Jen jiná technologie. Chuť může být trochu jiná, ale to je věc chuťových preferencí. Takže tvrzení že to české je lepší je osobní názor autorky článku. Doma používáme to co je a neřeší se z kterého je koutu světa. Nestalo se, že by nějaký pokrm pokazilo. A snadnější roztiratelnost je pozitivní vlastnost másla vyrobeného holandskou metodou. Chci si ho namazat na chleba, ne s ním vybíjet okna.
no německé bio máslo mi chutná lépe tako stojí v Edece 3,30 E
Já se domnívám, že mnohem větší problém je v tom, že ze zahraničí, zejména z Německa se k nám dováží máslo, které bylo zmražené a tady se prodává ve slevě jako čerstvé, což se vám u našeho másla stát nemůže. Pak se z něj křehké těsto téměř udělat nedá, protože se těsto téměř nedá spojit. A chuťově taky nic moc. Na pečení zásadně kupuji české klasické máslo.
vzhledem k tomu, že české máslo u nás v obchodech není, tak kupuji pouze německé a ještě se mi nestalo, že bych neudělala křehké nebo jakokoli jiné těsto. Kromě toho je k dostání máslo ze sladké a i ze zakysané smetany, tak si každý může vybrat. Já používám nejraději Meggle nebo Kerrygold.
Nevím, co je na českém másle lepšího, když ho při přetápění polovinu vyhodím v podobě oddělené syrovátky. Navíc to trvá tak 2,5 hodiny, takže spálím víc plynu/elektriky/dřeva. Není nad belgické. Odpadu je minimum, takže to, co jsem si koupil zkonzumuji téměř celé v podobě kvalitního ghí. Navíc přetopení trvá o hodinu méně a ušetřím i na energii.
máso používám tak jak je, přepuštěné už dávno nedělám, to mi přijde trochu nerentabilní a raději koupím hotový -"butterschmalz" v půlkilovém balení za 6 euro a řízky peču na něm.
na chleba je to jedno, na výrobu přepuštěnýho másla taky. Hlavní rozdíl, velmi poznatelný, je při výrobě krémů do cukroví, včetně nastavovaných. Ty se z másla "NIZO" mohonásobně radši "srazí" než z českýho nejlépe čerstvýhom másla. pokud se cukroví "hned" spotřebuje je to v pohodě, u vánočního, které se dýl skladuje, umí "krém z NIZO" pozlobit. Rozdíly chuťové tam moc výrazné nejsou.
Není.. Několkrát jsem to přinesl domů.. Má to hroznou chuť, jakoby to bylo zkažené. Nechápu, jak to sem může někdo dovézt..
Bezkonkureční chuť - Jihočeské máslo.
Pro mě je to nejhorší, kupuji z Poděbrad
Ceske maslo od Madety je to nejlepsi maslo.Nemam rada maslo z ciziny ktere se k nam dovazi z jejich potravinovych skladu kde jej zamrazuji a kdyz sleduji sarze do kdy se musi spotrebovat tak se dovazi za levno do Cr.Takze Madeta a jeji produkty jsou nejlepsi.
Protože máslo dovážené je vyráběno jiným způsobem a má i podstatně jinou chuť viz : Odkaz
Chuťově dávám přednost německému máslu z normy (čili nizo postup) a nenarazila jsem při pečení ani vaření na jakoukoliv nevýhodu, a to jsem v rodině vyhlášená kuchařka 😉.
já to taky nikterak neřeším, jaké je máslo, a peču hodně, takže kdo řekne, že nepovedé těsto je vinou másla, tak tomu moc nevěřím. Spíš to bude rukama 🙂
Kdopak zaplatil tuto reklamu...české máslo je spíše rostlinný tuk, kvalitní bylo před 60 lety a dříve, když se prodávalo vážené.
Je lepší, jen se nedá na nic namazat 😄 a má hnusnou chuť .
Ale jako zátěž řemdihu nemá konkurenci 😄
Nakupuji máslo v Rakousku a má podobnou, nebo stejnou chuť jako to české. Jsou zde však dva rozdíly. Lépe se maže a zpracuje na krémy sladké i slané a když ho přepouštím tak je v něm méně sraženiny. Stojí 2 až 2,5 € a v nabídce při koupi čtyř kusů za kus 250 g 1,5 €.