Kuře za 60,-, kuřecí prsa 220,-. To jako když to vykostí, zbudou křídla, stehna, skelet, tak jsou prsa skoro čtyřikrát dražší?
obvykle kupuji celý kuře s "rozkuchám" si jej doma. kosti a odřezky na polívku (někdy přikoupím do polívky pár krků navíc), prsa na minutky nebo na řízek, stehna na pečení. vezmu 2 celý kuřata a mám z toho na pohodu 5 rodinných obědů.
Jo tady to mate Pepici. My prece zadnej chov skotu mit nemusime. My to dovezeme akorat vy lumeni jste zapomeli podotknout za kolik.
A když budeme mít velký chov skotu a cena minimálně v rámci Evropy vzroste kvůli slintavce a kulhavce, tak u nás budeme zakazovat export a diktovat ceny?
Prostě se omezila nabídka a díky tomu vzrostla cena, je úplně jedno, jestli dovážíme nebo vyvážíme.
To bude paradox - vegetariány z nás masožroutů nakonec udělají samotní producenti masa a řezníci... Já 300,- Kč za kilo kostí a sádla (údajné "hovězí maso") prostě dávat nebudu... Ono, nakonec, čočka, hrách a kroupy nejsou zase tak špatná jídla. Nebo brambory se špenátem...
A když si dáte k čočce nebo hrachu kousek pěkného masa, to je teprve pochutnáníčko.
300 Kč za kilo zadního. Pro nás 7 vařím z 1.2 kg, tedy 360 Kč.
Když z toho udělám guláš nebo svíčkovou, je to 10 porcí. Tedy 36 Kč za maso na osobu. To není žádná traga.
To je fajn když na svíčkovou potřebujete jenom hovězí maso. Jak to vaříte? Podělte se s námi o recept. Já musím koupit šlehačku, ta je taky pěkně drahá, kořenovou zeleninu, mouku, máslo, koření a co knedlík ten taky není zadarmo. Hned to vyskočí na víc jak 36 korun za porci.
Tak v Česku se nic nevybíjelo a přesto se zdražilo o 50% Já to vidím tak, že toho jen rychle využili úplně stejně jako to dělají třeba benzínky. Nikdo hovězí nekupuje, protože museli zdražit? Co tedy dělají s tím neprodaným hovězím? 🤔
Že by se hovězí dováželo Vás nenapadlo????
Mě by zajímaly marže těch obchodníků. A také tvrzení, že řetězce ( třeba Billa) nakupují kuřata dráž, než je prodávajî. V téhle zemi už obchodníci tolikrát kecali, že jim nejde věřit. Ano, hovězí a kulhavka. To dává smysl. Řetězce si dělají , co chtějí a antimonopolní úřad nefungoval nikdy a za žàdne vlády. Ale dotovaná kuřata jsou kec. A či ty marže?
Výmluvy proč zdražit se vždycky najdou. Když stála nafta kolem 40,- Kč za litr, všichni museli zdražovat - náklady se zvýšily. Dalo se to ještě pochopit. Dnes je nafta kolem 30,- Kč za litr a někdo šel s cenou dolů? - ani omylem. Ale jakmile se cena dostane na 35,- Kč, to zas bude keců, že už je nafta zase drahá. A tak je to tady se vším. Akorát odrbat zákazníka a generovat nepřiměřeně zisky. Teď to vyšlo na hovězí, až někde v Asii chcípne kuře, budeme mít drahé i kuřecí.
Jo to je kapitalizmus baby. To ti nikdo nevysvetlil?
Znám rodinu, kde předek z první republiky vydělal peníze tím, že přivezl stádo dobytka z jižní Ameriky. Lodí. Nešlo by to ?
Maso se přes oceán dováží, je to bezodpadová technologie.Na loď se nažene skot, cestou se poráží, odpady do moře, za lodí ryby a za nimi rybáři. A do Evropy se dojede s vyzrálými půlkami na háku.
😏
otázky, otázky, otázky…
Kde to předražené maso skončí, když ho nikdo u řezníků nekupuje?
Kde se najednou vzalo těch 50% navíc v ceně, když v tuzemsku až na výjimky nedošlo k opatřením, která by se podepsala na výrobních nákladech?
a konečně
Kdo kreativně zneužívá situace a chce se na SLAK napakovat?
Když je "čehokoliv" nedostatek, tak to zvedne cenu. Jednoduchý počty.
Až toho masa bude přebytek, tak se cena sníží.
Ale pokud máte na prodej jen půlku krávy, tak ji nebudete prodávat za cenu, aby se vyprodala za půl dne. Dáte cenu takovou, abyste ji prodal až na konci dne.
To jsou kupecký počty. Ano, je to spekulativní a trochu to smrdí šmelinou, protože ten nedostatek hovězího tu cenu šroubuje nahoru.
Stejně to teď vidíme v USA s vejcema. Je jich málo kvůli nedostatku slepic, tak cena letí nahoru. Jinak by byly prázdný regály a vejce by nebyla vůbec.
Na začátku epidemie SLAK tvrdili, že ČR má v hovězím mase přebytek a ten vyváží. V takovém případě, když by se uzavřely hranice, tak by cena hovězího měla naopak klesat, protože by ho u nás měl být nadbytek.
Vsechno to zdrazovani je jen zasterka.Dam jasne priklady.Muj bracha dodava mleko do mlekarny.Kdyz se zdrazilo mleko z cca 10 Kc na 20 Kc 3.5 tucnost, tak zemedelcum pridali do max.1 koruny, kde je tech 9 neni potreba patrat.Dale, kdyz maslo stalo 70 Kc, tak farmarum mlekarny tvrdili, ze je na trhu moc smetany a musi dat vykupni ceny niz, nebo nebudou od nich nic kupovat.Ale media a obchody lidi magorili obracene.Pry nizsi tucnost mleka pres leto, nizsi tucnost v lete opravdu je, ale to zdrazi maslo tak do max. 5 korun, ne o 30.Svagr od segry chova byky na maso, cena je v soucasnosti cca. 62 Kc za kilo hoveziho.vsichni vime, za kolik se prodava.Nechcete? Mate smulu prodejte jinde.Nejvetsi sejdiri jsou kostelecke uzeniny. Cenu potravin u nas urcuji hlavne retezce a 3 nejvetsi agrobaroni v zemi. Tzn. bejvali bolsevici Babis, Toman a toho tretiho jsem ted zapomnel.