1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Dobrý den, v každé profesi jsou lidé , kteří se snaží práci si ulehčit.

Bohužel pokud jdete kolem školky, kde si hrají na zahradě děti, vidíte stále to samé. Paní učitelky sedí nebo stojí ve skupince a povídají si, nebo koukají do mobilu, či telefonují.

Jednou jsem upozornila, že vidím jak skupina dětí šikanuje další dítě a s ironickými úsměvy mně bylo sděleno, že si "něco" důležitého říkají. Bohužel jsem nešla za ředitelkou školky, protože jsem měla velké bolesti a šla k lékaři. Stále cítím vinu.

8
Eva Stehlíková

Přesně to vidam téměř všude. Děti si hrají na hřišti a učitelky v hloučku si povídají. Neříkám nikdy spolu nemluvit ale mají se dětem věnovat a dohlížet aktivně, ještě za to berou peníze.

7
Před 2 roky

Nejen k vůli předcházení šikaně je lepší rozdělení dětí do tříd podle věku, či na mladší a starší u dvoutřídek. Každá vělová kategorie dětí má svá specifika a potřeby - hry, učení, pohyb,.... Promícháním dětí musí učitelka ustupovat požadavkům té či oné skupiny tak, aby daný cíl společně zvládly. Učila jsem 43 let v MŠ v obou systémech a dělení dětí do tříd podle věku mohu jen doporučit.

5
Před 2 roky
Jarmila Horečná

Není problém si takového agresora ohlídat.Stačí ho mít poblíž a na dohled.

6
Před 2 roky

To snad není možné. Můžou za to právě učitelky. Co tam dělají, když nevidí, že někdo švihá druhého klackem, polívá ho atd.? To je tedy školka, takové se vyhnout zdaleka.

31
Před 2 roky

V první řadě, bych tvrdě potrestál učitelku a následně i ředitelku.

Jsou dobře placené a je jejich povinností si všímat dětí které do jejich školky chodí.Učitelky bývají velmi mladé a nemají ještě žádné osobní zkušenosti s dětmi.U pani ředitelky by tento problém neměl být.Mladá bez osobních zkušeností žena by tuto funkci neměla zastávat.

7

Bohužel je systém nastavený tak že žene maminky do práce velmi brzy..někdo nemá to štěstí málo která jde dobrovolně...jakékoliv mládě má být s matkou! V dnešní době když pozoruji malé děti na hřišti nechci aby moje vnouče chodilo do školky! To rozhodně není učitelkami ale totální nevýchovou dětí některých maminek!

5
Před 2 roky
Gabriela Prokůpková

Nemyslim si, že je to tím že dnes mají matky míň času. Dřív jednak bylo víc jestli kde byli i menší děcka, byly pracovní soboty, doma zvířectvo, zahrádky a podobně a nejen ze záliby aktér z nutnosti...... Hlavně je to o postoji řidičů

2

"nešlo o žádné děti nepřizpůsobivých rodičů, natož cizinců. Jedná se o dobře situované rodiny z velkého města." A od září vyrazí šikanovat děti do školy. Rodiče dají nějaký ten sponzorský dar, šikanované děti dostanou doporučení změnit školu a hlavně mlčet. Výchova po Česku.

26
Před 2 roky

Dříve děti koukaly na hodného krtka a dnes sedí u PC nebo u TV a sledují drastické hry, násilnosti, kriminálky. Pozdější odchod do školy se stal normou a ne vyjímkou. Děti jsou přerostlé a dovolují si na nejmenší, které šikanují. Pokračuje to, až do střední školy, kde "děti" migrují mezi obory, protože se jim nechce učit. Přerostlí se drží ve škole, až do 26 let jen pro statut studenta. Šikana pokračuje, protože Ti přerostlí si hrajou na frajírky a smějí se těm, co patří mezi úplně normální žáky. Benevolence v omlouvání neslušného chování a začínajícímu násilí už ve školce je k zamyšlení pro dospělé...je to ostuda.

5
Před 2 roky
Art Venclikova

Ano, je to k zamyšlení pro dospělé ! Ale kolik lidí v dnešní době ještě myslí a logicky uvažuje ?

Jiný příběh 35 let starý.

Dcera ve 4. třídě měla jednoho úplně stejného spr....( aby mě náhodou nesmázli) spolužáka.

Mlátil děti. Dcera zase mlátila mě do břicha v rámci mého tréninku. Tak si vypěstovala slušnou ránu.

Jednou si zase na ní dovoloval. Tak dostal jednu na solar, hodil šavli a měla klid. Navždy.

Poté ještě za něco zlého na učitelce přišlo: děti otočte se, pak jednou mlask, podruhé mlask, děti otočte se zpátky. A byl klid, navždy.

Ještě na rodičáku se všem přiznala. Byl tam i jeho otec. A kluk pak dostal ještě jednou.

Po půl roce jsme se třídou jeli na Slovensko, výměnný pobyt. Úžasné.

Obě třídy spolu.

Při čekání před Demänovskou si děti hráli. Dcera přišla, jestli si může zaboxovat. No a za chvíli tam stála řada dětí i s tím směrem.

Poprosil, jestli to může taky zkusit. Tak jsem mu to dovolil a zeptal se, jak mu ta rána na solar chutnala.

Prý ho břicho bolelo celý den...

1
Před 2 roky

S těmi předškoláky by mělo jít upozornění na jejich chování i do školy, ti kluci si zaslouží zvýšený dohled. Asi se o to nepostarají ve školce, ale maminka by měla zapracovat a nenápadně si zjistit, kam přestupují na ZŠ.

12

Chyba učitelek! Možná rodiče sponzorují školku, tak se podle toho personál chová.

69
Před 2 roky
Kateřina Maderová

Souhlasím. Velké pochybení učitelek.

40
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt