Samoobslužné pokladny jsme poznali v cizině. A když se objevily i u nás, žena ochotně učila jiné. Jenže já je nemám rád a nemíním rozlišovat selský od sedláckého a nést riziko za špatné natypování. Za to je placen zaměstnanec. V mé přítomnosti se vždy něco nepovede, dojde páska nebo zboží mají špatně nastavené, prostě vždy musí zasahovat obsluha. Asi ten chytrý stroj vidí, že jsem negativní element.
Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama 🙂.
Samoobslužné pokladny nám zákazníkům prioritně nemají usnadňovat život, prioritně mají snížit množství personálu v prodejně => šetřit řetězcům výdaje za mzdy/SP/ZP. (atd)
Až si na ně všichni zvyknou a naučí se je plně sami používat, bude na prodejně potřeba jeden člověk, který bude opravovat drobné chyby u pokladen namísto 8 lidí za kasou.
Pane Josefe dobrý den, toto už dávno funguje, akorát ne u těchto velkých řetězců. Zavedla to překvapivě Jednota někde u nás v Jihočeském kraji. Prodejna otevřena 24/7 ve dne normálně prodavačky + samoobslužné pokladny, v noci jen samoobsl. otevřete si kartou naskenujete sám a jdete, když je chyba spojí Vás to s někým kdo vám to opraví či tak nějak, ano máte pravdu, 1-2 lidi na nejnutnější pomoc, jinak tam budou jen lidi co budou doplnovat regal, a otzka je, kdy se nebude automatovat i tohle. Mimochodem je celkem jasné, že budou obchody otevřené nonstop jako to mělo dřív Tesco.
To je placený clanek pro Lidl ne? Pokladny porovnavaji kod s vahou zbozi, pokud nesedi, nepusti vas dal, takze ten trik mozna fungoval u úplně prvnich hloupych pokladen. Zbytek clanku je jen reklama na lidl :D
A jaký je podle vás problém zvážit flašku vodky a přelepit jí čárový kód? Jak pokladna zjistí, že jste na ni nepoložil kilo cibule, ale právě zváženou láhev Amundsenu?
I jako zákaznice musím být na samoobslužné pokladny opatrná, protože také umí okrádat při vracení peněz. Takže k samoobslužné pokladně chodím jen, když mám peníze tak akorát.
A 20 minutovou frontu lze v našem sídlištním supermarketu ve špičkách absolvovat i čekáním na volnou samoobslužnou pokladnu.
Slysela jste nekdy o platebni karte 🤣🤣🤣?
U nás v relativně malém městě ( Velké Meziříčí ( mámu už nějakou dobu v Kaufu i ruční skenry.
Nepatřím mezi nejmladší generaci, 50 +, ale za mě plus.
Zboží si naskenuji během nákupu, mohu si ho v pohodě poskládat do vlastní přepravky, kterou mám ve vozíku.
Ano, to skenování během nákupu sice zabere trochu času, ale daleko méně, než dávání zboží na pás a potom zpátky.
Pokud není v nákupu alkohol, kde je zatím nutné ověření věku obsluhou, tak u samoobslužně pokladny strávím tak maximálně minutu.
Pravdou je, že už jsem byl párkrát vybrán ke kontrole.
Ne, že bych byl podezřelý, ale prostě obsluha musí několik nákupů za den fyzicky zkontrolovat.
Ale i tak je to rychlejší
Hlavně si to pěkně roztřídím do tašek a srovnám.
Vždycky když používám samoobslužnou kusů nastává nějaký problém 🙄 Už několikrát jsem pak zboží balila zpátky do košíku a stála další frontu u pokladny... za mně je to dobré pro někoho kdo má čas a trpělivost, já do té skupiny nepatřím 🙄🤪
Začněte malým množstvím zboží.
Čím častěji, tím klidnější budete.
Připravte se na zavolání obsluhy pokud máte alkohol.(18+)
A někdy to chce kontrolu u drahých položek, nebo velkého množství zboží.
Jako asperg, nesnáším komplikace a zádrhele, ale tréning je důležitý, a dnes už samoobslužné pokladny beru vždy když jsou fronty u normálních. 🤗🫶
Na váhu u zeleniny by se musela dát zvážit ta kradená věc a tu na váze označit jako něco levného, což není úplně nenápadné. Jinak to váha v pokladně odhalí. Často je to poznat když třeba zákazník špatně identifikuje pečivo které na obrázku vypadá stejně ale je jiná hmotnost.
Když nalepí cenovku z cibule na kafe tak to na pokladně už neváží,stejně jako se neváží na pokladně pečivo.Ani to nepokládám jen šermuju kódem někde ve směru kde tuším čtečku.
Při menším nákupu je to fajn, pokud berete věci které mají štítek a nemusíte je vyhledávat a ručně zadávat na obrazovce. Jinak nechápu co se píše v článku. Štítek nejde jen tak přendat na něco jiného, musí tam sedět i váha, jinak to hned systém pozná.
V čem vidíte problém. Zvážíte kávu, nalepíte štítek od cibule a váha sedí.
Spis to zdrzi, protoze nektere polozky treba u peciva chybi, takze hledate dobu podobnou polozku alespon se stejnou cenou! Pokud ji ale ani tak nenajdete, tak volate obsluhu. Nekdy se to povedlo, proste tam clovek namackal jine pecivo a byl klid 🙂 Casem se to vylepsi kdyz tam nebude toto potreba a bude klid 🙂
V Kauflandu význam mají, stejně tak například i v globusu, jelikož si nákup skenujete během nakupování (vydite ihned cenu výrobku) a u pokladny nactete skener (zabere přibližně 30 sekund) , zaplatíte a jdete pric a navíc u pokladny to máte i naskládané už v taškách......