Vážení vydávat se za křesťana ještě neznamená že je katolík a navíc odsuzovat a soudit pomazaného /kněz,biskup/ tím odsuzujete Boha a kdo takhle jedná tak co ho asi čeká....?
Samozřejmě, že každý křesťan nemusí být katolík, o tom nikdo nepochybuje, vzhledem k tomu že jen v ČR je registrována celá řada křesťanských denominací a pouze jednou z mnoha je katolická církev. Platí však také přesný opak, tedy, že vydávat se za katolíka, neznamená ještě být křesťanem. Odsuzovat kohokoliv neprávem je zlé, podobně, jako je zlé nezakročit a neodsoudit někoho, kdo se sám zla dopouští.
Pane autore, konkordát je mezinárodni smlouva mezi Svatým stolcem a cizí zemí. Není to cosi specifického vztahujícího se jen na zlotřilce typu Hitlera, jak se snažíte podsouvat čtenářům.
Z "mnohoobročnictví" byste mohl nařknout mnoho kněží v ČR, čistě proto, že je jich nedostatek (což má historické příčiny) a skutečně spousta z nich vykonává více funkcí, než o kolik by často sami stáli. To jste zapomněl uvést...
dobrý den, konkordát je smlouva, kterou již nebude možno vypovědět, což hitlerův podpis jednoznačné dokumentuje. ohledně funkcí kněží - počet nehraje roli, rozhodující je, kdo je platí a po aplikace konkordátu platit bude muset...
Nejsem moc přesvědčený o tom, že by smlouva s Vatikánem nějak podporovala či zakrývala sexuální delikty v katolické církvi. Zpovědní tajemství na to těžko může mít vliv. Nikdo se nebude zpovídat z něčeho, co by následně kněz musel jít oznámit. Větší problém vidím v nedostatečné sebereflexi církve, která byla nekdy shovívavá ke kněžím, kteří byli ze zneužívání usvědčeni, případně poznatky, že by se zneužívání mohli dopouštět, ignorovala. Cirkev také mnohdy neadekvátně přistupovala k obětem tohoto zneužívání.
dobrý den, v druhé polovině Vašeho komentáře jjste přesně popsal obavy organizátorů akce. první polovinu by Vám jistě vysvětlili ti, kteří s obětmi církevních predátorů přicházejí do styku denně. jejich jména v článku zmiňuji, není těžké si dojledat více informací o nichni celé problematice
Nejsem právníkem, a už vůbec odborníkem na mezistátní smlouvy, či církevní právo. Ale sledoval jsem, kdo všechno na Smlouvě s Vatikánem pracoval, a jsou to pro mě vesměs důvěryhodní lidé v čele s Damiánem Němcem (včetně premiéra Fialy!). Naopak po přečtení článku je pro mě jeho autor velmi nedůvěryhodný. Z jeho "dílka" na mě rozhodně nedýchá upřímná kritika církevních poměrů, nýbrž takový ten "zaprděný" český antiklerikalismus. Jana Rozka znám, studoval jsem s ním Teologii v Olomouci, ale pochybuji, že by se pod toto "dílko" podepsal....
dobrý den, pan doktor Rozek je znalec kanonického práva, jde tudíž o velmi specificky edukovaného odborníka, který navíc není podjatý. jistě Vám vše dále dovysvětlí. pokud jste s ním studoval, můžete se ho snadno zeptat na názor. spolupracuji s ním velmi úzce a na popisované akci jsem byl na jeho pozvání
To je zase článek ! Semele se všechno, včetně národní suverenity.
dobrý den, smlouva je minovým polem a odevzdáním části naší suverenity nadnárodnímu molochu
Proč nebylo na pokrývače s.gaunera podáno trestní oznámení již dávno?
Kdo všechno z ArcilotrPaláce jest členem Opus Dei?
Smlouva není tajná:
Odkaz
dobrý den, byla ještě v den podpisu. u smlouvy tolikrát odmítnuté je vyloučení veřejné diskuze podlostí
jednou přijde den kdy se dozvíme ,že žádní bozi nemůžou existovat a tahle historie je jen falešný podvod .
To co bylo a je , je jen chamtivá touha po bezpracném blahobytu za jakoukoliv cenu....
Doufám, že vám dochází,kdo arcibiskupa jmenoval a do to může změnit. Ulice to není.
dobrý den, nejde o pana arcibiskupa, jde o konkordát. ten mohou odmítnout politici, vyslechnou li hlas lidu