Prohlásil zároveň, že jeho řeznictví už registruje pokles tržeb. Hovězí maso totiž nekupuje téměř nikdo. Zároveň připomněl, že současný nedostatek hovězího může trvat i několik let. Tak jak to tedy je? Hovězí leží bez zájmu na krámě, protože je ho málo?
Párkrát jse hovězí koupila a smrdělo, už nekupuji !!!
Hověziho jsme měli dostatek byli jsme soběstačný ale kvóty EU všechno zmařili a pak nástup ODS ruka trhu to zvrátí a ejhle nezvrátila a naše vláda jenom čučí do blba
Hovězího máme přebytek a vyvážíme ho. Žádné kvóty, které by omezily produkci nejsou, pokud to víte, tak sem s nimi. Kvóty byly využity pro stanovení národní obálky přímých plateb. Pokud konkrétně víte výši kvóty,které nesmějí být dle vás překročeny, sem s nimi. Porovnejte kvóty podle přístupové smlouvy se skutečností a pak kritizujte.
Hovezi jsem koupil v patek ..od mistniho prodejce -musis si objednat nejmene 10 kg a dostanes se s cenou okolo 180-250 za kg ..podle toho co chces ..bral jsem flank Steak -predni spici -2 Kg zadniho -klizku a pupek ..cca 12 Kg ..Pplatil jsem 2 300 ..a na gril jsem pro chut kouplil cca 1,5 Kg vyzrale starene za sucha rostenky ..tu ma za 400/Kg ..na vesnicich a tam kde jsou farmari se to jeste necha ..sice drazsi ..ale co zijeme jenom jednou ..ale koukl jsem u Chodury a vypadli mi oci ..zadni 450/Kg ..blazen ..😊
To já vím o větším nenažranci:Maso Jiko.Vysočina za 289,-Kč,eidam za 279,-Kč,niva za 369,-Kč atd...👎🏻👎🏻👎🏻☹️☹️☹️
Byl sem v řeznictví a stará paní si chtěla koupit plátek masa , ale řezník jí řekl snad sto korun za menší pláteček tak paní mu pěkně vyčinila a všichni ve frontě odešli pryč
Jo něco podobného jsem zažil v masně na Bělohorské v Praze, řezník vyfakoval babičku co chtěla řízky a divila se nad cenou, bylo to od něho nechutné, šlo to vyřešit jinak. No a řeznictví asi před 2 měsíci ukončilo provoz, zavřelo...
V Polsku, v obchodech maso nezdražuje, to jen v Česku umí obchodníci najít vždycky důvod jak zase zdražit, zdražit a zase jen zdražit.
Pak tu máme ještě sucho, mokro a je to pořád dokola. Hlavně že se mají na co vymluvit.
Nemusí zdražovat. Jenom kecy, lidé to nebudou kupovat, budou muset zlevnit. Nebo se to zkazí, vyhodí.
Když jako malá prodejna chceme koupit hovězí,stojí už 140 Kč kilo ve čtvrtích,tak se nikdo nemůže divit co to stojí na pultě. Za chvilku to přestaneme prodávat,pod cenou nákladů prodávat nelze.
Zatím jsem se nesetkala s nějakým seriózním rozborem, proč zrovna v Maďarsku a na Slovensku propukla slintavka. Při propojenosti zemí, cestování, převozu zboží atd. Co byla příčina?
Krmení!!! Do toho se dá všechen sajrat ke zkrmení. A proto jsou oblasti s velkou nákazou, tam kde jim prodali mňamku z kafilérii.
Pokud cenová relace masa vzrostne na vysokou částku,bude kupovat maso pouze malá klientela a podnikatel odepíše ztrátu na svůj vrub.Zákazník koupí drůbeží mimo krám řezníka,nebo
si najde jinou cestu,například Polsko,Německo,Rakousko,prostě tam,kde to má blíž a cenová relace je stabilní i přes nesrovnalosti s kulhavkou a slintavkou skotu a bude li s touto cenou souhlasit.
Byla doba,že telecí,skopové,či hovězí vůbec nebylo a přežili jsme.Jistě si lidé budou pamatovat dobu ,kdy se v celé republice ve velkém vybíjela celá stáda a hovězí bylo nedostatkové zboží.
Apropo,kosti a bůček se dříve dávali zdarma k masu.Ale to bylo za těch zlých komunistů.
Klasickej ceskej nechutnej nenazranysmus.....kazdej zemedelec a prodejce, by nejraději na korune vydelal stovku.....dokud bude kazdej ceskej prodejce a chovatel nenazranej a bude delat ze zákazníků rukojmí, tak se nikdy nic nezmeni......a porad bude kazdej zemědělec a prodejce brecet vzdy z nejakeho mini duvodu a okamzite zdrazi.....to ze energie, pohonné hmoty a i potravni komodity zlevňují, neni nikde videt a porad se jen bezduvodne zdrazuje!
Nezamněňujte, prosím, producenty, překupniky a prodejce
To je jak s kakaem. Proběhla zpráva, že se neurodilo dost, a druhý den byly čokolády a vše s ním o 30 a víc procent dražší. Na obalu se pak dočtete, že je ho tam asi 3 - 5 procent. Obyčejná zlodějina.
Tento komentář byl smazán uživatelem.