To jako vazne? Opravdu staci posypat popel na hlavu? Vzdyt Ti zmetci to udelaji i ve skole !!!Takoveho parchanta bych vzala k psych.,aby vse probrali a rodice taky !!!Byt to me dite,tak by dostalo na zadek tak,aby si nesedlo.Vzdyt ta holcicka prozila trauma😟🥺🥺🥺🥺🥺 a ti rodice by zaslouzili take ...kam ta spol.vede ...
Jednoho takového má moje dcera od školky ve třídě. Samozřejmě učitelky vždy zasáhnou, dávají na něj neustále pozor. Ale bohužel jeho rodiče nepřipouštějí chybu, nesouhlasí s psychologickým vyšetřením a tak dokud se nic vážného nestane a neskončí někdo u lékaře, nemůže škola vůbec nic. A protože je dnes inkluze, nemohou takového poslat ani do zvláštní školy, do které by intelektuálně patřil.
zažila jsem si šikanu u dcerky od dětí ve školce i ve škole/nosila brýle/a synka od vedení 🙁 a říkám si proč??proč??pořád dokola se toto děje....učitelky tam jsou proto,aby děti, chránily hlídaly..rozvíjely jejich osobnost..a když vidím nějaký problém tak ho přece musí řešit i s ředitelkou a ne jen zavírat oči.🙁..v dnešní době,už mě to čím dál víc přestává bavit...za nás bylo podmíněné vyloučení za hrubé přestupky ve školce ve škole a doma nám rodiče dali co proto,když byla poznámka...
Jenže teď je to všechno o penězích. Učitelky se bojí jít do konfliktu s "dobře situovanými" rodiči, aby ještě nepřišly o práci, což je chyba. Také se mi stalo, že synáček paní doktorky a pana inženýra byl ve školce agresivní na děti, když kousl syna, tak jsem z učitelek vytáhla, že si netroufnou. Počkala jsem si na rodiče a před jejich synáčkem jsem si to vyřídila tak, že byl pak potichu jako pěna. Ale to už je hodně let, jenže je vidět, že je to pořád stejné.
Trošku mě zaráží, že učitelky nic neviděly a ani nic nezjišťovaly. Když jsem já vyzvedávala děti a teď vnoučata ze školky, vždy mi paní učitelka řekla, co se dělo ( politá zástěrka, modřiny na kolínku a nebo jen upadnutí na vycházce, jak jedly...).
Chápu, že někdy neviděly, ale nikdy.... ?!
A předávat dítě viditelně zraněné.....!!! a nic k tomu nevědět ?!!!
Největší problém tu byly právě učitelky.
A učitelky na to jako co jsou na okrasu??? Protože ty mají zasáhnout a pokud s nikým není řeč tak klidně postupovat jako u šikany pokud není řeč ze školkou tak to holt nahlásit jako šikanu. Bohužel i já se s tím setkala a už nejsem pro to postupovat jemně citlivě a chápat učitelky a podobně. Ksakru a kdo chápe dítě a ty rodiče.
Taky si myslím, že pokud to bylo opakovaně, je divné, že si učitelky ničeho nevšimly....Navíc ti dva trapiči přestanou sice šikanovat děti ve školce, ale co jejich budoucí spolužáci ve škole? Ledaže by tam byla paní učitelka všímavější anebo silnější spolužáci...
Moje holčička nemluvila a tak, když ji jeden chlapeček ve školce opakovaně praštil, ona mu to konečně vrátila, udělala mu škrábanec, tak jeho hysterická maminka z toho udělala aféru, že je divná a agresivní.... Já situaci uklidnila Kinder vajíčkem, k práci učitelek jsem se v rámci klidu ani nevyjadřovala a holčičku tam vodila jen v případě nutnosti- a povinné předškolní docházky..... Dcera se dostala do 1. třídy k hodné paní učitelce, ta ji sebedůvěru vrátila a je z ní premiantka.....
Ahoj, to co se děje mezi dětmi je alarmující, dříve když někdo něco provedl ve školce nebo ve škole tak byl řádně potrestán jak učitelem nebo osobně panem ředitelem, osobně bych to zavedl opět jelikož dnešní děti nemají žádnou úctu jak ke svým rodičům natož pak ke svým vrstevníkům. Dnes co si děti dovolí je neskutečné. Být to moje holčička tak by to jejich rodiče poznali.
Strašný, prostě strašný! Tohleto dneska vychováváme!!! Tedy spíš necháme růst jako kůl v plotě! Příčina je v tom, že tyto projevy chování přehlížíme a bagatelizujeme! Volná výchova, svobodné rozhodování, můžeš vše, co chceš, musiš mít lokty v dnešní době a podobné kecy, atd., atd. Pokud dítěti už v ranném dětství nenastavíte mantinely, bude z něj to, co popisuje článek. Některé děti se rodí s agresí v sobě, tím spíš "musí narazit". Některým rodičům je ovšem jedno, že se takto jejich dítě chová, omlouvají ho a za každou cenu chrání, "moje dítě tohle přeci nedělá". Pak se v životě diví, že se velké dítě dokáže podobným způsobem chovat i k nim samým. Za prohřešek musí nastat trest, zákon akce a reakce, to se nedá nic dělat. Dětem jsem vždycky říkala, že k druhým se musí chovat hezky a slušně a být kámoš. Pokud ne, narazily by na mne! Drsné? Ne! Velká pravda! Mám děti čtyři, jedno nevlastní. Holka a mladší dva kluci hodný, slušný a laskavý. Nejstarší syn (vlastní) občas problém. V mém případě tvrdě narazil! Prostě musíte! 👍
Zažili jsme něco podobného. Na mou tříletou dceru si dovolovali předškoláci. Učitelky údajně o ničem nevěděly. Potom jsem si v šatně na jednoho grázlíka počkala a podala si ho. A byl klid....
To je rozumné řešení.
Učitelky za to nemohly? Kde byly ty nechci říct co. Podala bych na ne trestní oznámení a na rodiče tech lumpu také.
A ředitelku vyhodit ihned.
Velká vina učitelek.
Jezdila jsem s dětmi na tábory a na lyžáky. Okamžitě jsem šikanu zaznamenala a řešila.
Asi je problém v nedostatku učitelek, jinak okamžitě vyhodit.Hlavně, že musí mít milion škol a nedává se přednost obyčejné ženské, která to s dětmi umí, jako to bylo dřív.
Kdyby ředitelka na učitelky dohlédla, musely by mít děti v merku neustále , jinak, ať jdou prodávat brambory.