Jedná se o rozhodnutí zákazníka: koupit nebo nekoupit? Pokud jim lidé budou skákat na špek, tak to budou dělat. Naštěstí netrpím alzheimerem a orientačně si pamatuju, co kolik stálo a spočítat si, že 1+1=2 ještě umím.
Obecně vzato, řetězce navštěvuju minimálně, raději nakupuji v malých obchodech v nejbližším okolí. Něco je dokonce levnější, než třeba v Lidlu, něco dražší, ale v každém případě je to, co kupuji, kvalitnější. Do nejbližšího velkého marketu to mám 19km, ty malé obchodníčky mám všechny podstatně blíž. Takže co bych (teoreticky) třeba v Lidlu ušetřil, projedu v čase a pohonných hmotách.
Když si mám vybrat, jestli svoje peníze dám někomu, kdo je promptně odešle někam za hranice nebo českému živnostníkovi nebo farmáři, volba je pro mě jasná. Český živnostník i farmář mají zkrátka přednost.
Žiju na vesnici s cca 360 obyvateli. Náš obchůdek není farmařská prodejna. Smím se zeptat jak poznáte, že kvalita zboží v obchůdku je větší než v marketu? Chápu,že pokud je v obchůdku pečivo z pekárny místo pečiva ze zmrazeného polotovaru tak je kvalitnější, čemuž odpovídá cena, což je ok.. Ovoce a zelenina dovezená stejně jako do marketu z velkodoskladu. Kvalita stejná, jen dražší bez označení země původu, doprava, málo nakupujících. Uzeniny částečně od okolních řezníků, většina velkozpracovatelé stejně jako maso a mléčné výrobky. V sousední vesnici cca 1000 obyvatel vietnamská prodejna, zboží víc než u nás nižší ceny, kvalita stejná jako u nás nebo v Markétu. Jak tedy víte, že kupujete kvalitnější potraviny, když většina zboží je od stejných producentů, dodavatelů? Díky za odpověď, rád se vzdělám.
No dobře, ale jen co jsem článek dočetla, tak mě napadlo, jak se asi bude počítat cena třeba u takového hroznového vína? Za každou jednu bobuli? Nebo za celý hrozen? Ten si pak ale každý zákazník bude důkladně prohlížet od shora dolů, aby na tom hroznu třeba pět (i více) bobulí nechybělo. Prodejcům to ale bude zřejmě jedno, protože cena za hrozen zůstane stejná. V některých případech by to pak mohl být i záměr (a tak by se dalo pokračovat dál a dál).
Úplně normálně za krabičku. Aby se nám to dobře přepočítávalo, tak 400 g (to vypadá skoro jako půl kila a spousta lidí v rychlosti spočítá 29 KČ x 2 je necelých 60, jinde mají kilo za 69 tak tady je to levnější...). Jenže, zkusili jste si ty krabičky někdy převážit? Já nedávno v Albertu ano. A světe div se, ze 6 "kilových" krabiček ani jedna přes kilo, všechny 920 - 970 g.
Jako kdyby z každé někdo ubral... A pak že s poctivostí nejdál dojdeš...
Lidl dělá z lidí pitomce.
Třeba losos, po brutální slevě 48% je cena o korunu vyšší než před slevou. Pokud to zákazníci budou akceptovat, bude to Lidl zkoušet dál.
Tak proč tam chodíte?
Zhruba před 3 týdny jsem si v Lidlu chtěla koupit menší pórek a bohužel až u pokladny jsem zjistila, že cena je za kus, byla mi namarkovaná cena 39,90. Pórek jsem po vyreklamování a po konzultaci této nové praktiky s vedoucím prodejny, vrátila.
Malý pórek i velký pórek je totiž za stejnou cenu 39.90.Lidl na tom vydělá, ale zákazník prodělá.Pochopitelně.
Jelikož jsem pórek potřebovala, zakoupila jsem si jej v Kauflandu, stejné velikosti za cenu 17,90, a to je sakra rozdíl.
Od té doby se Lidlu vyhýbám, prostě tam nechodím nakupovat.
Lidl a Kaufland mají stejného majitele.
Kaufland nevyhledávám. Zažila jsem tam, situaci, kdy se lidé přehrabovali téměř hnijícími pomeranči. Smrdělo to hnilobou a plísní. Ty pomeranče téměř tekly. Tamější kvalita ovoce a zeleniny byla v té době naprosto tragická. Možná se zlepšili, ale vlezu tam a automaticky mám před očima ten obrázek a cítím ten smrad a zvedne se mi žaludek a musím ven.
Důsledek neprozřetelného a hloupého vpuštění zahr. řetězců na náš trh bez jakéhokoliv omezení. Rozumní před tím varovali, politici nenaslouchali. A skončilo to jak se dalo očekávat. Řetězce nejprve nízkými cenami zlikvidovali domácí konkurenci a pak napálili ceny na úroveň často vyšší než u nich doma, kde mají několikanásobnou kupní sílu. Poláci tuhle chybu neudělali, domácí obchodníci mají polovinu trhu. I proto jsou tam ceny nižší než u nás
Mě by jen zajímalo ,,proč" ti politici toto nebezpečí neviděli!
Rozuměj- vidět nechtěli! Jinými slovy, kdo a za kolik nás prodal...
Minulý týden jsme, s manželem, po hodně dlouhé době vlezli do Lidlu. Překvapil mě strašný chaos v cenovkách, jen ztěží jsme hledali co k čemu patří. Zelenina nahnilá, třeba na kapustě bylo vidět, jak postupně odstraňují listy a nechávají tam už jen ta "srdíčka" za stále stejnou cenu jako za čerstvou....myslela jsem, že je to bordel jen té jedné prodejny, ale asi ne. No, do Lidlu se teď dlouho nepodíváme.
Takže menší kousky ovoce a zeleniny budou logicky neprodejné! Kam to budou řetězce vyhazovat?
S cenou za jednotku se lze bez problémů setkat třeba na benzínce,ty ceny nejsou až tak horentní,nevím, že by tam měl někdo s tím problém.V obchodech se mi to jeví tak na salátovou okurku a listovou zeleninu nebo nějaké exotické ovoce, např.ananas,mango, avokádo apod.Lidl dělá z lidí momentálně zaostalé vytrvale, nyní např.v akci mražený květák smažený cena za 400g39,90.Má to být prý sleva z 69,90.Jenže on stál 39,90už předminulý týden.69,90stával kdysi, ovšem balení mělo 600g.Takže prakticky pořád stejná cena.
1 borůvka = 0,345 Kč
To neva, vybereme ty největší 😀
mne osobně štve ta prolhaná reklama v těch jejich tištěných reklamách ...a to nejen u Lídlu ale i ostatní řetězce jedou na stejné vlně-vadí mi třeba ty jejich uváděné vylhané astronomické běžné ceny a z toho pak je ta sleva a ve skutečnosti se pak ta cena pohybuje někde jinde a zákazník pokud to zboží potřebuje tak platí jak mourovatý a když přijedete do obchodu a chcete si koupit něco z toho jejich plátku tak to nelze najít..protože do regálu dali jen pár kousků takže to mrňavé prázdné místo najdete až za hodně dlouho...