Njn...tak asi odváděla malé daně a teď je udivená....bohužel na to měla myslet.
Daně s tím nemají nic společného
Ursulo, Vy nemáte plat v divadle Ringa Čecha? Je Vám 82 let a stále hrajete. Vy umělci jen placete, viz Obermaierova, nejmladší Hrušínský, který za Covidu bral od státu nemalé peníze. A těch ubozaku, z Vašeho okruhu včetně zpěváků, je daleko více.
Máte uplnou pravdu dělají ze sebe chudáky a po smrti se dovídáme o jejich milionových vilách a kontech.
Pokud celý život neplatila pořádné sociální pojištění, tak čemu se diví a takových je víc a potom stojí na úřadě práce a zadoni o dávky a příspěvky protože mají malý důchod.
zkuste si článek pořádně přečíst.....9 tis. v roce 1999 a nyní 17tis......
Tak to je bulvární nesmysl, který musí důchodce jen nas...at.
Důchod 17 tisíc nemá cca polovina důchodců, kteří makali v továrnách a narozdíl od herců jim i celá devadesátá léta byly strhávány odvody, které svobodná povolání mohla platit jen dobrovolně.
9 tisíc v roce 1999 byl i v tu dobu průměrný důchod.
Navíc si mohla dovolit koupit dům na náměstí v Broumově a byt v Praze a držet si koně, takže dělat z ní nějakou chudinou, to může jen skutečný bulvární vypatlanec s přístupem ke klávesnici.
Určitě ty peníze, které má, neukradla. Tudíž si zaslouží stejnou úctu jako všichni poctivě pracující lidé. Ani nic jako závist by nikdo neměl pociťovat. Jen je nesmysl dělat z Uršuly chudou důchodkyni.
No a teď Juračka hlásá solidaritu, to je, že ti, kteří makali a platili ,budou podporovat takové, kteří se, celý život váleli v penězích, neplatili a teď mají malý důchod. S takovou "solidaritou at se jdou vycpat.
V současné době má důchod 17 tisíc. Myslím, že v roce 1999 byl důchod 9 tisíc normální.
Samozřejmě. Jen titulek trošku podráždí, aby člověk klikl a začetl se. Bohužel, někteří diskutující mají obrovský problém s pochopením textu a udržením myšlenky. :-D
Uršula Kluková: Po 39 letech práce mi vyměřili důchod devět tisíc." Hééérka ale nějak ona opomenula a nebo cíleně pisálek zmínit že těch 9000 Kč bylo tak jak její důchod vyměřeno v roce 1999. No a takto "vysoký" důchod mělo mnoho lidí a tvrdě pracovali a dnes medíálně zaprodaně, nefňukají. Jako třeba tato, hééérečka.
Tak se mi úplně nezdá, že by paní Kluková zrovna fňukala (narozdíl například od paní Obermaierové). Faktem je, že platy herců v divadle byly vždycky dost mizerné a tudíž i odvody (vlastní i zaměstnavatele) velmi nízké. A u ostatních příjmů (film, televize, estrády atd.) se většina herců chová jako většina OSVČ - odvody se snaží udržet na zákonném minimu. Je pak na každém, zda tyto “vedlejší příjmy” nějak zhodnotí, nebo prostě … utratí. Jako u každé jiné práce pro výši důchodu není až tak rozhodující kolik let pracujete, ale kolik odvedete do systému pojištění. A vydělávat hodně a odvádět málo nemusí být vůbec nevýhodné, pokud s vydělanými penězi nakládáte rozumně. Pokud vám k malému důchodu okolo 15.000-, přibude každý měsíc třeba dalších 15.000,- za pronájem bytu, který jste si v průběhu pracovní kariéry koupili, nejste na tom nijak špatně. A ještě po vás děti něco podědí 🙂.
Ona asi tak úplně nebrečí, nicméně asi moc neplatila. Já mám 65 roků (čerstvě), důchod mám vypočítaný na 24 000 před valorizacemi, žádala jsem před koncem roku, ještě nemám výměr, to nic mají toho hodně. Takže po valorizacích (zpětná výplata - rok zpět) to bude tak 27 000, což mi připadá docela OK, něco mám ještě bokem z pojistek k důchodu. Pořád pracuji na plný úvazek, takže super a pojištění jsem platila 44 let. Proč to takhle píšu - každý se má umět o sebe pořádně postarat. Docela mně štve, že by se měly vyšší důchody valorizovat méně, když ti, co teď brečí, seděli večer doma u televize nebo u piva, tak jsem se třeba vracela z práce.
To jste se asi spletla a nebo si nedovedu představit vaše přijmy ja po 46roku za volantem u čsad a to jsem měl slušne penize mam dnes duchod 22000 ne že bych vam to zaviděl jenom se mi to nějak nezda
To je u každého, který platil nízké daně. Někteří podnikatele, aby státu odevzdali co nejmenší daně si zvyšovali přiznane náklady , letali každý rok k moři, kupovali nejdražší služební vozy atd. A teť je konec.
Vy jste ale učiněný VŠEZNÁLEK. Určitě absolvent Vysoké školy života 🤣🤣🤣🤣
Mam p.Klukovou rada,ale tak jak ona je vice duchodcu a mozna maji jeste mene a take jsou velmi setrni chodi nakupovat co nejmene a snazi se moc neutracet.Jeji skromnost muze byt prikladem takovym hereckam a hercum nebo i jejich detem kteri maji v zahranici vily,domy a nekolikrat jezdi rocne k mori.Hrusinsky take casto place a narika.Takze p.Klukova jiste ve svem dome ma najemniky protoze dum je velky a v Praze ma byt.Jinak p.Klukove preji hodne zdravi a aby co nejdele travila cas na divadelnich prknech pokavad ji to bavi.
Jsme zaskočení kapitalismem...možná
Kolik tam dala, tolik dostává. Zaměstnance se nikdo neptal a neptá, kolik platí sociální a zdravotní pojištění. Platil a platí jak mourovatý. A tito, hlavně OSVČ se jim řeholí, Užívají si dovolené, stavějí baráky, děti mají na studiích, jezdí v lepších autech. A pak probuzení. Solidarita s těmito lidmi? Copak jsme padlí na hlavu??? Ať si klidně k důchodu přivydělávají. Budiž jim přáno.
Pro ty, kteří závidí OSVČ a chtějí stejné podmínky:
Každý zaměstnanec si sám najde práci. Když to nejde z důvodu nemoci, zákonů od paní Maláčové či jiného neštěstí, pak nedostane nic, ale bude každý měsíc platit 50 – 100 tisíc jako nájem, splátky úvěru a další náklady. Nemocenskou dostane až po 14 dnech.
Když na to nemá, vezme mu vše exekutor a vyhodí jej na silnici.
Ještě stále závidíte?