ten na kho jsme se rádi dívali v televizi i pposlouchali. Bohužel jsme Vás nemohli osobně vidět protrože bydlíme v pohraničí a od nás je to do \prahy 500 km. Tak tedy ať se Vám daří a snad vyjdou nějaké filmy i písničky na DVD a CD. Moc Vám za Vaše písně s fimové role děkujeme. Nevím proč nejdou sehnat všechny ty oísničk a filmy.
Děkuji Vám za všechno co jste dokázal a ještě jednou všechno nej. Milan Vávra st.
Zkuste sledovat televizi Šlágr. Myslím, že jsem tam viděl buď CD nebo DVD se Zímou
Pan Zíma je na svůj věk neuvěřitelný štramák. Přeji ať mu hlavně slouží zdraví a ať si stále zanechává pozitivní myšlení a úsměv na rtech. Protože úsměv mu moc sluší a mám ho tak nejradši. Všechno nejlepší Pepíčku.💖😍🍀🎂👑👏👍
Dobrý den. Přeji ji mu do budoucích let již jenom zdraví. Odkaz, který daroval Československu svou rolí prince Radovana v pohádce "Princezna se zlatou hvězdou na čele" mu náleží poděkování a lidskou úctu.
Mistře, Pepíčku, odvedl jste velký kus práce v umění, zejména zpěvu. Národ vás miluje. Mnoho dobrého zdraví. Stále s vámi - s vašimi písničkami.
Vše nejlepší pane Zímo, už jako malá jsem se na Vás těšila v neděli odpoledne. Jste štrámák, co umì svým zpěvem a chováním potěšit. A hlavně pevné zdraví!
Hodně zdraví vážený pane Pepíčku Zímo do dalších let. Jste opravdu fešák ještě dnes a vždycky jste byl. Přeji Vám jen to nejlepší.
ale pravdou je že by měl už odevzdat řidičák