Učitelka, která nevidí šikanu malého dítěte, nemá ve školce co dělat.
Za pořádek a chování v dětském kolektivu jsou zodpovědné učitelky. Je divné, že si ničeho nevšimly...minimálně toho, že má holčička každou chvilku nějaké zranění. Také chování ředitelky...neproběhla společná schůzka s rodiči agresorů...proč asi? Dostat dnes dítě do školky je někdy hodně obtížné, pokud se dítěti stávají takové věci, není jen tak dítě vzít a dát ho jinam. Taky to nic moc neřeší, ustupovat násilí. Ale takové děti, které šikanují druhé, ohrožují je, z těch rostou zřejmě dospělí násilníci, lhostejnost jim to umožňuje.. Zda je z pohodlnosti, či zavírání očí nad přestupky, či neochota a obavy řešit chování s rodiči, jejichž dětí mohou být ipostrachem dětského kolektivu...
S podobným případem jsem se setkala, kdy chlapec, který měl 3 sestry a ty ho trápily potom šikanoval mého vnoučka. Jednou jsem pro něj šla do školky a on se mi svěřil. Ten spratek byl s námi v šatně a tak jsem ho sejmula tak, že se učitelky (které s tím nebyly schopny nic udělat) bály do šatny vstoupit. Potom se objevila spratkova babička, která to ode mne schytala, že začala koktat, že jdou k psychologovi a tak jsem jí mimochodem sdělila, že se jedná o poruchu chování, kterou by spíše měl řešit. psychiatr. Ani nemukla a chlapečkovi jsem sdělila, že ještě jednou se křivě na mého vnoučka podívá, že mu ve třídě před všemi dětmi sundám kalhoty a naplácám na holou. To kdysi udělal za mého dětství jeden tatínek svému synovi. Léta se na to vzpomínalo! No a výsledek mé mise byla ta, že kluk si už nic nedovolil, a když jsem pro vnoučka šla do školky , tak sám prudič hlásil, že byl hodný! Za svoje malé se musíme umět postavit. Nesmějí být na to sami!
Přesně tak, pokud budeme stále jen slušní a vychovaní a tedy přehlížet a ignorovat zlo, tak nám brzy přeroste přes hlavu !!!!!
Vsichni tady davaji hlavni podil ucitelkam. Ale ptam se, co to je za lidi, ze vychovavaji sve potomky v takove zmetky. Ucitelky mely reagovat, ale uz z toho, ze ti rodice se nehodlali dostavit ke spolecne schuzce, tak to maji naprosto u zadele. No a co s tim. Mozna potom budou jeste po ucitelkach vyskakovat a ohanet se pravniky. Zmetky bych ze skolky vykop, ale to by tu muselo byt neco takoveho mozne.
a proč né! Dítě je nezvladatelné a v dnešní době nesmím ani na něj zakřičet tak si rodiče ho vemte, protože ja pedagog nesu odpvědnost za jiné a nemůžu takové fakany vychovávat a za ně ručit. A garantuji vám když byse něco stalo odskákali byto učitelky.
Je to tím, jak obhajujeme naše děti i když jsou to sebevětší syčáci. Za našich let, by učitelka každému z nich jedou, dvakrát sekla na zadek a byl by klid. Pokud ba si doma stěžovali, dostali další dvě. Dnes by rodiče běželi do školy, ty svoje parchanty obhajovali a vyhrožovali by soudem.
Máte naprostou pravdu,to co si dnešní děti - mládež dovolí
k učitelům,je prostě šílené.
,
Mám podobnou zkušenost.Stalo se to ve školce,kde byli děti věkově namíchány a dceru (3roky),která byla dost tichá,šikanovali starší chlapci.Stížnosti učitelkám nepomáhaly.Podle nich si to měla dcera vyřešit sama,což ona pro svou uzavřenou povahu nedokázala.Nakonec jsme ji přeřadili do jiné školky.Tam byli děti rozděleny podle věku rázem bylo po problému.Najednou chodila dcera do školky i ze školky z úsměvem.
To snad není možné - malé dětičky?
Kde se to tu bere - taková zloba, všehoschopnost a to už ve školce, kde byl personál školky.
Co z nich bude v dospělosti - asi budou sedět ve vládě a vyvolávat války ve světě.
Jelikož pracuji s dětmi skoro 20 let tak si troufám říct, že se tu jedná o velké selhání učitelek. Nechápu, že si nevšimly opakovaných útoků. Jako matka bych se s takovým řešením tedy nesmířila. Nicméně věta o dobře situovaných rodičích možná mluví za vše
Dobře situovaní rodiče = hodně práce a málo času na děti = většinou pěkně rozmazlené děti, které si kompenzují nezájem svých rodičů. To bylo, je a bohužel bude..
A co vychovatelky? To je tam tolik dětí, že je nestíhají sledovat?
Tohle je fakt hodně divné, že by si toho nevšimly..
Spíš jestli to nebude budoucí tzv zlatá mládež.
Přiznám se, že nechápu, že si toho paní učitelky nevšimly, měly by být s dětmi stále. Pokud by se to stalo jednou, pochopím to, ale opakovaně? Nechci nikoho osočovat, jen tomu prostě nerozumím.
Učitel je dnes vynášen a zbožňován, o jeho práci se hovoří jako o poslání, ale nositelům tohoto poslání jde jen a jen o prachy. Děti, to je to poslední, co je zajímá - hlavně kdy bude padla, a za to dobrá výplata. Nedokážou si vybudovat autoritu.
No tomu vůbec nevěřím že by to nebyla vina učitelek. A koho jiného by to byla vina. Učitelky jsou snad ve školce na to aby děti hlídaly.Jak si může učitelka nevšimnout co se děje,že holčička má šrámy na obličeji.