To je pořád keců jak je to všechno škodlivé a jak všem záleží na zdraví lidiček. Ano je to droga tak to zakažte a bude. Ale to nejde protože sou s toho do rozpočtu velké prachy tak si nechte ty kecy. Podotýkám kouřil sem 40 let pak jsem přestal na 8 let a teď si občas dám doutníček ale kdyby to bylo vše zakázané vůbec bych se nezlobil.
Opět ten trapný argument, že nevíme, co to udělá za XX let... 😂 A kdy to budem vědět?
PG + VG se vapují už od 80. let minulého století, to ještě není dostatečný vzorek?
taky jsou problémy s tím spojené dnes běžné 😄
problém je že před 10-20 lety vapovala velmi malá část lidí
samozřejmě a když to někdo od začátku tvrdil, byla to dezinformace. Je to hlavně byznys na zdraví lidí se kašle. A nejen v tomto případě. Rostlinné másla jezte, nejezte, vajíčka nejezte, jezte atd.
Od doby různých "poradců" na správnou výživu se řídím tím, že každá normální potravina, která mi chutná, je zdravá. A zatím nám to pořád ještě vychází. A mně k zhubnutí covidových kil stačilo letošních pár letních dní.
Každá závislost a nebo zlozvyk je jen projevem slabosti člověka. Kouřit jsem přestal po 15 letech ze dne na den. Když jdu jednou za rok s někým na pivo a tu krabičku si chci s tím člověkem vykouřit tak mi nedělá sebemenší problém druhý den na to cigáro nepomyslet. Nějaké vapovani je jen oblbovátko, člověk je stejným otrokem jako při kouření cigaret. Slabá vůle je metlou dneška. I to je jeden z projevů toho jak dobře se máme, že si neodpustíme něco co je zcela zbytečné...
Nikotin jako takový není škodlivý, škodlivé (karcinogenní) jsou látky, které vznikají spalováním. Čím více je u tabáku přidaných, byť voňavých látek, tím je škodlivější. V USA byla cca v 80tých letech provedena studie mezi lidmi trpícími Alzheimerovou chorobou: zatímco u běžné populace (skupina 60 let a výše ) bylo v té době cca 30 % kuřáků, mezi lidmi s Alzheimerem stejné věkové skupiny jich bylo jen 3 %! Můžete si vybrat podle toho, k čemu máte genetické předpoklady..
To je otázka, jestli je rozdíl v nesterilní aplikaci pervitinu do žíly, nebo aplikaci v naprosto sterilních podmínkách. Škodí jistě jedno více, ale do důsledku se žilní systém zdefastuje tak jak tak
Tak blábol dne už bychom měli. Gratulujeme;-)
Nevím kdo řekl že to vapování nesmrdí? Sice to všichni berou že můžou kouřit kdekoliv, ale mě to smrdí úplně stejně jako normální cigarety, spíš mi to přijde ještě horší protože se to lidi ani nesnaží brát někam stranou...
Smrdí nahřívaný tabák, vapování je něco úplně jiného.
je nadmíru komické jak se vždy vyrojí mraky zastánců zmiňovaného zlozvyku a začnou prohlašovat jak je to neškodné že lékaři ani vědci o tom nic neví 😄
Nejhorší je začít kouřit kvůli partě nebo kamarádům nebo aby byl člověk "in". Nikdy jsem nezačal a nikdy jsem toho nelitoval. Člověk by měl být sám sebou.
Ono se né nadarmo říká, že normální je nekouřit a k tomu není vědy potřeba. A těm co se rozhodli si dobrovolně ničit zdraví žadné vědecké studie rozum nevrátí.
Pravda, dobrovolně nepomůže, ale koho potrestat, když se u dětí vypěstuje závislost na těchto drogách díky beztrestnosti rodičů a učitelů, kteří tyto adolescenty mají na svědomí s požehnáním státu. Parlament prý: my nic, my muzikanti.