Není špatný národ ani dobrý národ, jsou jen špatní a dobří lidé a najdou všude, bez ohledu na jazyk, víru, barvu pleti...a chtějí žít...
Takže možná paní Irina existuje, žije tady a prochází pražskými ulicemi a nikdo si jí ani nevšimne, za to si všimne jejich krajanů s lahvemi od piva, krabicemi vína a kalíšky vodky - jistě, budí pozornost, možná i odpor... mne by ovšem zajímalo, proč autor, pan Holoubek, je hodlal beze slova minout, tedy spíše se jim raději vyhnout???? Že by nějaká špatná zkušennost????
Ano, také by jste je minula, jako většina zde, protože za problémy vám to nestojí. Ale to tady dělají i čeští bezdomovci, některá česká mládež a i někteří čeští opilci, romové atd. Takže nerozumím tomu, proč někdo háže všechny Ukrajince do jednoho pytle a dělá z nich národ k odsouzení a sám Český národ a sebe do jednoho pytle s českými opilci nehodí aby nemusel Čechům a sobě měřit stejným dílem. My Češi ani vy sám nejste o nič víc ani míň, než Ukrajinci, bez ohledu na to co dělají a kde momentálně žijou! A vy nejste o nič víc vychovaný lépe. Možná se neopíjíte, ale svou sobeckost a povýšenost nad druhými jste si vypěstoval a oěstujete dokonalou. Nemáte se sám čím chlubit !!!
Je to od vás hezké, že jste ji pomohli, ale proč jste ji sehnali navíc i lékaře, když ji by podle vašich slov nic nebylo, to pouze zahlcuje naše již tak přeplněné zdravotnictví. Přitom když by měla problémy tak by ji měli povinnost vzít u všech lékařů a to se týká také jejího syna.
A doufám že pomůže i mnohým Českým občanům.
A pak zazvonil zvonec.....🙂
Každému kdo plive žluč na Ukrajince bych položil jedinou otázku a to jak by se zachovali oni, kdyby nás Russové napadli. Popadli by zbraň nebo co by bylo zrovna po ruce a šli bránit svou vlast, nebo by koukali rychle zmizet?
Každej ať si napřed zamete před svým prahem.
Jen si vzpomeňte co vykřikovali v Kyjevě když jim Zelenský rozdával na ulicích zbraně.
Urcite neni nenavist proti tem kteri se snazi ale proti tem kteri tady nic nedelaji a chovaji se presne jak ti co oslovila. Vsechny tyhle bych okamzite poslal zpatky na ukrajinu. Jak jednoduche ale pro ceskeho politika jako vse co ma rozum neproveditelne. Je to i jinde v evrope.
Oni se zastyděli, sesbiraly prázdné flašky a krabice od chlastu sedli na vlak a odjeli bránit svou zem.
A pohádky byl konec.
Krásně napsaná povídka pro současnou mladou generaci.Takto jsem jako mladý v 50 letech četl povídky o sovětských občanech!!
Vždycky si to promítnu na sebe a na ostatní české emigranty.Žil jsem dlouho v cizině a kdybych se tam choval jako oni tady ,tak bych byl za chvíli v base a potom nazpět v Česku.Nehledě na to ,že jsem si tam musel platit všechno že svého ,jak doktora tak ubytování,oni mají vše skoro zdarma a vůbec si toho neváží.Co já bych za to dal ,abych se tam měl jako oni tady.
Bude pokračování i zítra ?Prosím ať to má dílů jako tak jde čas ....
To přijde.
No sám nevím co na to říct,v každém národě jsou lidé bez svědomí.A nebo naopak dobří lidé.Jednou jsem si udělal legraci z kamaráda Ukrajince Romy.Že když je válka,je třeba bránit vlast.Je tady už dlouho.Ale zmrazil mě,ukázal mi výpis z účtu.Hele děti máme velké,pracují ,a my se ženou jsme ukrajině prospěšnější tady.Co bych dělal na frontě ,nakoupil elektrocentrály čerpadla, motorové pily posílají jídlo konzervy .A to je za mě velikej čin.Z platů kamioňáka posílat pomoc.A v Penny jich se mnou pracuje hodně, nevím,jak kdo.Ale snad je jich více.