Radši nic nemít rozdat za života. Hádají se vlastní sourozenci natož nevlastní. Jsme velká rodina moje a jeho děti bijou ty naše😂,ale tohle řešíme už teď ať spolu mluví i potom až tu nebudeme
Tatínek než umře, přepíše a daruje všechen svůj majetek na manželku a děti z druhého manželství, tak děti z prvního manželství jsou na nule!
Z prvního manželství mám syna a z druhého manželství tři děti a v druhém manželství jsme si postavili dům. Tak jsme posléze darovali pouze svým třem dětem a máme dědictví vyřešené.
Takže ten první syn není Vaše dítě? Takovou matku bych kopl do zad...
Jak jde o dědictví tak se ukazuje jaký kdo má charakter, když jde o peníze je to to samé.
Peníze a charakter Nelze dávat dohromady
Běžná praxe, kdy otec za života vše přepíše na druhou ženu, ta to daruje svým dětem a otec nevlastní nic, aby jeho vlastní děti z 1. manželství nic nedostaly. Co s tím? Jen smířit se…
Je to jeho majetek a jeho rozhodnutí. Zákon by měli předělat a zrušit neopomenutelné dědice. Je to přežitek. Každý má mít možnost odkázat vše, komu chce.
no jestli se někdo cítí odrbaný tak jsme to byli my děti z prvního manželství, jako kdyby jsme tu nikdy nebyli.....
Ano, to je prostě tak. V krajním případě si pořídí nové rodiny otec i matka a ten první původní potomek je pak jen nějak trpěn jako hřích nezralého mládí...
Co teprve šok z dědice o kterém neměl nikdo ani tušení. Žádné předchozí manželství, nic. Jen dobře utajený "levoboček".
Další zbytečný článek o ničem....Plno omáčky,a žádný závěr....
Ano, čekala jsem, že tam bude něco nosného, příklady ze života a právní praxe, nějaké odborné rady atp. Ale nic, jen snůška planých řečí a vylitých emocí. 😐 Asi se redaktorce "nechtělo" - proč taky, že? To je ta "moderní žurnalistika". 😕 Nic nevyřešíte, nic se nedozvíte.
Znám případy, kdy druhé manželky si nechají podepsat směnky. Dojdete k dědictví, kde si myslíte, že bude k dědění byt v Praze. A ejhle byt prodaný a ještě směnky, vše v prospěch manželky.
Tak rodiče mého manžela to udělali chytře. Již za života připsali všechno na děti ze svých druhých manželství. Takže manžel nedostal nic. 🤣
V pohodě, nová manželka odklonila i majetek, který byl po babičce první manželky a matky mého otce. Teprve dědictví ukáže, jaký kdo je. Holt dát otci 1/8, která by mu ze zákona náležela, bylo pro ně moc. Takže obě nemovitosti dostane syn z druhého manželství a otec bydlí podnájmu.