Tohle houpání cen např. u čokolád Milka je asi česká specialita Billy i I. Alberta Neporazitelného Českého. V Německu prostě Milka stojí dlouhodobě stejně, snad s výjimkou před Vánocemi. Jinak cena pro Milka více druhů 1,10Euro (ještě stále 100g) Případně ještě lepší cena při prodeji balíčků nebo více kusů. U nás se jedná jen o hru nenasytných obchodníků jak v souladu s českou legislativou z kupujících vypreparovat nějaký ten jidášský groš navíc. A vysvětlení s růstem ceny kakaa na světových trzích? Taková rychlost změna ceny kakaa nemá bratra ani na lipské burze elektřiny😃
Ano,obchod si z nás dělá srandu a dělá z nás blbečky.Dokud budeme to předražené zboží kupovat,tak to budou dělat.Jediná cesta je,nechat jim předražené zboží v regálu .
To se redaktoři teprve vzbudili.To se děje už jak dlouho a já říkám že si s námi hrajou řetězce.a zkouší co jim projde.Není možné aby trěba Hera jeden týden 48 a druhý 2O a těch věcí je spousta.Výrobce nepřekalkulovává ceny každý týden.Jenže lidi to nepochopí a pokud budou ty předražený věci kupovat tak to tak bude dál
Můžeme částečně poděkovat zákonodárcům. Obchodnici dělají co je jim umožněno a kam je zatlačili zákonodárci. Je to jednoduché, zákazník si zvyknul na slevy 40-60%. Obchodnici podle zákona musí mít nejnižší cenu za posledních 30 dnu. Běžná cena se musí předražit, aby proběhla akce s 40-60% slevou každých 6-8 týdnů. Pokud někdo nezarazí možnost 60% slev nic se nezmění a budeme jezdit nakupovat do zahraničí za chvilku vše. Žádný dodavatel neposkytne žádnou velkou akční slevu ca 5% a z toho řetězec 60% slevu neudělá!
Přesně proto tyto čokolády kupuji zásadně v Tamdě, kde je jejich normální cena stejná jako ve velkých řetězcích v akci.
Mám dojem že stojí ještě míň, naposledy co jsem tam byl byla za 21.90 Kč
Lidi to chápou a doufám že takové zboží kde si dělají z lidi sasky nikdo nekoupi ani za 10kc.stejne je to předražené sádlo s cukrem
Doufáte marně!Za komouše stála Milka 15 Kčs, to bylo víc než hodinová mzda!Tak si to přepočtete!
Za mě klidně za 100 korun, je to podprůměrná ,,cokoska"...pokud nám za každou cenu chuť na sladké, existuje mnoho způsobů a nějaká Milka, je ten poslední způsob...
Čokoláda Milka, Kaufland cz 35-70kc
Kaufland Německo 0,75-1,25e
Ceny kakaa asi rostou,ale asi jak pro koho..
Zubní pasta Německo 1-2e v ČR 70kc+
Co je na tom k nepochopení? Jako ve všem, obchodník to zkusí. Když to zákazník sbaští, tak pokračuje .Když ne, tak zlevňuje.
Plastová brčka vadí, ale že na zabalení čokolády teď použijí o 10 % víc plastu je v pořádku.