1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 měsícem

"Výrobní cena neurčuje prodejní cenu produktu" to byla jedna z prvních věcí, kterou jsem se dozvěděl už ani nevím v jakém předmětu na VŠ, tuším že se zabýval mimo jiné návrhem nějakých elektronických zařízení. Cenu určuje trh, nabídka a poptávka. Kolik stojí 0,5l lahev vody v marketu? 5Kč? kolik stojí ta stejná lahev na letišti za bezpečnostní kontrolou? 50Kč? A kolik by jste zaplatili za takovou lahev ztracení na poušti? Obchodník stanovil cenu na 100Kč, pokud bude dost lidí ochotných to za ty peníze koupit, tak proč ne. Když to nikdo nekoupí, tak příště třeba nabídne nižší cenu...ale ty úvahy z článku jsou naprosto zcestné...

3
Před 1 měsícem
Michal Svoboda

Přesně tak. Výrobní (nebo nákupní) cena obchodníkovi pouze udá spodní hranici ceny prodejní. Je volný trh, volná tvorba cen (až na pár výjimek) a finální cenu určuje pouze zákazník mírou své ochoty kupovat.

Před 1 měsícem

Ano, cena je to strašná, na druhou stranu se musíme podívat taky na druhou stranu mince. Minulý víkend jsem byla v Mariánkách a v sobotu tam měli na náměstíčku před hotelem trhy. A jedna prodavačka si tam někomu postěžovala, že jela svoje výrobky prodávat do Brna, za 4 dny zaplatila za pronájem stánku 16 000 Kč, k tomu musíte připočítat cestu a ubytování. A ona si za 4 dny rozhodně 16 000 nevydělá. Ano, pro někoho je to drahé, ale ti prodejci si musí vydělat, a jinak to nejde. Až to nikdo nebude kupovat, tak tam jezdit nebudou nebo budou prodávat něco jiného.

3
Před 1 měsícem
Eva Bečvářová

Pani Becvarova, mate pravdu. Ty fixni naklady trhovci maji. Spravne jste uvedla, ze plati za prodejni misto plus vlastni cestu a ubytovani. Konkurence mistni muze prodavat za nizsi cenu. Nekdy staci slevit o 5 Kc a zvysit obrat. Nedokazi to posoudit objektivne. Vas prispevek se mi libil. Dekuji za nej.

1
Před 1 měsícem

Takhle jsem viděl prodávat bramborovou spirálu i z okna domu pod Starými zámeckými schody...

3
Před 1 měsícem

Spirály nekupuji.Ale na druhou stranu:Stánek,vybavení,pronájem místa,plat zaměstnance,elektřina,a teď jako majitel dejte cenu třeba 20kč........hahaha.....Prdnete tam aspoň stovku,a budete se modlit,aby se něco nepodělalo,a na konci sezony jste byli v plusu.JO-a ještě připočíst denně 100 kč za brambory.....

6
Před 1 měsícem
Miroslav Sokolik

Jenže podnikáte ne proto, že chcete dělat radost bližnímu svému, ale proto, že chcete podnikat a hlavně vydělat. A to kromě ostatních nákladů, které uvádíte. Hlavně nezapomeňte na drahé energie, které už jsou nějakou dobu levné a také zvyšující se mzdy zaměstnancům, kterým nikdy nepřidáte, tak asi jako v hospodě. Pronájem je vysoký, protože na vás chce stejný ,,podnikatel,, vydělat co nejvíc. Zisk vám musí udělat ti, kteří si to dle vás mají kupovat, nekoukat kolik to stojí a hlavně hodně utrácet. Ano jsem ochoten zaplatit za výrobky, které jsou z farem, kde za tím vidím tu lásku, námahu a pracovitost, ale ne za něco typu klobásy koupené v pátek ve slevě a v sobotu grilované na akci, hranolky, langoše a další ,,ne,,poživatiny . Lidé jsou v tomto ohledu ,,jiní,, a pohodlní. Klidně se mnou nemusíte souhlasit, což je vaše právo, ale to je tak všechno. Možná máte dobrý pocit z výdělků a divte se, přeji vám to, ale já si za svým názorem stojím.

Zobrazit další reakci
Před 1 měsícem

O co vám jde? Ceny si určuje prodejce a Vás nikdo nenutí to kupovat,pokud se Vám to zdá drahé, nebo na to nemáte.

27
Před 1 měsícem
Petr Sklebeny

Pane Petře, cenu určuje prodejce? Jsem hloupý, dosud jsem byl přesvědčený, že jej určuje kupující, který buď koupí nebo ne. A když nekoupí, tak prodejce cenu zvýší?

13
Před 1 měsícem

tak to autor objevil opravdu Ameriku. Tohle se za podobny ceny prodava v centru Prahy min. deset let.

Před 1 měsícem

Ano ano, poptávka dělá nabídku a dokud budou blbci kupovat, tak prodejce nemá důvod neprodávat...

Před 1 měsícem

Bramboru za 150 koupí leda idiot. Takže věřím, že se chlapcům s kšeftem daří!!! Fandím!

2
Před 1 měsícem

A kdo vám řekl, že to musíte kupovat? Nikdo, tak proč se nad tím pozastavujete?

1
Před 1 měsícem

A napadlo vás že to je jenom pračka na peníze. Zákazníky nepotřebují.

2
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt