Ostrov už není nad Ohří, autore....
Asi ani nikdy nebyl.
Město na úpatí Krušných hor to má se jménem trochu složitější. Jmenuje se Ostrov, ale železniční stanice má název Ostrov nad Ohří, snad aby se odlišila od mnoha dalších stejnojmenných obcí a městských částí. Když se však vypravíte z Karlových Varů do Jáchymova, správný Ostrov nemůžete minout.
Zdroj: Odkaz
Nejsem mistni, ale obcas se tam stavime a muzu potvrdit, ze je to tam vzdycky super! Dlouhodobe takova jistota, ktera se nastesti nemeni a zustava skvela kdykoliv tahnem kolem do/z hor.
V Ostrově je na náměstí (ne starém) ještě jeden výborný bufet.
Jé, tak tenhle článek opravdu potěšit. Já naštěstí ostrovská jsem a hned jdu přeposlat všem okolo. :)
A co ten bufet na náměstí? Ten je taky dobrý.
Dnes hospoda kdysi potraviny u Rába kam jsme jako malí chodili s babičkou nakupovat..
Já jsem v domě za Rábem přes 20 let bydlela. Jsem ostrovský rodák a k Rábovi jsem chodila nakupovat. 😄
Jen tolik, že dotyčné město se nejmenuje "Ostrov nad Ohří", ale kupodivu jen a pouze "Ostrov".
Bohužel se nedají vkládat fotky, takže doporučuji pustit Google maps a zvětšit mapu Ostrova. Všechno tam je pojmenované např: Kaufland Ostrov nad Ohří, Tesco Ostrov nad Ohří...atd. Z jakého důvodu to je, to fakt netuším 🙂