Tak když hermelín stojí v supermarketu 50-60kč (eidam či gouda na tom není o moc lépe), tak se těm cenám vlastně ani moc nedivím. Restaurace a obecně jídlo dnes opravdu není levná sranda. Ale co je, že...
Naše hlavní město není pro naše lidi.
Dokonce často už i na cizince to je moc. Vzít někdo děti do našeho hlavního města a ukázat jim památky, koupit zmrzlinu, něco k pití a ještě oběd je nad možnosti spousty lidí.
Navíc ta skladba obchodu je spíše výsměch plný předraženého kýče než něco, co hledáte v jednom z nejhezčích měst a spíše to je hodně nepovedený Disneyland.
Jsou místa, kde vše pořídíte za adekvátní ceny, ale to musíte Prahu znát. Nevím proč si ve spoustě světových metropolí připadám lépe než v Praze, ať už tím, že jsou tam přirozené běžné obchody, ale také adekvátní ceny.
Není to úplně pravda. Tahle "hospoda" je extrém. Zavítal jsem tam asi před měsícem, když jsem šel okolo a dostal hlad. Vypadalo to jako klasická hospoda (a je) a tak jsem si řekl, že tam budou normální ceny. Utopenec za 115 kus mě dostal, španělský ptáček s cenou přes 200 taky, ale měl jsem fakt hlad, tak jsem si dal kulajdu za 89 Kč. Na druhou stranu musím říct, že jí bylo dost a byla fakt výborná.
Oproti tomu ale najdete v Praze místa, která jsou honosná a dá se tam najíst za rozumné peníze, třeba na Národní třídě Café Louvre. Neskutečné prostředí z roku 1902 kam chodili například Einstein a Kafka a ceny přijatelné (to i třeba v Chrudimi mají některé restaurace dražší jídla).
Jojoo to je ta matička Praha, ten kdo tvrdí že je tam život na úrovni a super je hlupák . Člověk chce jit s dětmi na Václavské náměstí a co tam vidí....bezďaky fetky a cizince všeho druhu no a ty ceny jsou pro turisty oni se neohlíží na Čechy takže může jít celá Praha do pi...e🤮
Nechápu jak Praha může čnít ve statistice životní úrovně nad 99% měst v republice, nežil bych tam ani zadarmo. Jak píšete, samy bezďák, krimoš, lehká děva, zlatokopka, fetka a do toho ještě šmejd politik.
Nechoďte za tyto ceny do hospod.
Ať zkrachují...
Jojo,ale za krabičku cigaret 120,- dáte, že?...zrušte hospody, protože jsou to zloději...,demagogu!
Musíte si vybírat, kam chodit v Praze na oběd. Včera jsem byl v Záběhlicích, v restauraci Hamr. Vynikající jídla, příjemný personál. Polévka - vývar s nudlemi za 22,-Kč, guláš 115,-Kč, kuřecí steak 115,-Kč, kuřecí řízek 85,-Kč, apod. Přílohy - hranolky 38,-Kč, rýže 25,-Kč. Spousta dalších, chutných, levných jídel, včetně grilovaných specialit.
Když do Prahy pojede někdo poprvé může vám zavolat aby jste mu poradil? Kde jsou Záběhlice asi vědět nebude.
Za trošku vody pán čtyřicet korun dá a na jídlo naříká.
Zaplnil žaludek, vodou vyšlo to levněji
Proto nikam nechodím a stravuji se zásadně doma. Když někam s manželkou jedem , bereme si jídlo sebou. Nakupuji a vařím doma levně, jinak to prostě dneska nejde. A jestli někdo zde bude poukazovat na ohromný průměrný plat, ta můj i mé paní dohromady je průměrný plat čecha. Každý hold nemůže být podnikatel, manažer nebo zloděj.
Takže do Prahy buď vůbec nebo si vzít vše s sebou.A pak nemáme vzpomínat na doby minulé,jsem už stará a já si pamatuji smažák s hranolkama a tatarkou za 9 kč.Jistě je jiná doba,ale tito lidé,co prodávají za takovou hrůzu peněz jsou u mně lidské zrůdy.
Chudáček... A proč si neuvařil doma? Jo aha, vysokoškolák...
Ja si užívám dovču v Calabrii, zrovna jsem si dal 3 deci bílého, aglio olio, jsem spokojený a na ceny nehledím. Řekl bych, že každý podle zásluh. 😂
Vy jste hloupý egoistický člověk. Jednak otázka ,zda to co říkáte je pravda a nechodíte pro dávky a když ne, tak vám to každý přeje.
Jenže na světě je většina lidí bez kterých by jste zrovna vy byl v koncích, běžná povolání a těžko můžete chtít, aby to každý zvládal s rodinou.
Já na to také mám, ale z principu nevidím důvod proč mám podporovat zloděje, který navíc následně teoreticky píše třeba sem s výsměchem, jak si užívá někde z peněz které defacto nakradl.
Jako je to zlo. Pracuji v Bouli a skodofkáři asi vyhánějí ceny, nebo nevím. Typický oběd - polévka velká 80, těstoviny 150, nealko pivní šťávička 40. Sakumprásk 370 korunek. K tomu se sluší dát dýško, 10% je prý minimum. Celkem tedy 407 Kč, zaokrouhleno 410 Kč. Na to vydělávám přes dvě hodiny. Další hodinu vydělávám jen abych se dostal do práce a z5 domu. Co mi zbyde? Ňyc! Něco je špatně a nedokážu přijít na to co. Někdo má nějaký nápad?
Když jsem bral 60kč na hodinu rok 2003...obed byl za plzensky knajpe 119,- pivo za 21,- a s diskem za 150,-..tak 409 nezní tak zle....
ROK 1983,- Máslo stalo 40,- Včera bylo v akci za 29,90 Tak se tak špatně zas nemáme, na to jak vsichni brečíme.
V Praze je dost bezva restaurací, kde se dá dobře najíst za poloviční cenu. Jasně, že nikdo nečeká ceny jako předloni, ale podobné ceny jako je tato je na místě ignorovat. Nikoli vláda, ale podobní pažravci zneužívající situaci jsou hlavní příčinou inflace. Budou nadávat na poměry, a ač jim náklady vzrostou o 15%, sami zvednou ceny o 50.
Tento komentář byl smazán uživatelem.