1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 11 měsíci

Jen jiná technologie. Chuť může být trochu jiná, ale to je věc chuťových preferencí. Takže tvrzení že to české je lepší je osobní názor autorky článku. Doma používáme to co je a neřeší se z kterého je koutu světa. Nestalo se, že by nějaký pokrm pokazilo. A snadnější roztiratelnost je pozitivní vlastnost másla vyrobeného holandskou metodou. Chci si ho namazat na chleba, ne s ním vybíjet okna.

23
Před 11 měsíci

no německé bio máslo mi chutná lépe tako stojí v Edece 3,30 E

2
Před 11 měsíci

Já se domnívám, že mnohem větší problém je v tom, že ze zahraničí, zejména z Německa se k nám dováží máslo, které bylo zmražené a tady se prodává ve slevě jako čerstvé, což se vám u našeho másla stát nemůže. Pak se z něj křehké těsto téměř udělat nedá, protože se těsto téměř nedá spojit. A chuťově taky nic moc. Na pečení zásadně kupuji české klasické máslo.

18
Před 11 měsíci
Jitka Hrbáčková

vzhledem k tomu, že české máslo u nás v obchodech není, tak kupuji pouze německé a ještě se mi nestalo, že bych neudělala křehké nebo jakokoli jiné těsto. Kromě toho je k dostání máslo ze sladké a i ze zakysané smetany, tak si každý může vybrat. Já používám nejraději Meggle nebo Kerrygold.

4
Před 11 měsíci

Nevím, co je na českém másle lepšího, když ho při přetápění polovinu vyhodím v podobě oddělené syrovátky. Navíc to trvá tak 2,5 hodiny, takže spálím víc plynu/elektriky/dřeva. Není nad belgické. Odpadu je minimum, takže to, co jsem si koupil zkonzumuji téměř celé v podobě kvalitního ghí. Navíc přetopení trvá o hodinu méně a ušetřím i na energii.

11
Před 11 měsíci
Ludvík Kandl

máso používám tak jak je, přepuštěné už dávno nedělám, to mi přijde trochu nerentabilní a raději koupím hotový -"butterschmalz" v půlkilovém balení za 6 euro a řízky peču na něm.

3
Před 11 měsíciUpraveno

na chleba je to jedno, na výrobu přepuštěnýho másla taky. Hlavní rozdíl, velmi poznatelný, je při výrobě krémů do cukroví, včetně nastavovaných. Ty se z másla "NIZO" mohonásobně radši "srazí" než z českýho nejlépe čerstvýhom másla. pokud se cukroví "hned" spotřebuje je to v pohodě, u vánočního, které se dýl skladuje, umí "krém z NIZO" pozlobit. Rozdíly chuťové tam moc výrazné nejsou.

7
Před 11 měsíci
Dalibor Plachy

Není.. Několkrát jsem to přinesl domů.. Má to hroznou chuť, jakoby to bylo zkažené. Nechápu, jak to sem může někdo dovézt..

8
Zobrazit další reakci
Před 11 měsíci

Bezkonkureční chuť - Jihočeské máslo.

8
Před 11 měsíci
Miroslav Vochozka

Pro mě je to nejhorší, kupuji z Poděbrad

4
Zobrazit další reakci
Před 11 měsíci

Ceske maslo od Madety je to nejlepsi maslo.Nemam rada maslo z ciziny ktere se k nam dovazi z jejich potravinovych skladu kde jej zamrazuji a kdyz sleduji sarze do kdy se musi spotrebovat tak se dovazi za levno do Cr.Takze Madeta a jeji produkty jsou nejlepsi.

2
Před 11 měsíci
Jaroslava Bierreth

Protože máslo dovážené je vyráběno jiným způsobem a má i podstatně jinou chuť viz : Odkaz

www.svetcestovatele.cz
České máslo je opravdu lepší
České máslo je opravdu lepší. V zahraničí totiž vsadili na nešťastnou technologii z Nizozemska. Jak poznat rozdíl? Rozdíl mezi českým máslem.
1
Před 11 měsíci

Chuťově dávám přednost německému máslu z normy (čili nizo postup) a nenarazila jsem při pečení ani vaření na jakoukoliv nevýhodu, a to jsem v rodině vyhlášená kuchařka 😉.

8
Před 11 měsíci
Alena Dostálová

já to taky nikterak neřeším, jaké je máslo, a peču hodně, takže kdo řekne, že nepovedé těsto je vinou másla, tak tomu moc nevěřím. Spíš to bude rukama 🙂

2
Před 11 měsíci

Kdopak zaplatil tuto reklamu...české máslo je spíše rostlinný tuk, kvalitní bylo před 60 lety a dříve, když se prodávalo vážené.

18
Před 11 měsíci

Je lepší, jen se nedá na nic namazat 😄 a má hnusnou chuť .

Ale jako zátěž řemdihu nemá konkurenci 😄

13
Před 11 měsíci
Karel Urbánek

Nakupuji máslo v Rakousku a má podobnou, nebo stejnou chuť jako to české. Jsou zde však dva rozdíly. Lépe se maže a zpracuje na krémy sladké i slané a když ho přepouštím tak je v něm méně sraženiny. Stojí 2 až 2,5 € a v nabídce při koupi čtyř kusů za kus 250 g 1,5 €.

8
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt