Však nevadí, firma pokud jsou šikovní, bez práce nebudou, za to paní přeji mnoho štěstí ve hledání jiné firmy, která bude mít čas teď výhledově třeba během 3 měsíců a k tomu ještě budou zaměstnanci pouze Češi.
Přesně tak, skoro bych se vsadil, že větší stavební firmy bez Ukrajinců ani nejsou. Každý majitel takové firmy potvrdí, že bez Ukrajinců by buď musel skončit nebo minimálně by měl velké problémy a musel omezit zakázky.
Pracoval jsem v zahraničí na turnusy. V té době jsem zadal firmě rekonstrukci chalupy v jižních Čechách. Firma mi na dům poslala 3 Ukrajince. Práce jim šla od ruky, vo tom žádná, ale občas se musela zbourat čerstvé postavena příčka, protože pánové byli nějak zrychlený a netrefili se na správné místo Občas jsem postrádal těžší železné součástí strojů a různé komponenty, co skončily ve výkupu šrotu. Ale oni prý o ničem nevěděli. V nových kamnech a kouřovodu končily veškeré odpadky co hořely. Našel jsem v topeništi dokonce i skleněné lahve od vodky. Vrchol byl, když jsem jednou neočekávaně dorazil a našel maníky na lešení opravovat z mého materiálu sousedovic stodolu. Prej si chtěli trochu přivydělat.
Tak jsem tu pakáž na. hodinu vyhodil.
Jj Havloidiotismus, kdo bude mít maturitu, sežene lépe práci, lépe placenou. Teď vidíme k čemu byly učiliště. Teď máme generaci co v uvozovkách neumí vyměnit žárovku.
ps. Osobní zkušenost kamarádky co pronajímá byt, nájemníci ji volají, že jim nesvítí žárovka na WC a v obýváku 1 z 5.
A ano jsou to vzdělání lidé s maturitou.
Ještě poznámka k učilištím 1 z 10 zbytek tam je jen proto, aby rodina nepřišla o dávky. Jj zlaté k.... komunistické.
Paní má svůj vlastní názor a je to její plné právo. Mně osobně by zahraniční pracovníci vůbec nevadili. Důležitá je pro mě kvalita provedené práce a také cena.
A neměla to zmínit jako první věc? Pokud s něčím takovým mám zásadní problém, tak to řeknu na začátku a nenechám si dělat kalkulace a vše možné od dané firmy.
Už před 30 lety u nás pracovala firma s ukrajinskými dělníky (a pracovali dobře ). Když jsem se ptala, proč Ukrajinci , dostala jsem odpověď,že na některé práce české dělníky není možné sehnat. Tedy takové, na které je spolehnutí, že zítra přijdou zas.
On v té zednické partě je jedno jestli ten nebo onen , ale pomalu tam nenajdete vyučeného zedníka který rozumí i projektu , každý dělá jen to co okoukal od druhého
V takovém případě bych vyměnil zákaznici, protože to zavání rasismem. Takových zakázek si stavební firma sežene dost a nejdou většinou udělat bez Ukrajinců.
Třeba měla paní Ruské kořeny... Nebo blbou zkušenost... Každopádně si může vybrat. Zakázek je dost, firma se jen přesune jinam. Nevidím problém.
Nic nového. Už před patnácti lety mi TDI řekl, že na stavbě nechce vidět jediného člověka, se kterým se nedomluvi česky.
To je v pořádku, na co dávat práci cizím. A jak sám majitel firmy řekl, vystřídalo se u mě stovky lidí, už jasně vypovídá o kvalitě 😉