Tak to paní hodně štěstí 😂 Pokud nezmění svoje xenofobní názory a bude si trvat na své podmínce, asi by se měla pomalu ale jistě začít učit řemesla, jelikož si to nakonec bude muset vše udělat sama. 😂 Není to tak dlouho co jsem potřeboval urgentně opravit zip u kalhot od obleku a velmi naivně jsem si představoval že prostě vezmu kalhoty, najdu nejbližší krejčovou a nechám si to na počkání opravit 😂 To byla velice naivní představa. Zjistili jsem že po Praze není zase tolik krejčových co jsem si myslel a zjistil jsem že termíny jdou do měsíců. Termín "na počkání" je naprosté Sci-Fi. U nás máme každý rok tisíce a tisíce nových vysokoškoláků ale lidí od řemesel jako šafránu. Volal jsem na všechny strany ale nikdo nebyl ochotný, třeba za příplatek ten zip vyměnit. Často jsem narazil až na arogantní až výsměšný tón až jsem se dovolal na opačnou stranu Prahy kde nějaká velice milá Ukrajinka, i když také hned oznámila že má zastavený příjem zakázek, byla tak moc ochotná že když jsem jí vysvětlil situací, mohl jsem přijed a zip my vyměnila. Dal jsem 500 navíc a byl jsem vděčný že jsou u nás i zahraniční pracovníci co na rozdíl od našinců dovedou vyjít vstříc a mají ještě empatii 🤗
Kdeže ty loňské sněhy jsou - tedy ty zlaté české ručičky. Drtivá většina dnešní mladé generace odmítá dělat rukama a jejich představy o výši svého výdělku......
Správně, z vlastních zkušeností vím, že paní si ušetřila hromadu nepříjemností, následných oprav, času a finančních prostředků...
Co zaměstnanci této společnosti provedli špatně? Docela jsem o ní přemýšlel, ale nemám recenze. Prosím tedy o nějaké konkrétní zkušenosti a výši škody. Stačí řádově. Děkuji.
To je normalni většinou když to udělaj ukrajinci a nemaj nad sebou dozor to vyloženě že tam někdo stoji s bičem tak je 100% že si mužete vzit jinou firmu a všechno předělat kvalita jejich prace je strašna
Blbost.
Uktajinci maji produktivitu prace minimalne o 50% vetsi, než češi. Jedou soboty nedele. U nas delaly panelak a to byl frkot a kvalita super. Bez UA tu nema kdo stavet.
Ale oni nedělají soboty a neděle, aby udělali více práce, ale aby měli více hodin . Věčně jenom sedí nebo leží u toho svého zapraseného stolu a nějaká práce je nezajímá .
A co lidé dělali předtím, než přijeli tady Ukrajinci? Jasně, že si lidé vezmou radši Ukrajince,těm nemusí platit tolik co chtějí Češi . Češi za tu práci chtějí mít normální mzdy . Musí zaplatit sociální, zdravotní, daně .Dokonce jsou hlavně dražší materiály atd....!!Je to všude stačí pár korun, zbytek třeba doplatí některým sociálka.Nazente tam nemakacenka, kteří jen sosaji dávky.!!Pokud by nedělal alespoň jeden z rodiny, žádné dávky by nedostáli.Kdyz tak jen částečně .Nepracujes,nejis.Samozrejme ne ty co se o někoho starají.Alespon by ti na dávkách mohli dělat něco pro město,. Normální pracující taky chodí do práce a starají se sami,Ze sociálky jim nic nedávají.Nepracujes zavřít,jako kdysi.A žádné vězení jako pionýrský tábor.
Zas další, co o tom jen četla. Proč to kritizujte, když s tím nemáte žádnou zkušenost?
Myslím, že českých lidí co potřebují práci je dost tak proč zaměstnávat ve velkém cizince. Je to jasné většinou jsou přes agenturu zaměstel nema žádnou zodpovědnost ...zavolá agentuře ze dne na den a propustí ho.
Zkuste to. Založte si firmu na cokoliv a zkuste si sehnat do ní zaměstnance. Do kanceláře je možná seženete ale na práci rukama ne. To je pro mladé čechy kteří nemají práci podřadné, dělat rukama.
Asi mám štěstí, nebo to není pravda. Dělám s Ukrajinci a nikdy nebyl žádný problém. Dostaneme klíče, a děláme. Nikdo proti nim nikdy nic neměl. Asi je to o recenzích. Každý den je po nás při odchodu v rámci stavby uklizeno
Zedníci byli vždy tak nějak předmětem pomluv. Že centimetr, žádná míra, atd. A prostě se ty předsudky transformovaly na "ukrajinský". Možná tak trochu proto, že Ukrajinci mají svojí specifickou náturu, která může někoho odpuzovat. Obecně je ale zedničina práce těžká, špinavá a společensky málo uznávaná. A málo kdo to chce dělat. Ovšem peníze se zedničiou vydělat dají. Ale když je ten řemeslník dobrej, tak má cenu zlata. Co bych doporučil? Prostě ty lidi poznejte a bavte se trochu s nimi, jsou to také jenom lidé. Sledujte kvalitu jejich práce a budete v obraze, jestli jsou dobří nebo ne. Já proti pracujícím Ukrajincům nemám jediné negativum.
Ani se nedivím. Nejdražší dělník je dnes Ukrajinec protože se po něm musí všechno předělat. Samozřejmě jsou výjimky ale kde jsou ty šikovný kluci co tady byli před třiceti lety
No tak to bude taky nějaká dojmologie. Ten rozdíl je naprosto markantní, s partou UK jsem ušetřil milion na baráku a měli to za měsíc postavené. Největší potíže? Český firmy, rádoby řemeslníci a podobně. Suma sumarum, když vypichnu jen to největší, tak české firmy mě připravili o půl milionu, kdežto UK mi celý jeden ušetřili... Čech je prostě lempl...
Ale prd. Úkáčka jsou zadarmo drazí. Jsou sice ochotní dělat 16 hodin denně ale ve finále neudělaji tolik jako čech za 8
Tady vedle mě ukrajinci předělavali barák postavený v roce 1930. Strašná práce. Museli otlouct všechny omítky, vyspravit ,to. Byli v půlce a jeli na vánoce 21 domů. Pak začala u nich válka a oni nepřijeli. Ta stavba stála do roku 24, kdy se vrátila část ukrajinců a začali to dodělávat. Práce po nich je špičková.