K
Škoda,že ten váš článek nečte Fiala a spol.Máte žel pravdu
ODS byla od svého vzniku (a je dosud) mocenská skupina, která v maximální možné míře parazituje na občanech ČR a skrývá to za vznešenými hesly (dříve to byl volný trh a dneska svoboda a demokracie).
A k té válce je to asi tak: normální lidi (na všech stranách) na válku kašlou.
A potom přijdou politici (dřív to byli vládci) a řeknou, ať se k vůli ním vzájemně zabíjíme.
Máte pravdu. Běžte to říci do Ruska.
Co šefuje ODS Fiala a předním Topolánek tak tamjsou
samé podvody .
Už není jako byla ODS která byla jen pro lidi a firmy . Ted je to jen Fiala a spol.
Nedávno jsem psal,že jediná strana má osobnosti,ODS se jich zbavila a zbavuje.Díka za vysvětlení,které jsem je tušil.Parta neschopných se brání tím,že se stává partou všehoschopných.Bohužel,nejen v stranické politice.
Dost dobře si neumím představit jak Rusko napadne NATO,když si nedokáže poradit ani s rozvrácenou Ukrajinou.Celý ten konflikt tam prakticky vznikl kvůli přístupu k černomořským přístavům,které jsou pro Rusko životně důležité.Spíše mám obavy,že někteří "experti" v NATO,když vidí současné potíže Ruska na Ukrajině by mohli přijít s nápadem vyřídit Rusko jednou pro vždy a tím zahájit třetí a pravděpodobně poslední světovou válku.
Rusko nemělo přístup k černomořským přístavům? To je mi novinka. Já myslel, že po anexi Krymu mělo všechny přístavy, co Putin chtěl i úplnou kontrolu nad Azovským mořem.
Do Lisabonu naše vlády rozhodovali a vládli. Dnes jsou služebníky a Hujery Bruselu. U prezidenta je to stejné.Osobnosti v ODS nejsou . Stačí se podívat kdo je Primátor a ministr financí.
Pan Payne je jedním z dávno vysloužilých politiků, za nimiž toho na konkrétní rovině veřejného života a schválených zákonů příliš vidět není a jsou i po 30 letech stále uhranutí úzkoprsou ideologií nejvyššího narcise a předního Putinova kolaboranta Václava K. Přesto jsou skálopevně přesvědčeni o svém hlubokém a nepostradatelném vhledu do toho, co se u nás i ve světě děje a co bychom s tím měli dělat. Což je v přímém protikladu s jeho sžíravou kritikou elitářství v EU, s jeho trapnou neznalostí názorového podhoubí klíčových osobností evropské integrace (bylo převážně mírotvorná, inspirovaná principy křesťanské-demokracie a tzv. sociálně-tržního hospodářství, ale rozhodně neměla nic společného s marxismem), apod. V rozhovoru zaujme i sžíravé odsouzení někdejších politiků KDS, kteří prokázali statečnost v dobách mnohem horších a nejhorších (Václav Benda) a úzkoprse hospodsky zjednodušující démonizace EU jako takové. Naopak oprávněné - a u notorického klausovce velmi překvapivé ! - je Paynovo v podstatě pozitivní hodnocení Fialovy role premiéra a jeho výzvu k obraně spojenou s oprávněným varováním před ruským ohrožením. Tak si vyberte.
Pokud jde o myšlenkové podhoubí zakladatelů EU, věc se (při jistém zjednodušení) má zhruba takto:
🎯 Jaká byla názorová východiska otců zakladatelů EU?
Za „otce zakladatele“ bývá obvykle považováno několik osobností – nejčastěji Jean Monnet, Robert Schuman, Konrad Adenauer, Alcide De Gasperi, a Paul-Henri Spaak. Jejich východiska lze shrnout následovně:
1. Křesťansko-demokratické a humanistické základy
Mnozí z nich byli hluboce věřící křesťané (katolíci), jejichž politické smýšlení vycházelo z křesťanské sociální nauky (překonávání konfliktů, důstojnost člověka, solidarita, subsidiarita).
Např. Schuman, De Gasperi a Adenauer byli křesťanští demokraté. Sami sebe chápali jako obránce evropské civilizace, nikoli jako marxisty či technokraty.
2. Reakce na zkušenost totalitarismu a války
Jejich hlavním motivem bylo překonání předpokladů 2. světové války: nacionalismu, revanšismu a ekonomické rivality, zejména mezi Francií a Německem.
Věřili, že propojení ekonomik (např. uhlí a oceli) vytvoří vazby, které učiní válku „nejen nemyslitelnou, ale i materiálně nemožnou“.
3. Silná víra v technokratickou správu a supranacionalismus
Jean Monnet byl sice vizionářem jednotné Evropy, ale nebyl zvoleným politikem – byl technokrat, bankéř a úředník.
Věřil, že klíčové změny lze provádět postupně, bez přímého souhlasu mas (tzv. funkcionalistický přístup). To někdy vyvolává dojem elitářství.
❓ Lze obhájit tezi konzervativců, že jejich úmysly byly elitářské nebo marxistické?
🔍 Elitářství?
Částečně ano, zejména pokud jde o Monneta, který věřil, že masa často „nerozumí“ komplikovaným změn
U Petra Fialy jsem očekával jistou úroveň inteligence. Hluboce jsem se v něm zklamal, zde je názorně vidět, kam až se dá klesnout a co někdo dokáže udělat pro svůj osobní profit ....
Dobře si toho pána pamatuji že Sněmovny. Byl docela nepříjemný, chtěl po mně okamžitě přístavit auto. Když jsem mu řekla, že poslanci nemají na auto nárok, byl velmi zaskočen. ODS poslanec si myslel, že se z něj asi po...
Jak mohli lidé, kteří vyrůstall v komunismu založit pravicovou stranu. Byli jste ovlivněni komančismem což jde viďět na rusofilním Klausovi. Na tu pravou pravici si asi musíme počkat.
Bohužel vidím, že lidé, kteří v komunismu nevyrůstali, jsou schopní jet podle marxistických směrnic docela spokojeně. Možná právě proto, že komunismus nezažili.